SEMINARSKI RAD

• Začetnik teme Začetnik teme boxsd
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

boxsd

Primećen član
Poruka
570
Drustvo,potrebna mi je pomoc.Prvi put treba da radim seminarski rad pa ako neko moze da mi kaze kako treba da izgleda prva strana.Rad je iz geofrafije o gradu Aosti,sta bi trebalo da sadrzi otprilike taj rad.

Prva strana je naslovna strana. Ime, prezime, ime rada, ime predmeta iz koga se radi seminarski, ime škole/fakulteta, godina i mesto.
Na drugoj strani ide valjda neki uvod, samo meni nije jasno kako se pišu seminarski gde se samo navode podaci.
Mi smo pisali samo naučne (i pseudonaučne) radove, gde se iza svake rečenice piše u zagradi prezime autora literature iz koje smo uzeli podatak i godina izdavanja, a na kraju ide pozamašan spisak literature.

U moje vreme je valjda postojala averzija prema referatima, jer su smatrani za nasleđe iz komunizma koje ne treba koristiti. A ne vidim razlog da danas neko piše referat kada i nastavnik može da ode na vikipediju ako ga zanimaju isti ti osnovni podaci.

Poslednja izmena:
:eek: Jukie, pošto je rekao da prvi put radi seminarski rad, verovatno je osnovac što znači da je sva ta strogoća koju navodiš nepotrebna.
U srednjoj školi se rade malo ozbiljniji referati (kritike) i to uglavnom iz srpskog jezika pa će tada sve redom naučiti.

Jedan od najbitnijih razloga seminarskih radova je njihova usmena odbrana. Tada se učenici možda prvi put suočavaju sa javnim nastupom i oslobađaju treme.

Back