serijske ubice

Izgubljeni Slučaj 2

Aktivan član
Poruka
1.220
Šta mislite odakle dolaze mračne sile u duši koje teraju ljude da kasape siluju i iživljavaju se na nedužnim žrtvama i onda godinama miruju dok ne požele da ponove svoj doživljaj i onda opet kreću u svoj lov. Većinom se mogu naći neke traume iz detinjstva, doduše ne uvek, koje kasnije u životu pokrenu tu paklenu mašinu u čoveku. Kako biste reagovali da saznate da vam je neki blizak prijatelj ili član porodice serijski ubica

....Kako biste reagovali da saznate da vam je neki blizak prijatelj ili član porodice serijski ubica

Ишо бих код Марића одма или код оне Тање Војтеховске, да узмем неке паре ако може, а после....Фарма, Задруга, док траје слава....кад се прославиш, после иде лако....и са Микијем од Купинова и Змајем од Шипова би направио грајнд кор бенд/ бритиш метал 80с!!!
Мислим да је то сасвим доста од мене.
Е да ИШО БИ И КОД ВАЊЕ БУЛИЋА ОНО ПОПОДНЕ СА ОНИМ СЕКТОЛОГОМ ДА ПРИЧАМ!!!!!!

Ишо бих код Марића одма или код оне Тање Војтеховске, да узмем неке паре ако може, а после....Фарма, Задруга, док траје слава....кад се прославиш, после иде лако....и са Микијем од Купинова и Змајем од Шипова би направио грајнд кор бенд.

možćda rade i nije tako loš :confused:

Mislim i ja da su uglavnom u pitanju neke traume iz detinjstva, neki ljudi možda jednostavno imaju izraženiju sadističku crtu od ostalih. Ne znam kako bih reagovao, mislim da se ne bih mnogo iznenadio budući da nikad ne možeš da poznaješ nekog dovoljno da bi znao šta mu se tačno odvija u glavi.

Šta mislite odakle dolaze mračne sile u duši koje teraju ljude da kasape siluju i iživljavaju se na nedužnim žrtvama i onda godinama miruju dok ne požele da ponove svoj doživljaj i onda opet kreću u svoj lov. Većinom se mogu naći neke traume iz detinjstva, doduše ne uvek, koje kasnije u životu pokrenu tu paklenu mašinu u čoveku. Kako biste reagovali da saznate da vam je neki blizak prijatelj ili član porodice serijski ubica
gama zraci

Ишо бих код Марића одма или код оне Тање Војтеховске, да узмем неке паре ако може, а после....Фарма, Задруга, док траје слава....кад се прославиш, после иде лако....и са Микијем од Купинова и Змајем од Шипова би направио грајнд кор бенд/ бритиш метал 80с!!!
Е да ИШО БИ И КОД ВАЊЕ БУЛИЋА ОНО ПОПОДНЕ СА ОНИМ СЕКТОЛОГОМ ДА ПРИЧАМ!!!!!!

Ово би нам била прва песма, коју бисмо обрадили

Te mracne sile su demoni ( pali andjeli) koji uticu na ljude.
Obicno deluju lakse na one koji su ili pod uticajem alkohola, droge
ili mozda neku psihicku bolest...

Ja ne verujem u te traume,prilika stvara lopova

Nahrane svoju bolest, pa kad se zasite i "ogladne" opet kreću u "lov".Ljudi-zveri. Nauka ih svrstava u bolesne ili ti poremećene osobe.Treba ih se kloniti u svakom slučaju, mada se u praksi retko sreću takvi slučajevi.Mislim da se uglavnom rađaju sa takvim potrebama,ali da dugo vremena ni sami nisu toga svesni.

bilo je na nekom kanalu o psihopatama koji su tako ubijali bez veze, onda su neke npr smeštali u bolnicu zatvor al jedan je bio takav da se lako sprijateljavao sa čuvarima, ulazio im pod kožu, pa su morali da ih menjaju. onda mu je u zatvor došla slična drugarica i oni su se zavoleli ;)
moguće da su tu bile i neke teže priče oko njih
bude to po ovim kablovskim tv-ima itd
ha imam i kknjigu o ubicama

https://www.fbi.gov/news/stories/samuel-little-most-prolific-serial-killer-in-us-history-100619

:eek:

Five years after analysts with the FBI’s Violent Criminal Apprehension Program (ViCAP) began linking cases to convicted murderer Samuel Little—and nearly 18 months after a Texas Ranger began to elicit from him a breathtaking number of confessions—the FBI has confirmed Little to be the most prolific serial killer in U.S. history.

Little has confessed to 93 murders, and FBI crime analysts believe all of his confessions are credible. Law enforcement has been able to verify 50 confessions, with many more pending final confirmation.

Šta mislite odakle dolaze mračne sile u duši koje teraju ljude da kasape siluju i iživljavaju se na nedužnim žrtvama i onda godinama miruju dok ne požele da ponove svoj doživljaj i onda opet kreću u svoj lov. Većinom se mogu naći neke traume iz detinjstva, doduše ne uvek, koje kasnije u životu pokrenu tu paklenu mašinu u čoveku.
Oslobađanje , to je prava reč. Treba prvo pitati ljude koji vole da se seku i samopovređuju kako se osećaju dok to čine. Odgovor je da je njihov osećaj oslobađajući . Onda to isto pitanje treba postaviti seriskim ubicama , mada njihov odgovor može biti zamenjen socijalno prihvatljivijim odgovorom ili to može biti smušeni sklop rečenica zbog velike tenzije i doživljene traume hapšenja ipak sam ubeđen da bi odgovor bio istovetan, osećaj je oslobađajući.
A sad odgovor na glavno pitanje; "odakle dolaze mračne sile u duši koje teraju ljude da kasape siluju i iživljavaju se.."
Usled siline životne teskobe koje počinilac oseća a čija se opsesivna iskra verovatno nalazi u detinjstvu, isti (počinilac) ne uspeva da svoje bjesove sublimiše već ih direktno oslobađa ka objektima svoje opsesije doživljavajući oslobođenje.

Poslednja izmena:
Ko god se pita o motivima serijskih ubica, valjalo bi da pogleda zatvorske intervjue Eda Kempera.

Serijski ubica, inteligentan čovek (IQ 145, koliko se sećam), izuzetno elokventan i otvoren. Savršeno mu je jasno zašto je radio šta je radio, i nema nikakav problem da to objasni. Da nije to što jeste, bilo bi mi zadovoljstvo razgovarati s nekim njegove pameti i govorničkog umeća.

Gornji komentar podržavam, osim u delu "mračnih sila" ili kako beše. Ne verujem u mračne sile, osim ako se uzimaju kao metafora.

i jedan psiho serijski ubica koji ubija nesrecne zene srednjih godina bi mi isto jako dobro dosao
drag.gif

Gornji komentar podržavam, osim u delu "mračnih sila" ili kako beše. Ne verujem u mračne sile, osim ako se uzimaju kao metafora.

Sintagmu "mračne sile " napisao je postavljač teme a ja ga tumačim kao metaforu za afekte ili izvitoperene nagone a termin "mračne" jeste opisni pridev koji iskazuje da su ti afekti usmereni ka uništenju tj. ubistvu , kasapljenju, seksualnom i drugom iživljavanju.

Zavisi ko je u pitanju, ali generalno vuce iz detinjstva, uvek ima neki okidas, ali je bilo slucajeva da su jednostavno tako rodjeni, bilo je slucajeva, primera radi, dete ubije svoju babu i dedu, sa izgovorom, hteo sam da vidim kako to izgleda. Dete. Da ti se sledi krv u zilama. To je cak i gore od Leonarde Cianciulli, zene koja je ubijala i pravila sapune od ljudske masti, i kolace od ljudi, pod izgovorima kako su izuzetno ukusni, slatki i hrskavi.
Ja sam mozda malo debilan po tom pitanju, ali to je bilo nesto zbog cega sam hteo da studiram kriminalnu psihologiju, i dan danas me drzi interesovanje da sam zeleo to da studiram, ali sam na kraju odustao od toga. Gadno je to, pogotovo ako si jako empatican, pa su me odgovorili od toga.
Ali generalno, u vecini slucajeva, kao sto si i rekao, to vuce korene iz detinjstva. A kada se jednom navedu na ubistvo, onda imaju motivacije da ponove, neki zarad satisfakcije, neki zarad kanibalizma, neki samo da bi bili primeceni, neki su ubedjeni da rade za vece dobro, itd itd, motiva ima najrazlicitijih, ali ono sto je svima zajednicko je da je vecina serijskih ubica imala problematicno detinjstvo, ili samo jedan vid traume, osecaj zapostavljenosti ili slicno tome.

A kako bih reagovao, to stvarno ne znam, to je jedna od situacija u koju jednostavno ne mogu da se postavim jer nisam doziveo tako nesto...

Back