Servis i STR

trulex

Početnik
Poruka
27
Hteo bih da registrujem prodavnicu biciklova i servis za iste, pa imam par pitanja.
Predpostavljam da moram da registrujem prodavnicu kao STR + servis, ne znam kako se to zajedno definiše, kao STR ili nekako drugačije ,ili se mora odvojiti prodavnica od servisa,
drugo pitanje je , pošto je prodaja i servis biciklova sezonski posao, da li se može "zamrznuti" radnja preko zime na par meseci i kakva je procedura da bi se to ostvarilo.
Hvala unapred na odgovorima
Pozdrav

Hteo bih da registrujem prodavnicu biciklova i servis za iste, pa imam par pitanja.
Predpostavljam da moram da registrujem prodavnicu kao STR + servis, ne znam kako se to zajedno definiše, kao STR ili nekako drugačije ,ili se mora odvojiti prodavnica od servisa,
drugo pitanje je , pošto je prodaja i servis biciklova sezonski posao, da li se može "zamrznuti" radnja preko zime na par meseci i kakva je procedura da bi se to ostvarilo.
Hvala unapred na odgovorima
Pozdrav

Pogledaj šifre delatnosti i vidi koja će ti biti primarna delatnost.Možeš je prijaviti i samo kao STR a da imaš i sekundranu delatnost kao popravaka biciklova i servis.Šifri delatnosti možeš imati koliko hoćeš ali moraš imati jednu glavnu po kojoj će ti se voditi radnja ako ćeš se baviti trgovinom onda bi to trebalo da ti bude šifra delatnosti po kojoj će ti se voditi radnja.O detaljima je najbolje da se posavetuješ sa službenikom u opštini.;)

Pošto imam već registrovan STR, gde već prodajem između ostalog i dečije biciklove, hteo bih da otvorim posebno radnju samo sa biciklovima i servisom, u drugom lokalu na drugoj adresi.Jasno mi je da se moram doregistrovati i prijaviti tu drugu radnju kao poslovnu jedinicu, i jasni mi je da prodaja biciklova i delova spada u STR, ali mi nije jasno kako se servis vodi, da li moram da se doregistrujem kao SZTR ili servis može da funkcioniše u okviru STR, tj kako se plaća porez za usluge servisa,da li može paušalno, i da li mora posebno fiskalna kasa i gprs za servis ili može zajedno sa STR.
Hvala na odgovoru
Pozdrav

Back