Senat SAD proglasio Putina ratnim zločincem

комшија

Stara legenda
Poruka
96.548
1647496459852.png

Jednoglasno usvojena rezoluciju koju je podneo republikanski senator

AP22071110115637-scaled[1].jpg

danas 07:37

Američki Senat je jednoglasno je usvojio rezoluciju kojom se ruski predsednik Vladimir Putin osuđuje kao ratni zločinac, prenosi Rojters, što je, kako se ukazuje, retka demonstracija jedinstva u podeljenom Kongresu.

Rezolucija, koju je predstavio republikanski senator Lindzi Grejem i koju su podržali senatori obe stranke, podstakla je, ukazuje se, Međunarodni krivični sud (MKS) u Hagu i druge države da ciljaju rusku vojsku u bilo kojoj istrazi ratnih zločina počinjenih tokom ruske invazije na Ukrajinu.

„Svi mi u ovoj sali smo se udružili, demokrate i republikanci, da kažemo da Vladimir Putin ne može da izbegne odgovornost za zločine počinjene nad ukrajinskim narodom“, rekao je lider demokratske većine u Senatu Čak Šumer u govoru u Senatu uoči glasanja.

Rusija svoje akcije naziva “specijalnom vojnom operacijom“ demilitarizacije i “denacifikacije“ Ukrajine. Putin je, ukazali su, takođe nazvao Ukrajinu američkom kolonijom sa marionetskim režimom i bez tradicije nezavisne državnosti.

link

Poslednja izmena od moderatora:

Američki Senat je jednoglasno je usvojio rezoluciju kojom se ruski predsednik Vladimir Putin osuđuje kao ratni zločinac, prenosi Rojters, što je, kako se ukazuje, retka demonstracija jedinstva u podeljenom Kongresu.
ovo je netačno i maliciozno.

Senat je usvojio rezoluciju kojom se traži istraga ruskog predsednika Vladimira Putina i njegovog režima za ratne zločine zbog invazije na Ukrajinu.

Svako ko nije na liniji američkih interesa automatski je zločinac.Bar je to nama dobro poznato.
Наравно druže Gruban, баш ће ово фино да послужи да преко ваших медија телетабисе и крезубе сендвичаре учврстите у наметнутом им анти-американизму са једне, а подстаћи их још страснијем путинољубљу са друге стране стране.

Авај, вама јуловцима срећу квари само ето тај један "детаљ": у Сенату су и републиканци, у које се кунете и гласно призивате њихов повратак на власт гласали за проглашавање Путинка ратним злочинцем и то једногласно.

@komšija , @Sensei, @Mr.Infinity

Kakve ste Vi osobnosti? Moja teza jeste da ste izabrali ( lako i prirodno) - pogrešnu stranu ( jer svaka STRANA je pogrešna).
Моја маленкост је на страни словенске и 100% европске земље која нас је прва званично подржала када смо били бомбардовани од стране НАТО, која нам је тада одмах послала хуманитарну помоћ, а ни до данас није признала косовску независност, а против сам руског агресора који се са три четвртине своје територије налази у Азији и који ју је напао. За остале не знам, питај их боље сваког понаособ о њиховој особности... Или још боље, читај шта пискарају...

Svi smo Sloveni. SLAŽEM se s tobom -- @komšija. I - sad - naravno - slijedi pitanje? DA li se trebamo ubijati, imati loše političke/ekonomske/filozofske - odnose? Nadam se da je tvoj odgovor ovaj: ne trebamo. Ali mi ipak imamo - LOŠE odnose.
Zašto je to tako? Jer u prošlosti su nas vodili loše vođe. Da li smo nastavili tako i dalje? I u - sadašnjosti? Jesmo - to je činjenica. Što trebamo promijeniti?

Ја бих радије неколико туђих, и гарантујем да би за пар дана завладао трајни мир.
Mislim da si u pravu. Samo kojih - "tuđih"? "Divide et impera" ( zavadi pa'vladaj). Ovo zgražanje nad moralnim postupcima zapada, istoka, je čisto naivno navijanje i argumentiranje na razini emocionalne instant reakcije da ( psihološki) - sam sebi opravdaš svoj stav. Zapad vara, ubija, laže i krade, istok vara, ubija, laže i krade. Razlikuju se metode i načini prikrivanja ciljeva istih a što si veći to ti je više i dozvoljeno. Nema nevinih pa prema tome može se samo birati manje zlo. Rješenje su - VOĐE! Ispravne, pravedne, koji u sebi imaju izgrađenu etičnost spram ljudi i njihove patnje. Carizmu - vođe. Gdje su? Postoje li?

Proglasit nekoga za ratnog zlocinca je ogroman pravni proces.
Ovakvo expres okrivljenje je izraz panike i nemoci.
Bas mi ih lepo slusati kako cvile.Osam godina rata u Ukr im nije smetalo nego su sada postali osetljivi.

Oni su za mene procitane knjige, nego ne kuzim @komsiju
Aplaudira Ukrajini zato sto ne priznaje Kosovo i aplaudira USA koji su nam oteli Kosovo.
Daj covece odluci se.;)

Rješenje su - VOĐE! Ispravne, pravedne, koji u sebi imaju izgrađenu etičnost spram ljudi i njihove patnje.
Такви не постоје.
Постоји само привремено решење у вешто избалансираној равнотежи слободе и забране.
Када се то постигне- то се посматра као "идеално" вођство, са изграђеном личношћу и етично.... :roll:

Такви не постоје.
Постоји само привремено решење у вешто избалансираној равнотежи слободе и забране.
Када се то постигне- то се посматра као "идеално" вођство, са изграђеном личношћу и етично.... :roll:
"Vešto izbalansiranoj ravnoteži slobode i zabrane" - ali postoje te VOĐE. Samo ih trebamo prepoznati i izabrati.
Naravno da je za to potrebno dugi put. Ali TREBAMO se odlučiti? "Dug" put je uvijek spor, i ekonomski neisplativ. Ali - zašto se štedjeti?

Back