Serija "Ravna gora" na RTS

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Не изгледа лоше. РТС нисам гледао од 6. маја прошле године, али ћу прву епизоду ове серије гледати, ако будем могао.

I ovo je radak slučaj da se slažem sa tobom, serija izgelda odlično!

- - - - - - - - - -

Sprem`te se, sprem`te gledaoociiii :D

Najzad ekranizacija građanskog rata u Srbiji.
Nadam se da će kod iole moždano očuvanih ljudi, izlečiti poremećaje izazvane Buljajićevskim partijskim "ostvarenjima".

Serija će biti iz tri dela a prvi nosi naziv "Ravna gora"

sta reci o radosu bajicu..??
dok je podrzavao partizane---bio je tako uverljiv...
-sad pise scenarija i pravda cetnike bez ijednog obzira prema tim istim partizanima---i opet je uverljiv za obicnog coveka do kraja...
-ko je u sustini rados..??
-umetnik...il profiter nad srpskom nesrecom..??

A i ovi cetnici, sve neki lepo sredjeni i umiveni u uniformama. 80 posto njih nije imalo uniforme, nego su nosili vunene dzempere i ono sto su imali pri ruci. Takodje im jezik nije bio ovako "urban" ni dikcija glasa ni mimikrija lica. Mislim da Rados Bajic nije pronikao u dusu autenticnog srpskog seljaka. Da je pit'o mene, ja bi' mu doveo tak'e statiste iz obliznje kafane da bi mu serija tri puta bila uspesnija :mrgreen:

A i ovi cetnici, sve neki lepo sredjeni i umiveni u uniformama. 80 posto njih nije imalo uniforme, nego su nosili vunene dzempere i ono sto su imali pri ruci. Takodje im jezik nije bio ovako "urban" ni dikcija glasa ni mimikrija lica. Mislim da Rados Bajic nije pronikao u dusu autenticnog srpskog seljaka. Da je pit'o mene, ja bi' mu doveo tak'e statiste iz obliznje kafane da bi mu serija tri puta bila uspesnija :mrgreen:

Hahah care. Da l' si lud. Jesi ti iz rata pa znaš ?

sta reci o radosu bajicu..??
dok je podrzavao partizane---bio je tako uverljiv...
-sad pise scenarija i pravda cetnike bez ijednog obzira prema tim istim partizanima---i opet je uverljiv za obicnog coveka do kraja...
-ko je u sustini rados..??
-umetnik...il profiter nad srpskom nesrecom..??

Sad se sjetih jednog takvog "umjetnika" iz Bosne. U pitanju je pisac Momir Krsmanovic. Prvo je bio zakleti komunista i pisao je o partizanima iz romanijskog kraja ukivajuci ih u zvijezde. A onda je prije dvadesetak godina odjednom postao Veliki Srbin pa je napisao citav serijal romana i sve pod nazivom "Tece krvava Drina", "Kletva mrtve brace" i sve u tom stilu. Ali sad su cetnici bili pozitivci, pa cak i Nijemci. Okreno se covjek za 180 stepeni da je to smijesno. A o kvalitetu njegove knjizevnosti da i ne govorim. Dovoljno je reci da je covjek po zanimanju masinski tehnicar (cini mi se). Ipak je medju polupismenim narodom stekao prilicnu popularnost jer je udario u tanke zice opisujuci ustaske pokolje i stradanja Srba a to narod voli.

Dobro kaze onaj oficir na dvoru ''Ako narod izgubi slobodu nema veze kad tad ce je povratiti ali ako izgubi kralja izgubio je sve'' ahahahaha

Bulajic je malo dete za ove cetnicke bajkopisce

Ма Радош Бајић жели да се додвори овим садашњим властима као и целој тој антикомунистичкој хистерији која (гле чуда) долази баш са Запада. Иначе тај Радош Бајић је велики присталица Бориса Тадића и ДС. Ништа то није чудно.

Inače da se pohvalim - statiram u filmu. Kod nas u Vršcu se snima i tako postadoh vojnik kraljevske vojske :) Moj drug - Nemac.
Uzeli su oko 300 statista nekoliko lokacija u gradu. Kako pretpostavljamo Vršac će "glumiti" Zagreb.

Išli smo na probu kostima odmah, dobih tako jaknu, pantalone, cokule i šajkaču. U prvoj sceni glumimo zarobljenike. U drugoj sceni - u četvrtak imam uniformu artiljerijskog kapetana :)
Eto.

Gluma patetično-tragična u ravni "Orla" i sličnih RTS ostvarenja u zadnjih par godina :roll:

Tematika...romantizirana verzija JKVO, sa pokojim četničkim zločinom ali verovatno u stilu "nije Draža znao..." ili "svetili smo se",zaluđenim skojevcima slepim za bilo šta osim ideologiju i uništavanje unutrašnjeg neprijatelja i sl. sada moderne revizije istorije.

Neka hvala.

Bilo zanimljivo!

Ceo dan smo snimali i u petak nastavljamo.

Prilozi

• P100613_07.02_[01].jpg
    P100613_07.02_[01].jpg
    39,5 KB · Pregleda: 1
  • P100613_09.20.jpg
    P100613_09.20.jpg
    39 KB · Pregleda: 1
  • P100613_09.23_[02].jpg
    P100613_09.23_[02].jpg
    59,2 KB · Pregleda: 1
  • P100613_10.26.jpg
    P100613_10.26.jpg
    52,1 KB · Pregleda: 1
  • P100613_11.09_[01].jpg
    P100613_11.09_[01].jpg
    45,4 KB · Pregleda: 1
Vidicemo dal ce biti objektivno ili cetnicka propaganda (kao uzvrat onim glupostima u partizanskim filmovima [za izuzetkima]) u sta ja verujem.

Mogli su i seriju snimati o Karadjordju ili Milos Obrenovicu, posto je zadnja za tom tematikom (Vuk Karadzic) vec preko 20 godina stara.

Poslednja izmena:
Vidicemo dal ce biti objektivno ili cetnicka propaganda (kao uzvrat onim glupostima u partizanskim filmovima [za izuzetkima]) u sta ja verujem.

Mogli su i seriju snimati o Karadjordju ili Milos Obrenovicu, posto je zadnja za tom tematikom (Vuk Karadzic) vec preko 20 godina stara.

Dragan Bjelogrlić igra Tita, i rekao je da mu je čast da igra takav jedan lik. Ono što smo na sceni videli jeste da su Nedićevi žandari prikazani kao sardnici fašista id a su pomagali i pri hapšenju kraljevske vojske i civila.

Pogledajte prilog 290149Pogledajte prilog 290150
P100613_10.27_[02].jpg

Prilozi

• P100613_08.10_[02].jpg
    P100613_08.10_[02].jpg
    57,4 KB · Pregleda: 0
  • P100613_08.23.jpg
    P100613_08.23.jpg
    45,5 KB · Pregleda: 95
Inače da se pohvalim - statiram u filmu. Kod nas u Vršcu se snima i tako postadoh vojnik kraljevske vojske :) Moj drug - Nemac.
Uzeli su oko 300 statista nekoliko lokacija u gradu. Kako pretpostavljamo Vršac će "glumiti" Zagreb.

Išli smo na probu kostima odmah, dobih tako jaknu, pantalone, cokule i šajkaču. U prvoj sceni glumimo zarobljenike. U drugoj sceni - u četvrtak imam uniformu artiljerijskog kapetana :)
Eto.

Jadna šajkača šta je doživela haha, a koliko te plaćaju?

- - - - - - - - - -

Bajić Radoš dosadni drkoš !

Katastrofa.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back