sekularno (zdrastveno) obrezivanje

mzg139

Početnik
Poruka
10
Znam da je obrezivanje rijetka pojava u Srbiji i većini Evrope, ali neznam da li je opšto znanje da u SAD/Kanadi obrezivanje nema nikakve vjerske oznake nego je standardno da se dečki obrežu po rođenju, smatra se ko rutina, prešječe se pupčano vrpce i odstrani se kožica zbog higijene i medicinskih razloga. Pravoslavac sam, vjernik, rijetko ko to radi među srba ovdje u Americi ali već u drugoj generaciji je pola pola. Da li je neko imo iskustva s ovim?

Ima neki aktivista ovdje koji hoće da zabrane, ali ne mogu ih uzeti ozbiljno posto mnogi oni smatraju abortus kao normalno i prihvatljivo a obrezivanje kao ne. To je licemjerno i pristrano.
Kada je abortus u pirtanu ženama se daje pravo da biraju da li će prekinuti ili zadržati trudnoću u ranom stadijumu,pre nego što se plod farmira...a kada je obrezivanje u piranju mušarac/dečak treba da ima izbor da li želi da bude obrezan...Jesu tu dve različite stvari u pitanju,ali se svode na isto,da i muškarci i žene imaju pravo da biraju sami šta se dešava sa njihovim,ili u njihovim telima.

Kada je abortus u pirtanu ženama se daje pravo da biraju da li će prekinuti ili zadržati trudnoću u ranom stadijumu,pre nego što se plod farmira...a kada je obrezivanje u piranju mušarac/dečak treba da ima izbor da li želi da bude obrezan...Jesu tu dve različite stvari u pitanju,ali se svode na isto,da i muškarci i žene imaju pravo da biraju sami šta se dešava sa njihovim,ili u njihovim telima.

Sam sebe pobijaš, znači žene koje se nisu rodile namaju pravo na život? Nema veće licemjernosti. Koji okrutni moral nije ni čudo što Srbija propada u rupu bez dna.

Sam sebe pobijaš, znači žene koje se nisu rodile namaju pravo na život? Nema veće licemjernosti. Koji okrutni moral nije ni čudo što Srbija propada u rupu bez dna.
Gledaj,prvo tromesecje trudnoće je period kad se oploćena jajna ćelija deli u matične ćelije.To je buklano grudvica tkiva iz koje tek treba da se izgrade organi i to je živo isto koliko i speratozoid ili jajna ćelija.Ako to računaš kao ubistvo zbog potenciala da postane živo biće onda moraš i da računaš kao ubistvo i svaku eakulaciju semene tečnosti koja ne vodi u trudnoću i svaku neoploćenu ovulaciju posle koje sledi menstruacija.

Očigledno se ne razumiješ u biologiju, sperma nema 46 hromozona. Zigota je početak novog života i već nakon 21 sedmice beba može preživit vani. Ali da se vratimo na temu, da li bismo trebali zabraniti vakcinaciju pošto je dijete treba odlučit šta se događa s njegovim tjelom? Sprdo si se pravo.

Koristi su sitne ali kad se saberu verovatno nisu zanemerive. Kao prvo opšta higijena, valjda znaš da neobrezani skupljaju vlažne tekućine. Drugo, svi muškarci se rode sa urođenom fimozom, drugim rečima kožica se ne može prebacit. To je normalno ali kad pubertet počne već treba da se lagano može prevuč, e sad verovatno mali broj ljudi imaju fimozu posle možda 13te ali iskreno neznamo, ko bi priznao i ko bi iskreno vodio evidenciju? Rak penisa na primer u Brazilu gde se ljudi retko obrezuju je puno veći nego u Izraelu gde praktično ne postoji takav rak. Rak penisa jeste retka pojava ali ****** veoma je ne prijatno kad si baš ti taj nesrećnik. Studije tu pokazale da sprečava razne seksualne bolesti, možda zvuči smešno ali više ne živimo u konzervativnim selima gde se par uzmu mladi i žive nego ljudi rade šta god žele što se tiče seksa. Narod više bi sedio gledati Farmu nego ići na liturgiju.

Mislim ako će neko već obrezati dete bolje je da uradi nakon rođenja a ne kao što rade muslimansko sunećenje u nekim delovima Srbije i Bosne što zna biti bolno pa čak u nekom pogledu varvarskim. Naravno nama hriščanima to delo nema nikakvu versku oznaku i ako obeležavamo Isusovo obrezivanje u SPC.

Јуче сам гледала неку емисију где је било речи о обрезивању девојчица. И оно је страшно шта раде.
Има три начина орезивања, код најекстремнијег уклањају све спољашне гениталије ушију и остављају мали отвор за отицање урина и менструалног крварења.
Последице тога су немогућност да затрудне, компликације током трудноће, а дешава се и да неке и умиру.
То се ради да будуће жене не би осетиле задовољство у сексуалним активностима.

Јуче сам гледала неку емисију где је било речи о обрезивању девојчица. И оно је страшно шта раде.
Има три начина орезивања, код најекстремнијег уклањају све спољашне гениталије ушију и остављају мали отвор за отицање урина и менструалног крварења.
Последице тога су немогућност да затрудне, компликације током трудноће, а дешава се и да неке и умиру.
То се ради да будуће жене не би осетиле задовољство у сексуалним активностима.
Svi oblici toga su užasni i mogu da imaju strašne posledice po njihovo fizičko zdravlje plus što obavezno sama ta procedura ostavlja posledice i na njihovo psihičko zdravlje jer se to radi malim devojčicama bez anestezije i posle toga ih danima drže vezane da ne bi pomerale da se to otvori...i što je najužasnije one koje imaju sreću da ne nastradaju od neke infecije zbog toga i odrastu da se udaju moraju svaki put kad muz to zatrazi da zovu "babicu" da ih seče(ili žiletom ili nekim oštrim nožem) da bi mogle da imaju odnose koji su kastraofalno bolni jer to je bukvalno sveza rana i posle toga opet zašije...
Jednostavno da se naježiš kad razmisliš da ima delova sveta gde živa,ljucka bića moraju da prolaze kroz to a njihova okolina to prihvata kao sassvim normalno i čak poželjno...

Po meni je to velika glupost jer zasto jos malom muskom detetu raditi nesto na telu sto on sam sebi mozda nikada nebi uradio kada odraste.Ali to je obicaj kod ljudi koji su muslimanske veroispovesti i oni to uglavnom rade.Znam slucaj ovde gde zivim gde je otac malog decaka trazio Doktora koji ce to strucno da odradi.pricao mi je kako su ga svi Doktori odbijali i nisu hteli ni za novac.Onda mi se jednog dana pohvalio kako je nasao Doktora koji hoce to da uradi,otac deteta je bio srecan.Nakon tog obrezivanja mali decak je dobio neku infekciju i morao je hitno u Bolnicu tamo je bio 5 dana na infuzijama i spasili su ga sada je decak dobro.

Нисам ни за то обрезивање дечака, једино из медицинских разлога ми је добар разлог. Нпр код хипоспадије, ако сам добро разумела тада се та кожица и искористи за померање отвора мокраћне цеви.

Back