серија Породица

• Začetnik teme Začetnik teme Emihs
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Emihs

Buduća legenda
Moderator
Poruka
47.929
Јел гледа неко,ја се укључио на пола па сада морам испратити до краја. :lol:

Велико је питање колико је аутентична, само можда пар људи зна шта се заправо дешавало иза зида.

Дјеца Милошевића наводно не желе да гледају серију већ имају пуномоћника за гледање( ма шта то значило), који ће реаговати тужбом уколико буде превише неистине.

Други учесници рецимо Тома Фила каже да му се серија свидјела мада има доста одступања али је свјестан умјетничке слободе,чак и Милутин Мркоњић почасни социјалиста каже да му се свиђа серија.Синиша Вучинић шеф обезбјеђења С.Милошевића такође каже да му је серија ок.Славица Ђукић Дејановић један од учесница догађаја за сада није попљувала серију и каже да јој је интересантна као и Чедомир Ј.Једино су дјеца С.Милошевића у причи око тужбе.

https://superstartv.rs/serije/porodica/

Poslednja izmena:
ne pada na pamet da gledam seriju o miloševicu i njegovoj ženi koji su nas odveli u rat
Када сам гладао најаву нисам био нешто заинтересован али глумачка постава је ок.
Случајно сам налетио на њу и у пола приказивања заинтересовао се.Има неке добре моменте...

Dobra je serija. I umetnički a i politički. Dobar tempo. Uglavnom dobra gluma i scenario. Baš 'utegnuta' i zabavna čak - naročito kad profesorka i kćer joj imaju napade paranoje.

ne pada na pamet da gledam seriju o miloševicu i njegovoj ženi koji su nas odveli u rat...
...ove. Serija nije apologizam Miloševića, naprotiv. Jasno je i iz glumačke postave. Probaj.

Прве епизоде нисам погледао, не могу коментарисати како је урађено. Када серија заврши и када је (и ако је) погледам написаћу неко своје виђење. А и погледаћу је (вјероватно) не зато што ме посебно заинтригирала тема, него зато што ће се о серији писати па да не коментаришем нешто што нисам гледао.
Серија није о Милошевићу, његовом лику и дјелу, већ обрађује (овдје) задња сва дана уочи Милошевићевог хапшења и сам чин хапшења, обрађује те доађаје и, а то ће се показати након 3 мјесеца, национално срамоту.
Већ сам у осврту на другој теми без обзира што многи моји из Српске (оправдано) замјерају Милошевићу
Милошевићу, као и многи моји Срби из Српске, као и Срби из РСК имамо подоста тога што замјерамо, да се огрешио о нашу борбу када нам jе било најтеже, јесте. Нешто разумијемо, такве су биле околности, пријетње, уцјене, нешто и није лако разумјети.
И наравно да то не мијења однос према националној срамоти и понижењу Србије почев од фарсе око 5.октобра 2000. када је међународни шљам уз подршку проданих душа у роду српском извршио поробљавање Србије, ресурса, људи и умова људи, закључно са 28.06.2001. када су продане душе испоручиле Милошевића хашкој инквизицији.
Правити серију о једној срамној епизоди у тој фарси и понижењу Србије је кретенизам пар екселанс, свакако и наручена серија са сврхом да се кроз филмски приказ моделира а могуће и скрнави историја.
примијетио да је правити серију о једној срамној епизоди у читавој тој фарси и понижењу Србије које ће имати епилог у изручењу Милошевића хашкој инквизицији кретенизам пар екселанс, вјероватно и наручена серија са сврхом да се кроз филмски приказ моделира а могуће и скрнави историја.

Поводом могуће тужбе што неки догађаји нису аутентично приказани, за разлику од историчара, режисер и писац сценарија могу "тумачити" историју, произвољно приказати личности и догађаје, убацити и нешто фикције, неки измишљени дијалог, допуштене су и нетачности, некад је то и пожељно, под условом да се не скрнави историја. А и ако се скрнави, пред судом је то немогуће доказати, и ту суд може уважити умјетничку слободу режисера и да ствари прикаже како је он то видио.

Оно што је могуће и важније, и што се могуће и жељело серијом, дигла се халабука око ове серије, преиспитују се улоге Милошевића и типова који су имали улогу у тој срамној епизоди, па и неких опскурних ликова, зашто не рећи и протува попут оног Чеде који само у таквој политичкој жабокречини могу добити своје мјесто на историјској позорници, и сама чињеница да су такве наказе у неком моменту утицале на догађаје поражавајућа је по наш род, иако је наравно читаву ту игру водио итекако озбиљнији играч а у серији су колико сам успио дознати из садржаја и осврта са разних страна, приказани само пијуни и корисни идиоти у тој игри.

Poslednja izmena:
Serija je teško njesra , par scena sam videla i ono je smešno i ne samo smešno jadno i obično propagandno smeće

One dve karikature što glume Miloševića i Markovićevu su tek orudre bizarre, na fotkama, a mogu misliti u seriji tek , a Đinđića .. e ono je tek očaj (taj sam klip gledala) i jedna takva splačina za nepoverovati .. nije se proslavio ni Mima Karadžić u ulozi Pavkovića

Po meni bilo bi fer da su je snimili sa izmenjenim imenima, pa kao neka fikcija, ako im je već stalo do propagandnog đubreta .

Inače seriju je ispljuvao i Ljubiša Ristić .

Šta znam, meni serija nije loša, čak i veoma dobra, ako se uzme u obzir skeptičnost koju sam imao uoči njenog emitovanja.
To što se restlovima Miloševićeve vladavine, koji se sad povampiruju na Marićevom Hepiju, serija ne sviđa, to zaista nije merodavna kritika.

Produkcija je dobra, serija je ideološki izbalansirana, dakle niti glofiriuje Slobu, niti od njega pravi nekog monstruma (isto važi i za DOS-ovce), a Boris Isaković je fantastičan u ulozi Slobe. Ima tu određenih teatralnosti, šmiranja u glumi (ona što igra Miloševićevu ćerku), ali generalno treba pohvaliti autora za hrabost da se upusti u jednu ovakvu tematiku, iako je znao da će naići na oprečne reakcije u javnosti.

Serija je sranje koji treba da ispuni vlažni san onih koji ne vole Miloševića a koji su želeli videti Slobu kako se valja u vlastitim govnima. I kad to nisu mogli naći u snimcima stvarnog Slobe, RTS im je ispunio želju i snimio seriju po njihovim željama koju oni doživljavaju kao dokumentarac.
Ja Slobu prosto obozavam u ovoj seriji, `maco`....:cool:
Predlazem Isakovica za Oskara.:D

Serija je teško njesra , par scena sam videla i ono je smešno i ne samo smešno jadno i obično propagandno smeće

One dve karikature što glume Miloševića i Markovićevu su tek orudre bizarre, na fotkama, a mogu misliti u seriji tek , a Đinđića .. e ono je tek očaj (taj sam klip gledala) i jedna takva splačina za nepoverovati .. nije se proslavio ni Mima Karadžić u ulozi Pavkovića

Po meni bilo bi fer da su je snimili sa izmenjenim imenima, pa kao neka fikcija, ako im je već stalo do propagandnog đubreta .

Inače seriju je ispljuvao i Ljubiša Ristić .
Jesi nasla unuka u onoj gomili na Dedinju, ili moram da gledam seriju do kraja?:sad2::lol:

Прве епизоде нисам погледао, не могу коментарисати како је урађено. Када серија заврши и када је (и ако је) погледам написаћу неко своје виђење. А и погледаћу је (вјероватно) не зато што ме посебно заинтригирала тема, него зато што ће се о серији писати па да не коментаришем нешто што нисам гледао.
Серија није о Милошевићу, његовом лику и дјелу, већ обрађује (овдје) задња сва дана уочи Милошевићевог хапшења и сам чин хапшења, обрађује те доађаје и, а то ће се показати након 3 мјесеца, национално срамоту.
Већ сам у осврту на другој теми без обзира што многи моји из Српске (оправдано) замјерају Милошевићу

примијетио да је правити серију о једној срамној епизоди у читавој тој фарси и понижењу Србије које ће имати епилог у изручењу Милошевића хашкој инквизицији кретенизам пар екселанс, вјероватно и наручена серија са сврхом да се кроз филмски приказ моделира а могуће и скрнави историја.

Поводом могуће тужбе што неки догађаји нису аутентично приказани, за разлику од историчара, режисер и писац сценарија могу "тумачити" историју, произвољно приказати личности и догађаје, убацити и нешто фикције, неки измишљени дијалог, допуштене су и нетачности, некад је то и пожељно, под условом да се не скрнави историја. А и ако се скрнави, пред судом је то немогуће доказати, и ту суд може уважити умјетничку слободу режисера и да ствари прикаже како је он то видио.

Оно што је могуће и важније, и што се могуће и жељело серијом, дигла се халабука око ове серије, преиспитују се улоге Милошевића и типова који су имали улогу у тој срамној епизоди, па и неких опскурних ликова, зашто не рећи и протува попут оног Чеде који само у таквој политичкој жабокречини могу добити своје мјесто на историјској позорници, и сама чињеница да су такве наказе у неком моменту утицале на догађаје поражавајућа је по наш род, иако је наравно читаву ту игру водио итекако озбиљнији играч а у серији су колико сам успио дознати из садржаја и осврта са разних страна, приказани само пијуни и корисни идиоти у тој игри.
Ti samo pazljivo i minuciozno, nemoj pogresiti ko boga te molim.:lol::cool:

Погледах прvе двије епизоде. Укратко према очекивањима, режисер је приказао ликове и те догађаје како је "жељено" приказати, урађено по наруџби, поштено. Миру је друга Мира настојала приказати као погубљену, растројену и хистеричну лујку, овај глумац из неког бошњачког пропагандног филма се упирао "скинути" Слобин говор, ту је успио, све друго баш и не. Упрошћено, кључни ликови су се настојали приказати као гротескне креатуре, не само они, ни ови са "друге стране" (уз реално тотални промашај код избора глумца који је глумио Ђинђића) нису баш добро прошли, што мирише, или смрди како вам згодније, одакле је дошла наруџба за ову серију и политичку позадину.
Глумци су пратили сценарио, из лошег сценарија не можете остварити добре улоге.

Е сад, када радите играни филм/серију о личностима које су део историје, важно је кроз филм покушати приказати профил личности које се обрађују. У супротном ако желите гледаоцу оставити да сам формира слику о личностима, урадите документарно-играни филм, гдје ћете приказати игране секвенце кроз које ћете обрадити познате догађаје, све то ће пратити монолози, свједочанства актера тих доађаја или излагања историчара.

Код профила Мирине личности, можда је то заиста то (а и реално једна несрећа глуми другу несрећу), мада прије ће бити да је тако наручено да испадне што скарадније. Код профила Слобе, имамо поприличну "помоћ", када је након 28.06.2001. дотакао дно и изручен багри у Ден Хагу, кренуо је у своју борбу (а лично мислим да је тек тада у тренутку тог сво суноврата успио по први пута сагледати јасну слику), неку своју мисију (да раскринка лажи и багру која шири лажи), и ту смо видјели оног правог, без маске, без шлихтања свјетини или било коме, Милошевића.
Режисер који би се озбиљно латио задатка да прикаже Слобин профил би погледао и сагледао све снимке са тог монтираног процеса, Слобине реакције на безброј пасјалука хашке багре, ту нема лажи, нема преваре. Слобо којег смо видјели у Ден Хагу, а понављам то јесте онај прави Милошевић, и онај у серији "ниђе везе".

Но не мари, циљ и не мора бити аутентично приказати личности и догађаје, посебно ако је ово наручена серија, а јесте, са политичком позадином, и ту ће се приказати како то жели наручилац.
Они који кажу да је серија треш, неће погрешити, они који кажу да смрди на аутошовинистичу рапсодију, неће погрешити, сама чињеница да филмски нису обрађена толика стратишта из времена ендехазије, па до Даре ни тај наш Јасеновац, а ето јесте ова срамна епизода из српске историје, говори колико смо као нација посрнули. Мада опет ко зна зашто је то добро.

Poslednja izmena:
Serija je sranje koji treba da ispuni vlažni san onih koji ne vole Miloševića a koji su želeli videti Slobu kako se valja u vlastitim govnima. I kad to nisu mogli naći u snimcima stvarnog Slobe, RTS im je ispunio želju i snimio seriju po njihovim željama koju oni doživljavaju kao dokumentarac.
Da li baš ima takvih, i kakav je to profil ljudi, i to posle 20 godina i još toliko da im se obrati neki reditelj?

Prinuđen sam da citiram Čedu Jovanovića - ,,ne mogu da budem srećan kao svedok nečije tragedije''. Pa i zločinca i zločinčeve porodice. Ovaj događaj je prilično moralno i emotivno konfuzan i kao takav odličan za dramsku obradu. Kao što je Narkos uradio sa Eskobarom bez da ga brani niti seiri nad njegovom nesrećom.

Miloševićeva tragedija, koliko god nam je kriv, a to je neopisivo, je neodvojiv deo naše kolektivne tragedije pa tu nema baš puno mesta za vlažne snove.

A serija je čak Miloševića prikazala kao dostojanstvenog sa (za promenu) dovoljno odgovornosti da sve to okonča onako kako i jeste. U principu nije donela ništa što oni upućeni dovoljno da mrze Miloševića (toliko) već nisu znali.

Back