Seljačka vs. Urbana lepota

BlackLeather

Iskusan
Banovan
Poruka
6.173
večito se potežu argumenti i pojmovi, kao, lepa ali seljači lepa
lepa ali bez seljački, valjda urbano lepa
kako vi doživljavate ove tipove i ima li razlike
to je ko ono ceca vs. karleusa
jel bolje rumena i buavna ili ono kao bronzer i pegla
itd itd

Tema ti je glupa do bola.
Ako pod seljačkom lepotom smatraš nenašminkane, rumene devojke a pod urbanom plastične, premazane svim bojama, danas ćeš teško da razaznaš koja je odakle.
A kad već pominješ ove dve pevaljke, veća mi je seljanka ova urbana od ove sa sela. :malav:

Seljacki lepa... Ne znam zasto ali zamisljam devojce mlado, jedro, zdravo, visoko, ne mrsavo ali ni debelo, i crno i plavo, zdravih zuba, veselog osmeha...
Urbano lepo... Mrsavo, negovano, neupadne odece i sminke.

Karleusa i sl. nije ni pod jednim ni pod drugim pojmom lepote. Cak sta vise ruzna je i kravasta i do bola retrdirana i netalentovana za posao od kog zaradjuje.

Није, што глупа тема , мени је пок. Злата Петковић сељачка лепота.
Шпицаст нос и то здраво, сељачко руменило. Права комесарка.
Сељана ми је и ганци фазон - фарбамо се у зифт црно, ко гавранов реп, па кило пудера.
То је тај жито рађа лоок.
Блајх плавуше су у тој категорији. Тона шминке, треба јој дизалица да подигне очни капак.
Вешталке трепавице, вешт. нокти, вештачке сисе, вештачки мозак.

Сељана ми је и ганци фазон - фарбамо се у зифт црно, ко гавранов реп, па кило пудера.
Блајх плавуше су у тој категорији. Тона шминке, треба јој дизалица да подигне очни капак.

pa da
misim na generalnu pojavu

urban je otprilike luk tipa luna lu, una senić, i štatijaznam te face
seljana je upravo taj fazon goca božinovska ili sloboda mićalović

Vecina pod seljackom lepotom podrazumeva neuspeo pokusaj silikonskih debilki da izgledaju seksi i urbano. Ja pod seljackom lepotom smatram one devojke iz romana npr Andricevu Fatu ili Fjodorovu Grusenjku.

Zar nam je svima na pomen sela uvek nesto nakaradno i lose u mislima. Gde se izgubila sva ona lepota ruralnog mesta, pa i devojacka? :)

jao i meni je to farbanje u crno katastrofa, ima zena kojima stoji ali vrlo malo....inace seljana teska, jos kad se raspusti do struka i stave egipatske siske :neutral: mislim da mi to farbanje u crno jos gore nego sprzena plava kosa, valjda jer je prikrivenije pa moze da te zavara dok gledas sa daljine! :sad2:

Untitled.jpg

evo vam otprilike ilustracija a i b

Seljacki lepa... Ne znam zasto ali zamisljam devojce mlado, jedro, zdravo, visoko, ne mrsavo ali ni debelo, i crno i plavo, zdravih zuba, veselog osmeha...
Urbano lepo... Mrsavo, negovano, neupadne odece i sminke.

Karleusa i sl. nije ni pod jednim ni pod drugim pojmom lepote. Cak sta vise ruzna je i kravasta i do bola retrdirana i netalentovana za posao od kog zaradjuje.

све се слажем са тобом само што бих за урбано лепо додала и бледа за разлику од сељачки лепе

ал то све под условом да "сељачки" не сматрамо погрдним
ал ни урбано

Ima razlike. Devojke iz grada su negovanije. Ne pricam sada o onim sprzenim iz solarijuma sa vestackim noktima itd. Vec uopsteno. Devojkama iz grada je sve nekako dostupnije, od preparata za negu, frizera, kozmeticara, garderobe... I vidi se razlika. Kada se ode u bas pravo selo vidi se itekako.

Мени делује да ја припадам том сељачком типу :rumenka: , али бих више волела овај урбани ,
него је проблем што не волим фармерке и панталоне претерано и имам много више хаљина и сукања
у орману, а чим много фураш тако тај тип ношње, онда си више тај тип сељанчице.
Можда једном и постанем урбануша. :aha:

Мени делује да ја припадам том сељачком типу :rumenka: , али бих више волела овај урбани ,
него је проблем што не волим фармерке и панталоне претерано и имам много више хаљина и сукања
у орману, а чим много фураш тако тај тип ношње, онда си више тај тип сељанчице.
Можда једном и постанем урбануша. :aha:

pa sta fali :manikir:

- - - - - - - - - -

urbano?
Mile+Kitic+Mile++agro+mJetalac.jpg

Back