Ma namera mi jeste dobra, ali je i strah prilično realan. Ako želiš da naučiš nešto iz svoje istorije, možeš da predvidiš dosta toga... Inače, da, hrvati se jesu pitali za danke dojčland, jesu se naguzili i ljubili švapske guze. Isto kao i šiptari sa amerima. Ali eto, oni dobiše države i boljitak, a mi svojim ponosom ne... Zato me i plaši ovo s Rusima, oni jesu na našoj strani, ali sigurno ne zato što nas vole, već koriste našu naklonost pravoslavlju za svoje interese. E sad kakve, to je ono što me plaši...
Pa ja se u glavnom i pozivam na istoriju .
Mi samo treba da vidimo jasno , koji su nasi nacionalni interesi , onako kako su to jasno videli i Hrvati i Siptari .
Po meni , samo nekoliko . Ekonomsko jacanje Srbije , sto mozemo ostvariti samo proizvodnjom i izvozom , a u tom smislu sa Rusijom imamo najpovlasceniji polozaj na svetu , jer samo je roba iz Srbije oslobodjena carina u Rusiji . Nisu Hrvati ni malo glupi sto su Kupili Frikom , Dijamant , 300 hiljada hektara zemlje u Vojvodini . Sad su oni najveci izvoznici iz Srbije u Rusiju . Naravno , zarada ide u Hrvatsku do toga .
Oslobodjenje Kosmeta , ali ovaj put bez Siptara u njemu . Ovo , mislim da nikako ne mozemo da ostvarimo bez saradnje sa rusima i njihovog aktivnog ucesca , makar u naoruzanju nase viojske .
Oslobadjanje Srbije od 5 kolone ... e tu nam rusi nikako ne mogu pomoci ... moramo sami ..
Ucvrcivanje Vojvodine u sastavu Srbije ... Sam gasovod ce tu dosta da uradi ... A kamo li .. da ne pricam sad .
Sprecavanje da se ikada pomjnovo dogodi nekakvo bombardovanje Sbije ... i ovo ce mo tesko bez Rusa ...
Pripajanje RS , naravno , samo ako Srbi iz RS to zele , a ja verujem da zele . I po tom poslu , neophodan nam je jak saveznik . A obzirom da je drugoj strani ,, Siptarima , Hrvatima , Muslimanima saveznik ( jasan i glasan ) EU , SAD , NATO , onda mi i nemamo bas nekog izbora .