SEKTE

zato sto me strasno nervira kad o takvim stvarima pisu ljudi koji tumace sa strane i usput mesaju vise struja u jednu. posle vecina koje tebe cita treba da pomisli da je paganstvo vezano za orgije, i to po potrebi, a nema veze sa time.
evo sad citam o vasem gregorianu, poceo kurseve joge da drzi 71, tacno tako sam i mislila i jos je drzi kurseve tantre :lol: znaci, naopako interpretirano moze da se svede na "kako najlakse strpati klinke od 17 u krevet"... sto je steta, takvi ljudi prljaju sve sto taknu. tako je kad svedes filozofiju zivota na seks, hbg.
inace, melita, mozes da preporucis prijateljici za citanje od hulebeka platformu, on bas o takvim stvarima pise - doduse mozda je bolje da ti prvo procitas pa vidis koliko je pogdno da se cita iz ugla majke zabrinute za dete.

Ne smem ni da prozborim kakav mi je stav o svim vrstama ustanovljenih grupacija jer ce me narod osuditi da sam nihilista, al rizikovacu.
Evo par primera: kad sam se uclanjivala u stranku, imala sam uzasan osecaj da se uclanjujem u sektu i kad sam se isclanila, imala sam mnogo dobar osecaj slobode.
Kad sam redovno isla u SPC i postila, imala sam uzasan osecaj da mi je to nametnuto, a kada sam sve crkvene dogme pocela da shvatam kao visevekovno sektasenje u okvirima institucionalizovanog hriscanstva, imala sam osecaj slobode.
Ceo sistem skolstva i rada smatram sektom jer se u njemu oblikuju sabloni ljudi koji odgovaraju svetskim vlastima.

Uglavnom, sve vrste institucionalizovanog upravljanja ljudima (ukljucujuci i drzavni aparat i ceo sistem naucenih vrednosti) smatram sektama u kojima smo sasvim zarobljeni ukoliko nismo u stanju da se iscupamo iz tih sistema bar do one granice dokle nam zakoni dozvoljavaju.

odlično rečeno!!:ok:

Pa eto...znaci Yoga nema veze sa sektasenjem.

A ova anekdota koju si ispricala u vezi ove dve brace me bas podsetila na scenu, koju sam ja doziveo pre par nedelja. Naime, krenuo sam autom sa posla kuci (imam nekih 60 km od posla do kuce) i stao sam na benzinskoj da tocim gorivo. Tu mi prilaze neka dva monaha (posle su mi ispricali da su Francuzi, koji trenutno zive u jednom katolickom manastriru u Becu), bas obuceni kao u filmovima u kojima se radnja desava u starom veku...zamolili su me da ih povezem, jer zive (citiram) kao bezkucnici, po principu zivot bez novca itd. Rekao sam im dokle mogu da ih povezem...usput smo imali zanimljivu konverzaciju o Bogu, veri, postosackom drustvu itd. Kada smo stali na parking, gde sam ih "izbacio", upitali su me za imena zene i dece...a zatim su na sred parkinga sklopili ruke i poceli da se mole za mene i moju porodicu. Ko zna kako je ova scena delovala ljudima koji su prisustvovali tome. ;)
Delovala je stravično !!! :eek:
Dva ispošćena čoveka, bez prtljaga, kesa i torbi, zahvaljuju bogu što su, bar, živu glavu spasili, onako surovo izbačeni iz besnih kola istetoviranog vozača : a kako bi na tebe delovao taj prizor ?!? :eek:

Ово делује на секту секту, ако тамо оргијају сигурно неки пагани или сатанисти тј. све је то нашминкан сатанизам.
Е сад кад кажеш секта, та реч значи ''одвојено'', и одма се мисли на хришћанске заједнице, зато немој тако оалко то да употребљаваш! ;)
А ово не контам, кај е то свингер? :confused::dontunderstand:

Ne verujem da je religijska sekta ali neka neohipi komuna sigurno jeste.
Guru je vrlo vešt biznismen, koji naivčinama poput ovog iz uvodne priče, sigurno uzima veliku lovu za tu seks-rekreativnu nastavu.

Delovala je stravično !!! :eek:
Dva ispošćena čoveka, bez prtljaga, kesa i torbi, zahvaljuju bogu što su, bar, živu glavu spasili, onako surovo izbačeni iz besnih kola istetoviranog vozača : a kako bi na tebe delovao taj prizor ?!? :eek:

Smorio si. Jedno vreme si i bio zanimljiv, ali sad definitivno smaras sa ovim stalking-om. :roll:

zato sto me strasno nervira kad o takvim stvarima pisu ljudi koji tumace sa strane i usput mesaju vise struja u jednu. posle vecina koje tebe cita treba da pomisli da je paganstvo vezano za orgije, i to po potrebi, a nema veze sa time.
evo sad citam o vasem gregorianu, poceo kurseve joge da drzi 71, tacno tako sam i mislila i jos je drzi kurseve tantre :lol: znaci, naopako interpretirano moze da se svede na "kako najlakse strpati klinke od 17 u krevet"... sto je steta, takvi ljudi prljaju sve sto taknu. tako je kad svedes filozofiju zivota na seks, hbg.
inace, melita, mozes da preporucis prijateljici za citanje od hulebeka platformu, on bas o takvim stvarima pise - doduse mozda je bolje da ti prvo procitas pa vidis koliko je pogdno da se cita iz ugla majke zabrinute za dete.

Ne znam stvarno gde ti pripadas, niti me i zanima ;)
Ali mozda neko tu jos i konta o cemu prica. i nije sve kopi pejst ili " tako sam cuo od komse" ili " vido sam na diskaveri"
ako kapiras sta zelim reci.. :cool:

Mart 2000. - Preko 150 pristalica Pokreta za obnovu deset Božjih zapovesti u jugozapadnoj Ugandi stradalo je u kolektivnom ubistvu/samoubistvu. Sektu koja se otcepila od Katoličke crkve formirali su krajem osamdesetih Kredonija Mverinde i političar Džozef Kibvetere, koji su tvrdili da su videli Devicu Mariju i da će sudnji dan nastupiti 2000. godine. Među žrtvama je bilo i 59 dece.

Mart 1995. - Japanska sekta Aum Šinrikio izvela je teroristički napad u tokijskom metrou, u kojem je stradalo dvadesetoro ljudi, a preko 50 ozbiljno povređeno. Članovi sekte su u pet koordiniranih napada pustili smrtonosni gas sarin na nekoliko metro linija.*

Novembar 1978. - Masovno samoubistvo pristalica sekte Hram naroda, predvođene Džimom Džonsom, u zabačenom „gradu utopije“, tzv. Džonstaunu, koje je ova zajednica osnovala u Gvajani. Preko 900 ljudi umrlo je od masovnog trovanja cijanidom ili od vatrenog oružja nakon što je Džons naredio svojim ljudima da ubiju kongresmena Lea Rajana i njegovu pratnju.

* bili u Beogradu u poseti muzeju Nikole Tesle sa pricom kako zele da istraze njegove radove u zamenu ponudili novu tehnicku opremu.Tajni motiv posete ove sekte iz Japana je dolazak do informacija o Teslinom energetskom stitu.Nedugo zatim vodja i jos neki clanovi zavrsili u zatvoru.

Ne znam yoga mi je ok sex jos vise jedino bih ovog rumuna zaobiso

a i ti bi u kamp :mrgreen:
ovako ja to vidim:
meda se od ranog jutra prezdrala tulumbi i pala na asuru. yogini, zena od svojih 40+, pomalo debeljuskasta, sa podocnjacima letentnog alkoholicara je uhvatila dzordzija za ruku, ne pusta i mantra nesto oko mede, pokusavajuci da je dozove iz nirvane. nema pomoci, meda se ne odaziva a dzordzi vec psuje i nju i pil na gomili, na fantasticnom francuskom, i pita se gde su te od 17+ sto ih hefta guru.
pil se zapila, privela neko lepo i glupo pile, mastajuci o karijeri yogini. ja sam pomodrela od muke jer ste neozbiljni i mantram kali da dodje i spali celu sektu sa krstarice dok different ulaze protest guruu koji nije dobro primenio koncept orgija, mora da je propustio tu epizodu na diskaveriju.
unistili bi mi svaku sektu za nedelju dana :lol:

ša fali i gogi i svingu pa čak i rumuniji?
ma gde znam...
imamo mi jednog komšiju, izdaje se za velikog pravoslaca
aj što su to postovi, ikone, moletve
mego ređa decu jer jelte abortus i kontracepcija su greh
a sve uboga sirotinja
mlati ih, ono klečanje kukuruz molitve
ma haos
tako da od svega se može poludeti
ma tu nema spasa

Ma idem i ja povremeno na jogu i super mi je, doktorka mi preporučila zbog bolova u leđima.
Nije ovde reč striktno o jogi već o nečem ozbiljnijem. Kako mi je pričala, mlađi ju je nazvao jer je bio besan na brata. Dok su se vraćali kući prokuvao im je auto, mlađi je nešto kao popravljao, a stariji se sa devojkom držao za ruke i ponavljali su neku molitvu dok je ovaj popravljao, a posle su se zahvalili nekom gore, kao da se nisu koncentrisali i molili, auto bi ostao pokvaren.

:lol: prsli nacisto
@ tema
iskustva imam samo u vidu zatvaranja vrata ispred nosa jehovinim svedocima :mrgreen:

e zato je dobro biti ateista ili agnostik....nema sansi da te zgrabe neki ludaci :roll:

Uloga emocija u kršćanskim sektama

Svaka sekta počiva na emocionalnom vezanju svojih članova na službenu nauku i pripadnost sekti. Članove se uvjerava da su oni jedino u pravu, da je njihova nauka jedina biblijski ispravna i da su oni isključivi posjednici istine o spasenju čovjeka. Članovima se obećava vječno spasenje ako se budu vjerno pridržavali uputa vodstva sekte i ako budu marljivo širili nauku svoje sekte. Istovremeno se takvi članovi sekte polako izoliraju od okoline i počinju se družiti isključivo sa svojim istomišljenicima. Tako se osoba sve više i više čini ovisnom o sekti i nesposobnom da joj se suprotstavi. Bogoslužja pojedinih sekti su vrlo emocionalno nabijena, izazivaju snažne osjećaje, a često i euforiju (što se vrlo često pripisuje "djelovanju Duha Svetoga"). Svaka sekta dobrim dijelom svoje propovijedanje temelji na kritici neke velike Crkve od koje se odvojila.

Sekta

izraz dolazi od latinske riječi sequi = slijediti, ići za nekim. Sekta je relativno mala vjerska zajednica koja se posebnim nazorom odvojila od vladajuće Crkve. Obično se ističe moralnim rigorizmom, fanatizmom i žarom i pridobivanju novih sljedbenika.

Denominacija

vjerska organizacija veća od sekte i vjerojatno nastala od nje, odnosno izgubila je značenje sekte te se umjesto zatvorenosti počela odlikovati masovnošću. Prihvaća postojanje drugih religija.

Kult

dolazi od latinske riječi cultus = štovanje božanstva. Kult je manja religijska grupa, slabije organizirana od sekte i obično privremena. Ne zasniva se na određenoj doktrini i ne postavlja velike zahtjeve članovima.

Sekta obožavalaca čajnika

Bivša nastavnica Kamarija Ali (57) iz Malezije uhapšena je i osuđena na kaznu zatvora zbog pristupanja kultu Nebeskog kraljevstva, a vlada ove pretežno muslimanske zemlje srušila je dvospratnu versku zgradu sekte, izgrađenu u obliku čajnika, koji za nju simbolizuje čistotu vode i „ljubav koja se izliva s nebesa“. U Maleziji je zagarantovana sloboda veroispovesti, ali rođenim muslimanima nije dopušten prelazak u druge vere.

Izvor:Blic

Policija u Papui Novoj Gvineji ganja vođu sekte jer je obećao seljanima bolji urod banana ako vode ljubav u javnosti.
Vođa sekte i njegovi sljedbenici pobjegli su goli u džunglu nakon što ih je policija za vikend pokušala pohapsiti, pišu novine Post Courier.

Navodno je sektaški vođa obećao seljanima iz Yaminea u pokrajini Morobe da će im se urod banana povećati deset puta svaki put kad se poseksaju u javnosti.
thumbnail.php

Back