Šerbedžija otkrio detalj o svom životu koji niko nije znao

Sensei

Master
Moderator
Poruka
94.362
Ko bi poverovao u to da Rade Šerbedžija nije oduvek želeo da bude glumac, a ni muzičar? Ni mi nismo verovali, dok to nismo lično čuli od njega. Šta je želeo da bude i kako je došlo do toga da mu životni putevi krenu u totalno drugom smeru, otkrio nam je upravo glumac.

- To je jako smešna priča. Uvek sam želeo da budem rukometaš, nogomet je takođe bila moja velika strast. Planirao sam i da budem pisac, da se bavim književnošću jer sam dosta tokom mladosti čitao, ali put me je odveo na drugu stranu. I dalje se bavim glumom, ali zbog ljubavi prema poeziji pišem pesme. Uzor mi je Arsen Dedić, njega sam obožavao i kad su bili najpopularniji Bitlsi. Današnje vreme ne može da se meri sa mojom mladošću, danas je mnogo teže, život je postao mnogo komplikovan. Ljudi su umorni i vrlo je teško mladim ljudima. Danas je sve postalo užasno brzo i žao mi je mladih ljudi, mada se oni odlično snalaze u celoj toj brzini - rekao je Rade Šerbedžija.

Rade Šerbedžija
https://www.kurir.rs/zabava/pop-kul...ije-zeleo-da-se-bavi-glumom-razotkrio-i-zasto
.....................................................
dobar je on, nek priča ko šta hoće

A isto tako ispricao je istinu o Miri Furlan,koju smo voleli i cenili njen napor da ostane :Jugoslovenka"

58390_rade_fmob.jpg

Rade Šerbedžija je otkrio da je glumica bila dugo bolesna i u komi.

- Bio sam u kontaktu sa Mirom Furlan često. Kad sam se vratio iz Amerike nazad, onda je to bilo ređe, ali dok sam živeo u istom gradu, Los Anđelesu, često smo se viđali i družili. Šta da kažem. Dugo je nisam video. Dugo je bolovala neizlečivo i teško. Bila je u komi. Tad je bila prekinuta bilo kakva veza sa njom. Ali svima nam je ostala u srcu jer je Mira Furlan, siguran sam, bila jedna od najdivnijih glumica na području bivše Jugoslavije - rekao je on i dodao:

Ko bi poverovao u to da Rade Šerbedžija nije oduvek želeo da bude glumac, a ni muzičar? Ni mi nismo verovali, dok to nismo lično čuli od njega. Šta je želeo da bude i kako je došlo do toga da mu životni putevi krenu u totalno drugom smeru, otkrio nam je upravo glumac.

- To je jako smešna priča. Uvek sam želeo da budem rukometaš, nogomet je takođe bila moja velika strast. Planirao sam i da budem pisac, da se bavim književnošću jer sam dosta tokom mladosti čitao, ali put me je odveo na drugu stranu. I dalje se bavim glumom, ali zbog ljubavi prema poeziji pišem pesme. Uzor mi je Arsen Dedić, njega sam obožavao i kad su bili najpopularniji Bitlsi. Današnje vreme ne može da se meri sa mojom mladošću, danas je mnogo teže, život je postao mnogo komplikovan. Ljudi su umorni i vrlo je teško mladim ljudima. Danas je sve postalo užasno brzo i žao mi je mladih ljudi, mada se oni odlično snalaze u celoj toj brzini - rekao je Rade Šerbedžija.

Rade Šerbedžija
https://www.kurir.rs/zabava/pop-kul...ije-zeleo-da-se-bavi-glumom-razotkrio-i-zasto
.....................................................
dobar je on, nek priča ko šta hoće
Izuzeran covek.

O Miri Furlan
Kad smo otvarati teatar 2001. godine, i "Kralja Lira", Lenka i ja smo je pozvali da igra Ludu, ali se nije osudila doći. Bila je odušeljena, ali se nije usudila. Bila je suviše ranjena, jer je kao prava heroina bila i tragetkinja u privatnom životu", ispričao je Šerbedžija.Mira je rekla - Gledam u zvezde. Vedra je noć i Mlečni put se čini tako blizu. Tamo idem uskoro. “Svi smo mi materija iz zvezda”, odjednom se setim reči Delin iz DŽoovog scenarija. Nije to tako loše. Ne plašim se. U međuvremenu, dopustite da sklopim oči i osetim lepotu oko mene. I da udahnem, ispod tamnog neba punog zvezda. Udahnem. Izdahnem. To je sve - stoji na poslednjem tvitu na njenom profilu.

Poslednja izmena:
verujem ali nisam bila tada dorasla za takve serije.Samo saam citala knjigu,a i mama ima mnostvo starih casopisa pa sam tamo citala isto
Mislim da je to i njegova prva velika uloga na TV-u.Gledao sam ga i sa ulogom Nikole Tesle,dobro ju je odigrao,ali misli da Petru Bozovicu bolje lezi ta uloga,ili je prividno,bar meni bolje odigrao.

Hajde, da se priključim temi...
Na premijeri Balaševićevog filma 'Kao rani mraz' (2010) upoznala sam Balaševića i deo njegove porodice.
Glavnu ulogu u filmu tumačio je Šerbedžija ( stari Vasa Ladački)
Najupečatljivija scena iz filma, ustvari scena koju sam ja doživela na specifičan način, koju sam više puta postavljala u najemotivnijim trenucima...

'Jedno je kada čezneš za nekim ko je daleko, a jedno je kada čezneš za nekim ko je tu....'

Na premijeri Balaševićevog filma 'Kao rani mraz' (2010) upoznala sam Balaševića i deo njegove porodice.
Najupečatljivija scena iz filma, ustvari scena koju sam ja doživela na specifičan način, koju sam više puta postavljala u najemotivnijim trenucima...

Bez sumnje mu je ta uloga legla "ko kec na jedanes"

Hajde, Rade ima na Forumu bar tri teme, i zaslužuje petnaest... ali me duša boli da niko Šurdi, Smokiju, policajcu sa Petlovog Brda nije otvorio temu.
Ovde ste svi filmadžije i umetnici, bolje vi.
Nekoliko dana već me duša boli za njega, setim se i mislim-hej, pa je l' stvarno zaslužio da ga se niko ne seća?
Ja sam infantilno-egzibicionistički filozofski tip, ne liči mi da otvaram takve teme, ali dala bih doprinos.
Zašto se niko se seća Ljubiše Samardžića?
Izvinjavam se za skretanje sa teme... ali, heeej!
Nije u redu, nije!

Poslednja izmena:
Hajde, Rade ima na Forumu bar tri teme, i zaslužuje petnaest... ali me duša boli da niko Šurdi, Smokiju, policajcu sa Petlovog Brda nije otvorio temu.
Nekoliko dana već me duša boli za njega, setim se i mislim-hej, pa je l' stvarno zaslužio da ga se niko ne seća?
Ja sam infantilno-egzibicionistički filozofski tip, ne liči mi da otvaram takve teme, ali dala bih doprinos.
Setimo se, kako da ne. I nemoj da se stidiš da započneš temu!

'Jedno je kada čezneš za nekim ko je daleko, a jedno je kada čezneš za nekim ko je tu....'
Meni si Ti Duki nepredvidivo divna osoba!:heart:

Izvinjavam se za skretanje sa teme... ali, heeej!
Nije u redu, nije!
U pravu si.Ovde se nekad pisalo samo o pozorisnim glumcima,sa promenom naslova teme otvorila su se vrata za sve vrste umetnosti i umetnika!:heart: povukla si potez,rekli bi m u s t u l u k!

Slazem se sa Serbedzijom,da je danas teze biti mlad,nego sto je to ikada bilo.Takodje se slazem,da je Arsen Dedic stvorio mnogo divnih pesama,punih
osecanja,uz ppratecu muziku.Tek sada,posle izvesnog vremena kako nas je napustio,shvatio sam,da su pesme,muzika i njegov glas,ostati zauvek ever grin.
Odusevljena sam tvojim zakljuckom,posebno:hvala:

Back