SELEKTIVNA PRAVDA ???

• Začetnik teme Začetnik teme risim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

risim

Primećen član
Poruka
830
Strugaru 7,5 godina zatvora
17. jul 2008. | 10:52 | Izvor: Beta
Hag -- Haški Tribunal pravosnažno je osudio Pavla Strugara na sedam i po godina zatvora zbog granatiranja Starog grada u Dubrovniku.

Pavlu Strugaru 7,5 godina zatvora (FoNet, arhiv)
Apelaciono veće Tribunala odbacilo je time žalbu Strugarove odbrane na prvostepenu presudu, a delimično usvojilo žalbu Tužilaštva. Prvostepenom presudom, na koju su se žalili i odbrana i optužba, Strugar je januara 2005. godine osuđen na osam godina zatvora zbog granatiranja dubrovačkog Starog grada, 6. decembra 1991, sa položaja Druge operativne grupe JNA kojom je on zapovedao.

Prethodno je krivicu za taj napad pred Tribunalom priznao Strugaru podređeni viceadmiral Miodrag Jokić, tadašnji komandant Vojnopomorskog sektora Boka. Jokić je osuđen na sedam godina zatvora, a zatim je svedočio protiv Strugara.

General Strugar dobrovoljno se predao Tribunalu u decembru 2001. godine, a na privremenoj slobodi je bio do decembra 2003. I posle izricanja prvostepene presude, Strugar je bio iz zdravstvenih razloga privremeno pušten u Crnu Goru

KAKO IH NIJE SRAMOTA??? A HARADINAJ? A ORIĆ? PA DOKLE BRE VIŠE SAMO SRBI DA STRADAJU??? STOP SARADNJI SA HAŠKIM TRIBUNALOM!!!

meni je sumnjivo sto sm nije dao de se zauzmu osijek, pozega, karlovac, dubrovnik, zadar, bihac, sarajevo.
a kako je zavrsio.
drugo mladi ministar vuk se slikao sa srpskim krvnikom socijalistom u desnicarskoj francuskoj vladi, albanoguzoljupcem, kusnerom. pa ti vidi.

meni je sumnjivo sto sm nije dao de se zauzmu osijek, pozega, karlovac, dubrovnik, zadar, bihac, sarajevo.
a kako je zavrsio.
drugo mladi ministar vuk se slikao sa srpskim krvnikom socijalistom u desnicarskoj francuskoj vladi, albanoguzoljupcem, kusnerom. pa ti vidi.

ma ko je to kome branio ???

ono je bio vojni maksimum...
jedino da se koristila avijacija (i to da ravna sve pod sobom)
ali i tada opet treba vojska ući i ovladati teritorijom...

sve su to zablude...

a kako je zavrsio.

zauzeli Osijek...
nije im dao...
dao je on njima ( vama) sve, samo bijeda i kukavicluk nemogu (i nisu mogli) zauzeti Osijek...
Osijek (moj Grad) vam se otrpio i oteo, unatoc vojnoj premoci, ali bez srca...
branili i odbranili smo se i srpsko-cetnicka gamad nece vise nikada terorizirati Osijek

zauzeli Osijek...
nije im dao...
dao je on njima ( vama) sve, samo bijeda i kukavicluk nemogu (i nisu mogli) zauzeti Osijek...
Osijek (moj Grad) vam se otrpio i oteo, unatoc vojnoj premoci, ali bez srca...
branili i odbranili smo se i srpsko-cetnicka gamad nece vise nikada terorizirati Osijek

..a ti si bila u prvim redovima i sa isukanim machem naganjala i sjekla na buljuke neokupane pijane bradonje dok ti se iz ochiju ochitavala odluchnost i snaga neustrashivih predaka..

branili ste se ubijajuci civile srbe i po nekog vaseg za primer. cak i na lescu ima vasih dostignuca sahranjenih kao nn, izvadjenih iz dunava.
a zaustavljanje jna tada za novu godinu, pa primirje sa tudjmanom za nas bozic sada je jasno da je velika greska. da kazete sm fala.

Back