Sepsa

PetJov

Početnik
Poruka
3
Da li neko zna nešto o lečenju sepse?
Mama mi je u bolnici, kritično stanje. Pominju mi čišćenje krvi nekim aparatom, a ja sve što sam našla je lečenje antibioticima.

Ako neko nešto zna više, značilo bi mi. Hvala.

Da li neko zna nešto o lečenju sepse?
Mama mi je u bolnici, kritično stanje. Pominju mi čišćenje krvi nekim aparatom, a ja sve što sam našla je lečenje antibioticima.

Ako neko nešto zna više, značilo bi mi. Hvala.
Hemodijaliza, neka varijanta, možda je to u pitanju. Bubrezi bivaju često pogođeni ( oštećeni) u intenzivnoj. Ne znam šta je osnovno oboljenje.
Kako je mama?

Zdravo svima, i evo me tek sada. Što je najbitnije, mama je dobro i fino se oporavlja.

Imala je tu neku proceduru, kako su mi objasnili, kojom su joj prečistili krv preko nekog aparata, Ampla ili tako nešto. Uglavnom, odrađena je kao jednokratna dijaliza, krv je filtrirana, pa su imali prostora da reše prvobitan problem koji je imala s plućima. To je neka nova metoda koja može da se koristi za lečenje sepse.

Da se uključim i ja jer imam člana porodice koji je na privremenoj dijalizi ali zbog oštećenja bubrega. Koliko puta se radi ta dijaliza? I znate li jel' ista dijaliza za sepsu i bubrege?

Pa njoj su radili nekoliko puta tu dijalizu što joj je pomoglo da se izbori sa sepsom. A sad kada su u pitanju bubrezi, ne znam.. Sigurno je nešto slično ako ne isto, koliko sam shvatila princip je sličan. Nadam se da je ta osoba bolje..

Back