SERVIS ZA IZBEGAVANJE !!!!

Ja znam da pilin necu ugraditi nikada. Imam neke svoje razloge i tacka. Neka ugradjuje ko gde hoce! Ali voziti vr6 ili bilo koji drugi auto slicnih osobina na plin je meni ciketanisanje!! Vidim sad ugradjuju shabani i na motore plin!! Eeeejjjjj..... Sutra dan ces u Srbiji videti najnoviji Ferari, ali ce mu shaban staviti kuku pozadi, jer mu treba kad vozi nedeljom ujutro svinje na pijac :evil::evil:

Tzv. fabricki plin se NIGDE u fabrici u kojoj se pravi auto NE UGRADJUJE, nego se cela serija predvidjena za ugradnju plina salje u specijalizovanu fabriku. Bilo je prosle godine na nekoj tv kad cela serija subaru outbacka stize u BRC fabriku na ugradnju plina i lepo je sve prikazano i objasnjeno. A to se zove fabricki ugradjen plin. Ima i kod nas ovlascenih prodavaca i dilera koji imaju ugovore sa nekim servisima za ugradju plina, i to se tretira kao fabricki plin, a ako nije, gubi se garancija. Npr. ako kupis hyundai, mozes da trazis sa plinom auto, sto oni zavrsavaju i voze auto u neki servis sa kojim saradjuju, i kad tamo ugrade plin, dobijas auto, a placas sve to kad uplacujes ceo auto, tacnije, ugradja plina je uracunata u cenu, ali to kao stavka nigde ne pise. Da malo razjasnimo stvari oko fabrickog plina.

Svejedno. Opel od 2002 pravi astre i zafire sa Z16YNG motorom, a to je fabrički, e sad, da li je tro posebna fabrika, ili im neka druga firma dogradjuje, znaš koliko mi je bitno? Kao lanjski sneg. Ako ti iz salona isteraš auto sa garancijom, sve ostalo me ne interesuje. Rašić npr. ima ugovor čini mi se sa BeoAutom, znam da sam zvao za astru klasik karavan, 1.6 benzinac, i kad oni ugrade, ne gubiš garanciju na auto. Normalnom čoveku dosta. Isti slučaj je i sa dačijama. Čak u yuga možeš da kupiš sa plinom, novog, bez gubitka garancije.
E sad, što se neki tripuju da je sramota imati plin, posebno na velikom autu, niko im nije kriv. Moj komšija vozio 2 godine MLa 3200 kubika na plin, i uopšte ga nije bilo sramota, čak štaviše, pametan čovek. Na tu kubikažu je ogromna razlika u ceni ...
Ja bih zinat i na, ako ga ikad budem imao, dodge Viper ugradio plin, baš zbog takvih ....

Tzv. fabricki plin se NIGDE u fabrici u kojoj se pravi auto NE UGRADJUJE, nego se cela serija predvidjena za ugradnju plina salje u specijalizovanu fabriku. Bilo je prosle godine na nekoj tv kad cela serija subaru outbacka stize u BRC fabriku na ugradnju plina i lepo je sve prikazano i objasnjeno. A to se zove fabricki ugradjen plin. Ima i kod nas ovlascenih prodavaca i dilera koji imaju ugovore sa nekim servisima za ugradju plina, i to se tretira kao fabricki plin, a ako nije, gubi se garancija. Npr. ako kupis hyundai, mozes da trazis sa plinom auto, sto oni zavrsavaju i voze auto u neki servis sa kojim saradjuju, i kad tamo ugrade plin, dobijas auto, a placas sve to kad uplacujes ceo auto, tacnije, ugradja plina je uracunata u cenu, ali to kao stavka nigde ne pise. Da malo razjasnimo stvari oko fabrickog plina.

Ne da nisi u pravu, nego to sto si napisao nema veze sa zivotom. Evo da te lepo demantujem, prevod sa nemackog jezika:

plinry3.png

Obrati paznju na sledecu recenicu:
"Das Bi-Fuel-System wurde von Volvo entwickelt und in aufwändigen Crashtests geprüft. Für die bekannte Volvo Qualität werden die Bi-Fuel-Modelle direkt bei Volvo im Werk eingebaut"

Prevod:
"Bi-Fuel sistem je razvijen od Volvoa i ispitan je tokom obimnih kres testova. Bi-fuel sistemi se radi ocuvanja poznatog Volvo kvaliteta ugradjuju direktno u fabrici Volvo".

Vazno da si velikim slovima napisao NIGDE i NE UGRADJUJE.
Volvo prvo nije Subaru, a kao drugo nikada ne bi dozvolio da mu neko drugi ugradi plin za koji on treba da garantuje. Ne postoji kod njega filozofija "prodacu ti kola, ali znas imas jedan malo veci bojler u prtljazniku, ugradili ga u jednoj fabrici pa ga vratili nama".
Gasni rezervoari su ugradjeni ispod poda i ne gubi se uopste na prostoru u prtljazniku.

Slazes li se?

@wignja aj molim te procitaj sta si napisao. Pazi mozda ti razumes sta si hteo da kazes, ali imas toliko pravopisnih gresaka da te ja apsolutno nista ne razumem.

I ja potvrdjujem ovo sto je MilosB napisao. Kod Volva je totalno drugacija prica, na displeju bord kompjutera pise koje se gorivo trenutno koristi i rezervoari za benzin su, na modelima BiFuel, dosta manji da bi se uklopila boca za TNG ili boce za CNG.

datju jednu rachunicu ...
nek bude da je 20l potroshnja mog auta ...
da uzmemo da je litar bezina 97 ( :) ) a plina 55 ( :( ) ..
ako mi auto troshi 20l benzina za 100km a oko 22l gasa na 100km to izadje rachunica ...
(20x97) - (22-55) = 1940 - 1210 = 730 dinara ... :) znachi da vozim za 60% cene ...
dakle drugari dat tju jednu rachunicu ... mesechno nek predjem samo 250km = 2.5x730dinara =
1825 x 12 mesec = 21.900 ... pa to mi je skoro registracije :)

a gde je tu skoknemo do ns ...ili od moje kutje do dobanovaca i nazad je oko 50km...:) sta retji ...
znachi ode na gorivo o ho ho :) naravno mogao sam da vozim i manji auto i manji potroshach .. tachno :)"

Back