Sense8

Auuu.. Ovo je bas sokantno. Ne znam sta da mislim o scenama porodjaja, zatecen sam...
Privodim kraju prvu sezonu, i da je manje te agresivne promocije LGBT-a, multikulturalizma i narkotika serija bi bila skoro pa savrsena.
Mada.... Opet je pitanje da nema svega toga da li bi onda bilo to to..
U svakom slucaju ko nije do sada pogledao propustio je jednu sjajnu pricu..
Meni su Vil i Rajli preslatki, i glumica koja igra Rajli bas kida, obozavam je.. Mada generalno svi glumci su odlicni..

Stigao sam do 9. epizode 1. sezone, meni je serija uzasno spora.
Uvod su bile prve 4-5 epizode, a mnogo vremena prolazi kroz dijaloge.
Od 3. epizode preskacem, trazim zanimljive delove. :confused:

Stigao sam do 9. epizode 1. sezone, meni je serija uzasno spora.
Uvod su bile prve 4-5 epizode, a mnogo vremena prolazi kroz dijaloge.
Od 3. epizode preskacem, trazim zanimljive delove. :confused:

Ne. Bas naprotiv, serija je jedna od brzih. Samo je problem sto imas 8 prica koje se razvijaju paralelno, pa treba vremena... Ali radnja se odvija dosta brzo.
A to preskakanje nisam nikada praktikovao, onda bolje i da ne gledam nego tako...

Ne. Bas naprotiv, serija je jedna od brzih. Samo je problem sto imas 8 prica koje se razvijaju paralelno, pa treba vremena... Ali radnja se odvija dosta brzo.
A to preskakanje nisam nikada praktikovao, onda bolje i da ne gledam nego tako...
Svidja mi se ideja serije, ali nikako da pocne, tek sad od 8. epizode pocinje zaplet.
Lepo je sto oni zele da ukazu na stanje zena u Koreji i Indiji ili na tesko detinjstvo ili na probleme LGBT, ali mene to bas i ne zanima, a to proguta 80-90% serije.

Svidja mi se ideja serije, ali nikako da pocne, tek sad od 8. epizode pocinje zaplet.
Lepo je sto oni zele da ukazu na stanje zena u Koreji i Indiji ili na tesko detinjstvo ili na probleme LGBT, ali mene to bas i ne zanima, a to proguta 80-90% serije.

Pa poenta je da svako od njih ima neku svoju pricu i meni su manje vise sve zanimljive. Svaka je otprilike kao jedan film, samo sto se odvijaju paralelno.
Nesvakidasnji pristup i veoma dobra, pa i odlicna serija, zasto da ne... Da je manje gej scena mozda bi umesto 8.3 bila ocenjena sa 9.3.. Ili nesto priblizno tome...

Pa poenta je da svako od njih ima neku svoju pricu i meni su manje vise sve zanimljive. Svaka je otprilike kao jedan film, samo sto se odvijaju paralelno.
Nesvakidasnji pristup i veoma dobra, pa i odlicna serija, zasto da ne... Da je manje gej scena mozda bi umesto 8.3 bila ocenjena sa 9.3.. Ili nesto priblizno tome...
https://www.imdb.com/name/nm1668284/?ref_=tt_cl_t5
MV5BZDljMDk4ZjItOGUzNC00MDc2LTg5MmMtZTA3ODNkZDJlZDlhXkEyXkFqcGdeQXVyNTU5MjI4Mg@@._V1_UY317_CR12,0,214,317_AL_.jpg

https://www.imdb.com/title/tt8289480/
Treadstone

Glumi policajca u Sense8, a igra i u Tredstonu, nastavak Dzejosna Borna.
Isti problem, uvod traje 4 epizode, jer prate vise prica u isto vreme, tek posle se serija ubrzava.

Meni se cini da ce cela sezona biti upoznavanje sa likovima. Nastavicu do kraja 1. sezone, mozda mi postane zanimljiva u drugom delu.

Poslednja izmena:
Druze pa i ja gledam seriju. :D
Kako nemaju moci, a ovaj cas u Cikagu, cas na Islandu ahaha.. Znam sad ces reci da on nije stvarno tamo, al na neki nacin i jeste, prisutan je, sve vidi i moze da reaguje.
Imaju nesto sto mozes nazvati astralnom projekcijom, kada komuniciraju jedno sa drugim i direktan transfer znanja i vestina, kao da su umrezeni, to je to.

Ali ne mogu da pomeraju objekte, nemaju nadljudsku snagu ili slicne moci. U principu mogu da povezu vestinu sa problemom, ako treba da se biju tu je Korejka i policajac, ako treba da se vozi tu je crnac, ostali jos nisu doprineli grupi.

Imaju nesto sto mozes nazvati astralnom projekcijom, kada komuniciraju jedno sa drugim i direktan transfer znanja i vestina, kao da su umrezeni, to je to.

Ali ne mogu da pomeraju objekte, nemaju nadljudsku snagu ili slicne moci. U principu mogu da povezu vestinu sa problemom, ako treba da se biju tu je Korejka i policajac, ako treba da se vozi tu je crnac, ostali jos nisu doprineli grupi.

Jeste Wolfgang premlatio onog ljubomornog Meksikanca umesto geja...

Nisam dosao dotle. :D

U seriji "The Rook", kombinacija X-men i Dzemsa Bonda, su obradili zajednicku svest na interesantan nacin.

https://www.imdb.com/title/tt7395992/
MV5BNTc4NjMwYmYtNTVlYy00MDlkLWIwNGQtMTIyNjZjYWNmMWUwXkEyXkFqcGdeQXVyOTY2Mjg4NTU@._V1_SX1777_CR0,0,1777,999_AL_.jpg

Ovo cetvoro dele istu svest, mogu automatski da razmenjuju osecanja i misli uz odredjeni nivo izolovanosti kako bi mogli samostalno da funkcionisu.
Sad ću ovo da gledam 😀
Sviđa mi se sense 8 fazon, te moci,empatija itd

Zavrsih prvu sezonu... Koja je verovatnoca da od 8 random ljudi na planeti cak njih troje znaju do jaja da se biju, i to kad kazem do jaja mislim da sami makljaju 10 likova od kojih pola njih ima utoku..? :D

Serija iz mnogih razloga jeste genijalna (odlicna gluma, scenario) ali od druge sezone dosta zavisi, u smislu da li ce da nastave sa akcionim scenama i jurnjavama kako su poceli da praktikuju u poslednjim epizodama prve, ili ce kao na pocetku i u vecem delu sezone da se bave pricama nama naizgled neobicnih ljudi, a ustvari tako obicnih...

Ovo po mnogo cemu jeste Netflix u najboljem izdanju, sokantno, brzo i konkretno u meso a opet manje vise ispunjava sve standarde za dobar film ili seriju, samo nekad je tanka granica izmedju dramskog naboja i superherojske budalastine...

Npr. serija Dark takodje Netflixova je bolje rezirana i ima jos bolji zaplet i nema potrebe da poseze za nekom akcijom jer sama prica ostavlja bez daha, plus svaki kadar je da se smrznes, a ovde kao da su se vec ispucali u prvih 10 epizoda, ali da ne sudim prerano, treba odgledati i tu drugu sezonu...

Poslednja izmena:

Back