Senzacija! Srbin oborio Felpsov rekord!

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neno

Buduća legenda
Poruka
25.439

Daleko od očiju ovdašnje javnosti, naš plivač zablistao punim sjajem u Americi.​

w_56907664_680x420.jpg

Svojevremeno smo uživali u dvobojima Milorada Čavića i Majkla Felpsa, njihov dvoboj na Olimpijskim igrama u Pekingu bio je antologijski, kada je po mišljenju mnogih Čaviću ''oduzeta'' pobeda, jer nije dovoljno jako pritisnuo taster na cilju.

Felps je od tada osvojio još pregršt trofeja, brojni rekordi su ostali iza njega, ali izgleda da će u periodu koji je pred nama Srbija imati još jednog velikog plivačkog aduta.

U pitanju je Beograđanin Đurđe Matić koji studira na američkom Univerzitetu ''Džordž Vašington'' i koji je pre nekoliko dana oborio Felpsov rekord na 100 metara leptir stilom!

Matić je ovu deonicu preplivao za 46.14 sekundi, a Felpsov rekord iz 2011. godine bio je 46.63 sekundi.

On pliva za juniorski tim pomenutog Univerziteta, a ovaj rekord je oborio na takmičenju na bazenu ''Ležun Hol''.

Da ova informacija ne prođe nezapaženo u Srbiji potrudio se i američki ambasador u našoj zemlji Entoni Godfri, koji se tim povodom oglasio na Tviteru.

''Izgleda da Srbija ima još jednog sportistu svetskog ranga: Ovaj mladić iz Beograda ne samo što obara rekorde već i studira na prestižnom američkom Univerzitetu 'Džordž Vašington'. Celog života se bavim plivanjem i zadivljen sam Đurđevim sposobnostima. Kakav šampion!'', napisao je amdasador Godfri.

Sportske.net
Dokaz da niko nije nedostižan..
Bravo za Djurdja Matića. Oboriti svjetski rekord nije mala stvar.

Mladi srpski plivač Đurđe Matić (18) dospeo je u žižu javnosti pošto je na bazenu "Ležun Hol" oborio rekord Majkla Felpsa star deset godina​

- Pre svega želim da objasnim šta sam ja zapravo uradio - započeo je Matić ispovest za naš sajt, pa nastavio:

- Oborio sam rekord bazena koji je držao Majkl Fleps. Nije to nikakav veliki rekord i to je sve bilo u bazenu od 25 jardi, na trci 100 jardi delfin. Vreme koje sam tad isplivao je rezultat sa kojim sam lično zadovoljan, jer zahvaljujući tom rezultatu nalazim u TOP 30 plivača u NCAA. Ja imam ciljeve da budem u vrhu svetskog plivanja i prvi cilj mi je da se kvalifikujem za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine, jer sam za OI u Tokiju ispunio B normu, a potrebna mi je A.

Potom je pričao o tome kakav je osećaj nadmašiti jednog Majkla Felpsa.

- Iako je to rekord bazena, osećao sam se super, pošto je ipak Majkl Felps najbolji plivač ikada - nije krio uzbuđenje srpski plivač.
Bio je svestan Đurđe i pre trke da ima šansu da obori Felpsov rekord.

- Pre trke sam imao razgovor sa trenerom koji mi je pomenuo da bih mogao da postignem to vreme, tako da sam imao to na umu pre trke. Ipak, nisam bio siguran da ću uspeti da ga postignem, ali dao sam sve od sebe i nadao se najboljem.

Posle legendarnog Milorada Čavića, Srbija konačno dobija njegovog naslednika i momka koji bi mogao u budućnosti da osvaja medalje u istoj kategoriji u kojoj je to radio i on.

- Ne bih rekao da imam idola, ali sam se dosta ugledao na Čavića. Trenutno, najveće uspehe pokušavam da ostvarim u delfin stilu - istakao je Matić koji se za sada neće fokusirati na ostale tehnike.

Na kraju, otkrio nam je talentovani plivač i planove za narednu, 2022. godinu.

- Za narednu godinu imam dva velika cilja. Prvi je da se kvalifikujem za D1 NCAA prvenstvo, a drugi je da uspem da se kvalifikujem na Svetsko prvenstvo u velikim bazenima koje će se održati u Japanu - zaključio je Đurđe Matić.
Informer.rs

Фелпс је користио велику опрему за пливање, ако се добро сећам. Иста је касније забрањена и ограничење је само на гаће.

al tad su svi to koristili

Felps je koristio i doping takodje.

ma jok ima duge ruke i kratko telo tako nešto... možda i srce
je l uhvaćen za doping

Daleko od očiju ovdašnje javnosti, naš plivač zablistao punim sjajem u Americi.​

Pogledajte prilog 1069198

Svojevremeno smo uživali u dvobojima Milorada Čavića i Majkla Felpsa, njihov dvoboj na Olimpijskim igrama u Pekingu bio je antologijski, kada je po mišljenju mnogih Čaviću ''oduzeta'' pobeda, jer nije dovoljno jako pritisnuo taster na cilju.

Felps je od tada osvojio još pregršt trofeja, brojni rekordi su ostali iza njega, ali izgleda da će u periodu koji je pred nama Srbija imati još jednog velikog plivačkog aduta.

U pitanju je Beograđanin Đurđe Matić koji studira na američkom Univerzitetu ''Džordž Vašington'' i koji je pre nekoliko dana oborio Felpsov rekord na 100 metara leptir stilom!

Matić je ovu deonicu preplivao za 46.14 sekundi, a Felpsov rekord iz 2011. godine bio je 46.63 sekundi.

On pliva za juniorski tim pomenutog Univerziteta, a ovaj rekord je oborio na takmičenju na bazenu ''Ležun Hol''.

Da ova informacija ne prođe nezapaženo u Srbiji potrudio se i američki ambasador u našoj zemlji Entoni Godfri, koji se tim povodom oglasio na Tviteru.

''Izgleda da Srbija ima još jednog sportistu svetskog ranga: Ovaj mladić iz Beograda ne samo što obara rekorde već i studira na prestižnom američkom Univerzitetu 'Džordž Vašington'. Celog života se bavim plivanjem i zadivljen sam Đurđevim sposobnostima. Kakav šampion!'', napisao je amdasador Godfri.

Sportske.net
Dokaz da niko nije nedostižan..
Bravo za Djurdja Matića. Oboriti svjetski rekord nije mala stvar.

Обарамо светске рекорде у базену али у лудилу и глупости нико не може ни да нам присмрди.

Back