Serijske ljubavnice

Joj, ne znam da li sam dobro razumela temu...
Odgovaram tipicno zenskim odgovorom.
U principu, smatram da zaista postoje takve zene, devojke. Mislim da sam vec na nekoj temi pisala o tome. Cak i znam par zena koje - dal' namerno - dal' nenamerno - osvajaju bilo slobodnjake - bilo ozenjene. Ne prave razliku. I ne stanu dok ih ne osvoje. Sta se desava posle... zavisi od mnogih stvari... ali da sad ne sirim pricu...
Ima takvih zena koje znaju da iskoriste sve, bas sve sto imaju, lepotu (a jos ako imaju i pameti...!), mladost i ne libe se da to i pokazu, na radnom mestu, na ulici, nema razlike. I muskarci - sta bi drugo, padaju na lepo lice, lepo telo.
A one i te kako umeju da vole i muskarce sa kojima su trenutno i ti muskarci su 100% uvereni da im je ljubav uzvracena, ne sumnjajuci da im njihove drage salju signale drugim muskarcima.
Mislim da postoji nesto u takvim zenama (geni, mozda neki kompleks), sto im ne da mira, sto ih tera da osvajaju sve muskarce na koje naidju.
Sto se tice ozenjenih...
Ako nemaju dovoljno paznje - citaj: ljubavi - od strane svojih zena - mogu lako da postanu plen tih serijskih ljubavnica... mada ih ja ne bih nazvala tako - pre zavodnicama, osvajacicama. Madaaaa... postoje ozenjeni koji traze i preko hleba pogacu - imaju sve, ljubav, paznju, razumevanje - ali opet zele da osvajaju - znaci, postoje i muskarci - zavodnici. Znam slucaj - ne kucam napamet.
Sigurno sam omasila temu, ali prastajte mi.

e didi da li bi postavila temu ti si ovako hrabrija. recimo da provalish da tvoj muz ili momak ima drugaricu i da oni potajno nesto osecaju jedno prema drugome i ocenis da tu ima sanse ali da se on iz principa muci s tobom i da su oboje u stvari nesrecni u ljubavi a procenis da bi ih zajedno konacno krenulo, da li bi im pomogla i kako. oni u stvari i nisu svesni koliko bi im bilo dobro, nisu nikad imali hrabrosti da predju na visi nivo, jer su malo ograniceni shvatanjima ili nisu imali prilike. ili bi gledala svoja posla i pustila bozhju ruku da odradi svoje

e ja sam provalila da je ljubomora i posesivnost bash bez veze, to nije za mene, nisam ni stvarno ljubomorna a i ne izazivam nesto kad i kao siknem, a i nije mi toliko stalo da se remetim svoj mir, uvek ima shta da se radi, boze moj. mislim da sam najslicnija grupi lezbejki ali mislim da ipak ne bih da me neka sad uzme pod svoje. ako momak oce da ide kod drugih zena ili druge, nek ide, sta da se radi, mada ne znam zasto uvek momak ide a zena cheka

To je ono čuveno pitanje kad se dvoje rastanu kao jedno je mnogo žrtvovalo , pa onda mrzi ovog drugog.

A jasno je da se obično ne daje ako se nešto ne dobija , pa makar i osećaj da nekome pomažeš ili recimo čest slučaj da žene podsvesno teže sebi da ispadnu žrtve (ima veze sa meduzinim kompleksom , očaranošću starijim muškarcima i često sa nedostatkom figure oca ili prestrogog oca)

e didi da li bi postavila temu ti si ovako hrabrija. recimo da provalish da tvoj muz ili momak ima drugaricu i da oni potajno nesto osecaju jedno prema drugome i ocenis da tu ima sanse ali da se on iz principa muci s tobom i da su oboje u stvari nesrecni u ljubavi a procenis da bi ih zajedno konacno krenulo, da li bi im pomogla i kako. oni u stvari i nisu svesni koliko bi im bilo dobro, nisu nikad imali hrabrosti da predju na visi nivo, jer su malo ograniceni shvatanjima ili nisu imali prilike. ili bi gledala svoja posla i pustila bozhju ruku da odradi svoje

Ja se ne mucim u toj ljubavi , bar trazim , trazim .........i trazim .Ako se on muci, njegova stvar , niko ga na to ne primorava.Ako uz to ima i neku ljubav koja bi potencijalno mogla da predje u nesto vishe, onda je blesav.Niko nije duzan da trpi , pa ni on.Ovo moje gledishte zna i on.Ipak , nisam ja bash toliko fina pa da mu trazim novu zenu:) Ja cu samo na svadbu da idem :)

To je ono čuveno pitanje kad se dvoje rastanu kao jedno je mnogo žrtvovalo , pa onda mrzi ovog drugog.

A jasno je da se obično ne daje ako se nešto ne dobija , pa makar i osećaj da nekome pomažeš ili recimo čest slučaj da žene podsvesno teže sebi da ispadnu žrtve (ima veze sa meduzinim kompleksom , očaranošću starijim muškarcima i često sa nedostatkom figure oca ili prestrogog oca)

Pishe u udzbenicima iz psihologije(srednja shkola).....Prevazidje se ta faza ........bar kod mene .....sad me ocaravaju mladji ;)

Cini mi se da su ovde pobrkane 2 teme. Zavodnice, flertuse, koje muskarci prosto obozavaju, nisu neophodno i serijske ljubavnice. One su samo prijatno drustvo, jer muskarci mogu da treniraju sarm sa njima. Da li je ta magija gen ili kompleks, nepoznato je. Mozda patak ima objasnejnje.
A serijske ljubavnice su cesto bas naprotiv, sasvim neupadljive, iskompleksirane, dezorijentisane osobe.
Kad bi zena serijska ljubavnica bila neodoljiva, taj koji joj padne saka bi prodao i kucu i kola pa cak i garazu!! :)
Sve godine braka i srece u vodu bi bacio!!A znamo da se to ne desava previse cesto..

Cini mi se da su ovde pobrkane 2 teme. Zavodnice, flertuse, koje muskarci prosto obozavaju, nisu neophodno i serijske ljubavnice. One su samo prijatno drustvo, jer muskarci mogu da treniraju sarm sa njima. Da li je ta magija gen ili kompleks, nepoznato je. Mozda patak ima objasnejnje.
A serijske ljubavnice su cesto bas naprotiv, sasvim neupadljive, iskompleksirane, dezorijentisane osobe.
Kad bi zena serijska ljubavnica bila neodoljiva, taj koji joj padne saka bi prodao i kucu i kola pa cak i garazu!! :)
Sve godine braka i srece u vodu bi bacio!!A znamo da se to ne desava previse cesto..
Prvo o plavom
Sa jedne strane gledano neko ko je iskompleksiran , još i dezorjentisan , uvek traži potvrdu svoje vrednosti, što bi značilo da takve žene bolje nazivati serijske osvetnice ili udavače (u braku čine osvetu za sve što su im drugi učinili pre)
Ja pod terminom serijske ljubavnice mogu da podrazumevam ovo dezorjentisane , jer se verovatno smisao života zvezdanke razlikuje od njihovog, ali to je lični sud, a to ne bih uvodio u temu....
Inače serijske ljubavnice su ljubavnice, tj osobe koje pružaju ljubav, i sebi i drugima, te tu ne spadaju one najbrojnije snobovski obojene "elokventne" osvetnice i sebičnjakuše Beogradskog profila (jer u drugim sredinama ih vrlo brzo ili satru ili spuste).
Tu spadaju žene koje , nekima čudno , ali imaju odnos koji nije traganje prema ljubavi , već gradjenje , izazivanje ljubavi.A kad se ljubav javi , imaju odnos ne naplate, već uživanja u njoj , uz puno razumevanje.....
Gledano iz njihovog ugla , ljubav je deo kulture, potreba i nevezan je za taj IDEAL Srpske žene, da AKO VOLI ONDA MORA DA BUDE NAGRADJENA. Tako ispada da je žrtva zato što voli, baš kao da cedite vodu iz skoro suvog sundjera....
Ne bih dalje da uvodim u analizu serijskih ljubavnica, one su u temi pomenute jer su , svojim opredeljenjem postale stručnjaci za NEZLOUPOTREBU ljudskih slabosti, već ulaženje u dušu preko njih.....uspostavljanje emotivnog kontakta na taj način.....

A u vezi podvučenog
Smatram da genetsko znanje, koje se prenosi sa roditelja (morala bi da bude priznata onda i teorija da se znanja sa zakašnjenjem upisuju u genotip oca, i majke , emocije i emotivno takodje , kao i biološke neravnoteže i bolesti.....) ima uticaj na "zavodništvo".

Ima i vaspitanje, ima i finansijski faktor, osećaj slobode, osećaj sigurnosti i ostale karakteristike pojedinca....
Ali nije sve u naknadnom učenju , već je nešto i u nagonima i tom prenešenom genskom znanju. Eto to je moje mišljenje....

Ali pravo znanje , ili ispunjene predispozicije su već vrednost, a ne slučajni pogoci.
Zato su navedene serijske ljubavnice, ali pojedoše temu , jer su svima one interesantnije nego ono što one lako otkrivaju na drugima....
Pa i jeste trend nastajanja tih serijskih ljubavnica .
Jer ljubav i seks je ultima vrednost i znanje, plus je hedonizam za ideal, što je u skladu sa današnjim ugradjenim tendencijama i vrednostima.
A i ljubavnice , kao nešto što asocira na slobodu, nezavisnost, snagu, pa i osvetu žene , lepo legne na šovinističke i feminističke teorije koje su pored homoseksualnih teorija zatrovale svet i medijsku sliku.....

Kao u reklami za loto....."vrati se vrati mužiću moj .....otvori kad ti kažem"

A pre toga , a nisi se setio mog rodjendana, godišnjice upoznavanja, pa godišnjice braka, pa 8 marta, pa valentina, pa ......i koliko je samo razloga da se ljubavnica ljuti na ljubavnika.......

Back