Serija na spanskom

gost 343533

Elita
Poruka
17.529
Da li neko moze da mi preporuci seriju na spanskom jeziku.....
koja je na youtube sa titlovima.

Uglavnom da bi slusala spanski i odrzavala ga ....

Vazno mi je samo da bude barem malo ozbiljnije sadrzine od ovih klasicnih sapunica.....
da bi me radnja barem malo zaokupirala ~~~

Moze i neka dokumentarna emisija sa vise epizoda na pr.

Hvala :))

Vazno mi je samo da bude barem malo ozbiljnije sadrzine od ovih klasicnih sapunica.....

Crveni orao (Águila Roja)

Vise ce ti se dopasti od prve koju sam naveo.

Znam da ne volis filmove ali mozda ovo pogledas:
http://www.rts.rs/page/rts/ci/rts+predstavlja/Filmski+program/story/541/%D0%A3%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE/1731138/%D0%A6%D0%B8%D0%BA%D0%BB%D1%83%D1%81+%D1%84%D0%B8%D0%BB%D0%BC%D0%BE%D0%B2%D0%B0+%D0%9F%D0%B5%D0%B4%D1%80%D0%B0+%D0%90%D0%BB%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B0.html

Slazem se sa kolegom.
Postoji razlika u izgovoru pa se drzi spanske produkcije.
Mislim da mogu da nadjem jos neki film ako te zanima i mozda neku sporiju pesmu sa tekstom na spanskom.

gledaj Aqui No Hay Quien Viva :lol:

- - - - - - - - - -

da ali je ljudima cesto lakse da razumeju latinoamericki spanski (tj neke akcente) nego kastiljanski koji ima dosta jaci a opet veoma raznovrstan akcenat. zavisi od nivoa koji onaj koji uci ima...

pa ako hoćeš da učiš jezik preko serija sigurno nemaš neki B+ nivo... ko ima lingvističko uvo može neki tarzanski komunikacijski nivo da nauči iz serija...

pa ako hoćeš da učiš jezik preko serija sigurno nemaš neki B+ nivo... ko ima lingvističko uvo može neki tarzanski komunikacijski nivo da nauči iz serija...
moguce. za spanski znam da ljudi koji ga uce uglavnom kazu da im je laksi latinoamericki spanski (opet neki akcenti, to definitivno nisu argentinski, cileanski i urugvajski) jer spanci dosta suskaju i imaju drugaciju intonaciju...na stranu to sto ako nije izvnorni kastiljanski akcenat, mozes da se nadjes u situaciji gde jedva mozes da identifikujes sta prica neko sa kanara (ujedno slican kubanskom akcentu) i posebno nekih delova andaluzije, ili da katalonski/baskijski /galicijski uticaji na spanski cudno/grubo zvuce nenaviknutim usima....cela katalonija ti drugacije izgovara vokale (tj zvuce vise kao katalonski nego spanski) i s je veoma suskavo npr...andaluzija guta s i t (u najboljem slucaju) itd...meni je defitivno lepsi iberijski spanski, ali sto se ucenja tice mislim da nije najlaksa opcija i to ne samo zbog izgovora...

Uglavnom razumem jednostavan, svakodnevni govor.....
Bila sam u drustvu Spanaca pre dve god. i samo sam skapirala da ih sve razumem :lol:
Nemam pojma gramatiku.
pa ako ih manje vise razumes ne bi trebalo da imas problema sa ucenjem gramatike.
missim ja razumem portugalski u toj meri da mogu da pogledam film i bez vecih problema razumem skoro sve u istom, ali kad bi krenula da ga pricam uglavnom bih zvucala ko tarzan i pricala bih definitivno portunol vise nego bilo sta drugo jer gramatiku nikad nisam sela posteno da naucim. filmovi i serije su dobra opcija da pokupis reci, kolokvijalne izraze, idiome, usavrsis upotrebu nekih tezih gramatickih struktura (u spanskom subjuntivo jer sve ostalo je relativno lako posebno uz poznavanje drugih jezika,a kod nas je subkontivu nesto najslicnije konjuktiv i u sustini nemamo taj oblik i treba vremena dok se skonta manje vise tacna upotreba)...

Izvoli, najnoviju seriju u Spaniji. Nije sapunica. Evo ti online, a ako zaskripi, imas je i sa prevodom.:D

Back