- Poruka
- 388.205
„ Moje ime je Sergio Odeith.Rođen sam 1976. godine u Lisabonu, Portugal.
Veliki sam navijač Lisaboa i Benfike.Volim da putujem, posećujem nove zemlje i širim svoju umetnost širom sveta.
Moj nadimak zvuči kao portugalska reč Odeio-te što znači „mrzim te“
Portugalski ulični umetnik Odeit, takođe poznat kao Serđo Odejt, stekao je međunarodno priznanje za svoje zapanjujuće komade 3D grafita koji prkose granicama percepcije.Iako je napustio školu sa 15 godina i nikada nije dobio nikakvu formalnu umetničku obuku, Odeithov talenat za crtanje i njegov nemilosrdni samouki pristup svom zanatu doveli su ga do toga da postane renomirani umetnik kakav je danas.
Sergio 'Odeith' je prvi put uzeo sprej u ruke sredinom 1980-ih, slikajući potpise i crteže na zidovima svog komšiluka. Tek sredinom 1990-ih naišao je na umetnike grafita u Karkavelosu, gde je pokret uzeo maha. Ovo je izazvalo strast za grafitima što ga je navelo da ilegalno slika na uličnim zidovima i železničkim prugama ui oko Lisabona.
Tokom godina, usavršavao je svoju tehniku i razvio svoj prepoznatljiv stil, koji karakterišu smele boje, zamršeni detalji i zapanjujuće optičke iluzije
Odeithova 3D umetnost grafita je savršen spoj veštine, perspektive i kreativnosti. Koristeći anamorfne tehnike i majstorsko senčenje, on transformiše obične zidove i predmete u realistične trodimenzionalne scene koje kao da iskaču sa površine.Odeith je poznat po tome što se bavi širokim spektrom tema u svom radu, od životinja i insekata do urbanih pejzaža i fantastičnih stvorenja. NJegovi komadi često imaju osećaj pokreta i dubine, uvlačeći gledaoce u njegov živopisan, iluzorni svet.
Odeithova inovativna 3D umetnost grafita donela mu je reputaciju jednog od najtalentovanijih i najuticajnijih umetnika u svetu ulične umetnosti.
Njegov rad je inspirisao bezbroj drugih umetnika i podigao lestvicu onoga što je moguće sa bojom u spreju i praznim platnom.