Серија „Тајкун“ – трилер наше стварности

Poruka
21.519
Нова серија „Тајкун“, у режији Мирослава Терзића, обележиће пролеће 2020. године.

Прича о тајкуну у све популарнијем жанру, трилеру, ускоро добија телевизијски живот. Редитељ серије каже да је инспирацију добио из препознатљивих ситуација наше стварности.

„То је слика неког измишљеног тајкуна, који живи у Србији. Мислим да до сада нисмо гледали овакву серију на ТВ-у, ово је неки микс жанрова, можда више драма него што је трилер, наравно има елемената трилера. То је прича о једном веома усамљеном човеку, ништа више ништа мање, сам са својом породицом, са својим теретом“, истакао је редитељ Мирослав Терзић.

У центру приче је Драган Бјелогрлић, у улози Владана Симоновића, тајкуна који је богатство стекао 90-их година прошлог века и због тога постао омражена личност у Србији.

„Имам веома комплексну улогу, врло захтевну, и могао сам да се посветим само њој, то је нешто што ме је јако обрадовало, прија ми, наравно, увек је питање да ли је та улога добро написана, да ли је све добро осмишљено, промишљено и колико има смисла”, истакао је Драган Бјелогрлић.

„Мислим да су у овом случају све те категорије испуњене.“

У причама о негативцима посебан изазов имају женске улоге.

„Мислим да нема много тако осебујних, великих и снажних женских улога и карактера. Оно због чега је ова серија веома важна је што се бави нашом свакодневицом и апсолутно кореспондира са стварима које ми данас живимо“, рекла је глумица Хана Селимовић.

Продуцент серије је „Телеком Србија“, а извршна продукција "Fire Fly". Серија ће се емитовати на телевизији са националном фреквенцијом.

http://www.rts.rs/page/magazine/ci/...79/serija-tajkun--triler-nase-stvarnosti.html

Slede tizeri.

Usraću se sad u gaće! Priča o tajkunu mek8g srca, vidi labuda! Što u svim serijama samo smaraju o nekoj, kao, našoj stvarnosti. Dosta mi je "naše stvarnosti" što je gledam svaki dan, treba još i na TV-u da gledam kojekakve bogataše i kurave koji su, Boga ti, divne duše samo mi to ne znamo.

Usraću se sad u gaće! Priča o tajkunu mek8g srca, vidi labuda! Što u svim serijama samo smaraju o nekoj, kao, našoj stvarnosti. Dosta mi je "naše stvarnosti" što je gledam svaki dan, treba još i na TV-u da gledam kojekakve bogataše i kurave koji su, Boga ti, divne duše samo mi to ne znamo.
TAKO JE hocu da se snimi SEKULA 4.

TAKO JE hocu da se snimi SEKULA 4.

Ma i Sekula je kao neka naša stvarnost. Od seljaka praviti mentalne bolesnike, od građana i mentalne bolesnike i kriminalce i na to se svodi naša stvarnost. Mada je Sekula bar bio smešan. Nek izmisle nešto, ne znam, neka Srbenda pomoću magičnog opanka spašava svet od najezde vanzemaljaca samo da nisu ove sumorne stvarnosti.

Ma i Sekula je kao neka naša stvarnost. Od seljaka praviti mentalne bolesnike, od građana i mentalne bolesnike i kriminalce i na to se svodi naša stvarnost. Mada je Sekula bar bio smešan. Nek izmisle nešto, ne znam, neka Srbenda pomoću magičnog opanka spašava svet od najezde vanzemaljaca samo da nisu ove sumorne stvarnosti.
sekula je super film i nasmejao je mnoge. mozda je i to nasa realnost ali ona bar nije sumorna.

Šta tek reći za ranije naše filmove? To je bilo toliko stvarno da ti se život smuči. Jad, beda, siromaštvo, nepravda, alkohol, seoski muzikanti, nasilje u porodici, autobusi i vozovi koji kasne, sistem te laže... glavni lik po običaju umre na kraju filma.

Ili Pavićeve serije, gde je svako mogao da se prepozna u nekom liku. Ustvari je ciljano tako pravljeno da bi se narod emotivno vezao. I onda naravno bude megapopularno.

Šta tek reći za ranije naše filmove? To je bilo toliko stvarno da ti se život smuči. Jad, beda, siromaštvo, nepravda, alkohol, seoski muzikanti, nasilje u porodici, autobusi i vozovi koji kasne, sistem te laže... glavni lik po običaju umre na kraju filma.

Ili Pavićeve serije, gde je svako mogao da se prepozna u nekom liku. Ustvari je ciljano tako pravljeno da bi se narod emotivno vezao. I onda naravno bude megapopularno.

Potpuno tačno. I ranije su i filmovi i serije bile na istu foru. Uvek je naša kinematografija bila bazirana na toj nekoj "crnini" našeg društva kroz koju se provlačio, mora se priznati, prilično originalan humor.
Sad je sve to isto samo bez humora.

https://www.imdb.com/title/tt7668518/
The Protector
Turci napravili seriju o zastitniku Istambula. On ima talismane koji mu nude magicnu moc, ali je smrtan, a cuva Istanbul od 7 besmrtnih koji zele da uniste grad jos od kad su ga Turci osvojili.
Serija nije nesto, ali nije crna stvarnost.

Glumac Branislav Trifunovic je dao izjavu da bas i ne voli da gleda a ni da igra u serijama, ali ovde se pojavljuje u ulozi policajca. https://www.blic.rs/zabava/prvi-put...otvoreno-o-ulozi-i-ubistvu-o-kojem-ce/fg1xkkc

Takodje, serija Tajkun ce biti prikazana i na ovogodisnjem FEST-u 3. marta u Kombank dvorani, sala 6 u 18:30. A emitovanje na televiziji bi trebalo da krene vec 15. marta na kanalu Superstar TV, a sto se tice televizija sa nacionalnom frekvencijom za sada nema informacija, svakako ce biti, ali da li paralelno ili kasnije, to se jos uvek ne zna..

Back