Sekte u visokom školstvu (Beogradska poslovna škola) MIla Jančetović

Angelico-Payne:
Nije vazno, posto imaju isti cilj.

----------
Neka deluju, sta ti tu mozes.

Nezvanicno, mi prijavimo delovanje sekti lokalnom parohu, a on nekome u policji, koji ode malo da ih zastrasi, al formalno ne mozemo im nista, barem ne dok je ovako stanje u Srbiji.
Ne radi se uopste tu o stanju u Srbiji, vec o zakonu koji daje apsolutnu slobodu veroispovesti,tako da sve i da je neko 100% siguran da za necije pripadnistvo cak i SATANOSTICKOJ sekti ne moze nista da ucini niti da spreci da se neko zlo dogodi,vec samo da ceka na to,a i kada te sekte upropaste neciji zivot(zivote) tu opet ne mozes nista, jer se veoma tesko dokazuje njihova krivica bez konkretnih dokaza.Jedino sto moze da pomogne je OBAVESTENOST,i znanje kako te sekte deluju.To je jedino sto coveka danas moze da zastiti od tog globalnog zla!!!!

sveznalica:
nemoj tako da pises,molim te.pa ti ljudi u visoj poslovnoj nisu u jednostavnom polozaju.time sto su napisali sta im se nalazi ispisano na zidovima skole i sta je urezano na klupama i stolicama dokaz je da ta zena pored toga sto je uvela sektu u njihovu skolu ne radi svoj posao kako treba.a sto se uvodjenja sekti tice,nije lako svaki dan polaziti u skolu i razmisljati da li ce te neko vrbovati i kada ce doci dan kada vrbovanje neces prepoznati jer ono sto svaki dan vidjas ti postane normalno, kad tad.ne bih volela da me iko pogresno shvati, ja smatram da svako treba da zivi svoj zivot,ta zena nije mala i ima pravo da odlucuje o svom zivotu ali ono sto je veoma bitno je to da ona nema prava da odlucuje o zivotu ucenika(i ukazuje im na "izbor").

Postoji samo jedan problem. A to je da ti pretpostavljaš da je neko kriv dok ne dokaže suprotno. Ja ne. Mogli su da je proglase i vampirom, ali nam to ne daje za pravo da je ubijemo kolcem radi preventive da ne ujede decu.
Jer je neko nacrtao drakulu na stolu :)
Postoji policija sudovi i ministarstvo ( znam da ima problema sa njihovim radom) no to nam ne daje za pravo da se ponašamo kao na divljem zapadu.

Ipak je ovo 21 vek zar ne?Teško da mogu da shvatim da još postoje ljudi sa srednjevekovnim mentalitetom u Srbiji koji su spremni da nasrnu na nekoga čim neko uperi prst na nekog da je SEKTAŠ, VEŠTICA ili slično.
To me užasava ( ta nekritičnost i povodljivost) više nego ovo prvo.

Srbija nije Salem ili jeste?

Za mene svako je nevin dok se ne dokaže suprotno. Ja dokaze ne vidim.

Rozenkrojceri poticu iz 14. veka i tesko da neko tek sada moze da ih etiketira kao sektu. A i naziv "sekta" je toliko izlizan da pocinje i da nervira. Takodje Rozenkrojceri ne primaju svakoga, imaju poseban pogled na svet (nimalo prost), pa stoga je najlakse napadati nesto o cemu se malo zna. Mislim da su vise reakcija na katolicku represiju od strane intelektualaca, a i Johan Valentin Andre je bio ,ako se ne varam luteranski pastor. Rozenkrojcerskom ucenju su najskloniji ljudi koji se bave prirodnim naukama npr. matematikom, fizikom itd., pa ako hocete bolje da ucite fiziku, budite Rozenkrojcer :lol:

Stvarno ne razumem ove jeriteke ovde...Zale se da ih pravoslavci vrbovali dok su bili mali!!!Pa jel vas tera neko da idete u crkvu,slavite slavu,postite ili bilo sta drugo?Mesto toga imate pravo da pljujete po forumima i opravdavate sektasko delovanje...E vidite to je tolerancija!Zalosno je medjutim da je 90% ovih pljuvaca ovde procitalo par jeretickih knjiga a da pri tom nemaju pojma o pravoslavlju ili ne zele da imaju pojma,sasvim sve jedno.Sto se tice Mile,koliko ja znam zena je uhapsena jer se sumnjici da je stekla 200000 evra nezakonite dobiti.Toliko o njenim moralnim i profesionalnim kvalitetima...

Chhedda:
Do sada smo sekte smatrali za verske zajednice sa iskrivljenim tumačenjem i zloupotrebom zvanične religije, što su one u osnovi zadržale, ali su u skladu sa zahtevima novog vremena evoluirale i komercijalizovale se, postale profitabilne organizacije. Potvrda ove teze je čuvena rečenica Lafajeta Ronalda Habarda (1911-1986). osnivača sajentologije (Sajentološke prkve), jedne od medijski najzastupljenijih sekti, koja je za svega pedesetak godina postojanja uspela da stekne 10.000.000 vernika u oko 120 država sveta:„ Ako čovek zaista želi da zaradi milion dolara, najbolji način za to je da osnuje svoju religiju.”
komercijalizovale se? pa jel nisu sve religije komercijalizovane? cast izuzetcima. zlato na sve strane.
neki su uspesniji u tome od drugih.

Zalosno je medjutim da je 90% ovih pljuvaca ovde procitalo par jeretickih knjiga a da pri tom nemaju pojma o pravoslavlju ili ne zele da imaju pojma,sasvim sve jedno.

Tema nije pravoslavlje da bi neko trebao da ima pojma o njemu i ovo nije crkva da bi neko nekome popovao i omalovažavao ga. Ovo je Forum da podsetim.

Rozenkrojceri su ezoterijsko društvo i za to dakle postoji adekvatan termin.
Koliko je ko upućen u teološke termine govori i o njegovom poznavanju materije pa i pravoslavlja.
Kažeš?
Pa jel vas tera neko da idete u crkvu,slavite slavu,postite ili bilo sta drugo?Mesto toga imate pravo da pljujete po forumima i opravdavate sektasko delovanje.

Ne nego ćemo da pustimo da ti i tebi slični naprave od Srbije džamahiriju ili novi fašistički rajh pa da svakog neistomišljenika odvodimo u konc logore u gasnu komoru ili na Goli otok. Ili da ih Palimo i linčujemo i pravimo Gulage?
Meni je dosta jednoumlja bilo u komunizmu.
No vidim da su se neki Manijaci lepo preobukli skinuli srp i čekić i okačili krst i nastavili da terorišu Srbiju jednoumljem.
Na osnovu čega ti tvrdiš da neko nema pojma o Pravoslavlju ako je jeretik?
Da li tom logikom takodje znači da ti nemaš pojma o rozenkrojcerima i sektama i jeresi zato što si Pravoslavac!?

Misliš da se busanjem u grudi stiče pravednost , ljubljenjem Ikona stiče znanje a držanjem običaja dolazi do svetosti?

Ne, to se postiže krotošću , blagošću, strpljenjem, poniznošću, tolerancijom, skrušenim duhom Božjim Mirom, radošću spasenja i ostalim PLODOVIMA DUHA SVETOG o čemu ti ne znaš ništa, jer tako arogantno ne bi nastupio da si i malo ušao dublje u Pravoslavlje i naučio šta je smisao duhovnosti odlaženja u crkvu.

Misliš da ako nekog napadneš i etiketiraš, poniziš da si bolji u očima Božjim?
To se izgleda po tebi ne postiže praštanjem,neosudjivanjem, neomalovažavanjem grešnika.
Da si čitao bilo koje Jevandjelje makar jedno, najkraće Markovo, znao bi o čemu pričam.

A ona važe i za Pravoslavce kako mi se čini? Reci mi gde si tamo našao reči pogrde SEKTA, JERES pljuvač? I kome ih to spasitelj Upućuje, kad si tako pobožan da misliš da sve znaš?

Isus kaže da će svako ko nekoga nazove pogrdnim imenom( raka) odgovarati pred sudom.
I to je upućeno vernicima a ne nevernicima.
Da li je ta žena uhapšena ili ne to je stvar policije ko što rekoh već.
Lopovluka je po pravoslavnoj Srbiji stostruko više nego za vreme neznaboštva ( komunizma) to je fakat.
Pa da se razuman čovek zapita čemu služi crkva i pravoslavlje jer eto svi tvrde kako su postali Pravoslavci a lopovluka zla i izdaje nikad više no danas.
A sekti i jeresi ezoterije po Srbiji je tako malo, manje nego bilo gde u Evropi da to i nije naš društveni problem,
Alkoholizam, narkomanija, huliganstvo, kurvarstvo, blud kod nas su nepoznate stvari
Nego su nam sekte i jeres došle glave? I čim ih pobijemo poteći će med i mleko.
Ajde molim vas?
To je samo prebacivanje odgovornosti sa krivca za duhovno i moralno propadanje.
Nije to ništa novo u istoriji, traženje žrtvenog jarca da se gnev naroda preusmeri a pravi krivac abolira.
Radili su to i Neron, Hitler, Staljin neke pape i njima slični zlotvori i ranije.

Pa ni Adam ni Eva nisu priznali krivicu već rekoše ZMIJA je Kriva.

Eto zato sam ja recimo oprezan čim neko viče sekte, jeres. Odmah pomislim koje taj zlo i greh u sebi sakriva kad na drugog prst upire.

Tako pomislim šta se opet valja iza brega i koje će zlo da nas snadje.

Posle svake dreke i hajke na sektaše i jeretike po medijima mi smo gubili po deo teritorije.

Kad crni gavrani opet grakću ne sluti na dobro.

Možete prčati šta hoćete ali nama i svetu zaita preti opasnost od Jevreja.Nisam čovekomrzac ali stvari stoje tako.Sve te zajednice Masoni,Rozenkrojceri,Hermetici,alhemičari i njima slični potekli su od iste ideologije samo što su se tokom vekova razdvojili u kojekakve sekte,organizacije i društva jer ono što ih je oduvek spajalo je bila jedna stvar - dominacija.Svi oni pojedinačno su želeli nešto od sveta za sebe ili su jedni drugima služili kao paravan.Stvar je jednostavna iako ne deluje tako.Treba se samo informisati i pratiti živote pojedinih istaknutih ličnosti iz sveta.
Došlo je vreme kada su se pisci više posvetili timtajnim društvima nego književnosti te su od pregršt nedokazanih informacija stvorili još veću zbunjenost ljudi.Udaljili su ih od vere i Boga.To je indirektni udarac Templara i Masona na savremeno društvo.Oslabiti religiju,vladati političkim vrhom i polako sejati metaforično obradjenu ideologiju koja bi odredjenoj populaciji bila svarljivija od same Biblije.
Ima dosta dokaza da su takva društva,uglavnom iz Engleske i Francuske,uticala na našu prošlost i propast za koju mi inače krivimo pojedince ili druge ljude.Izigrani smo,namagarčeni.Samo naivan čovek može prihvatiti stvar koje su navodno istinite.
Neću duboko zaći u temu.
Samo ću reći jedno - Pogledajte Izrael!Krve se sa Palestincima sve te godine a niko sa strane neće da interveniše, a nas,kao i Vijetnam,Koreju,Irak ,napadoše bez predomišljaja.
Zar možete olako reći da oni rešavaju samo svoj mali sukob oko granica.U pitanju je mnogo veća stvar.
Jevreji stoje iza svega!
Opet,kao nekada,rećiću slobodno a vi me tužite, Hitler je bio rodjen u pogrešno vreme i na pogrešnom mestu kada su se ideologije poštovale kao božja reč.

хтела бих рећи да расправе типа ''' јевреји су криви за све ''''су одавно превазиђене. Нисмо ми ту да судимо за то постоји и Господ а богами и судови .Што се секти тиче она су пошаст модерног друштва , Говорим из искуства;наркоманија и сатанистичке секте окупирају младе . Погледајте кјако живимо ?

Protektor je svakako preterao, ali je činjenica da je iznebuha hajka na Pravoslavlje, na Hrista, na Bibliju, na veru... uz naprasno nicanje mnogih sekti, pa i korišćenje gay parada, samo najmoćnije oružje onih koju su već postali naši porobljivači, a u naše mozgove ubacili trip kako su nas osloodili! Od koga su nas oslobodili? Od nas samih? Ne trreba zaboraviti da je upravo tom mašinerijom srušen komunizam po čitavoj Evropi. (Ne mislim da iza toga stoje Jevreji).

Obersturmfuehrer:
@Protektor

ajde, sad si video sveta, pa se vrati u septicku jamu, i nastavi da doruckujes...
btw, slazem se da je hitler rodjen u pogresno vreme...cim vidim retardinja kao sto si ti sve mi je jasno...

Ti si veoma drzak čovek.Ta mana krasi ljude potpt tebe koji su gluvi na stvari koje se zaista dešavaju.Ti si od onih koji su pametni na rečima ali na delu su kukavice.Svi vi koji ste protiv mene recite zašto nisam u pravu.Umete samo da navodite nagadjanja a ne umete da sagledate logični sled dogadjaja.Vi ste još punoglavci.Neću da vredjam kao vi mene samo želim da ukažem na činjenicu da užasno grešite.Samo malo se potrudite umesto da budete vodjeni predrasudama nasledjenih od gena vaših roditelja koje ova tema u njihovim godinama nije i malo interesovala.Malo proučite svoju svest pa tek onda pričajte.Inače nemate pojma.

Obersturmfuehrer:
dalje nemam potrebe da citam.
ti si rasista, a samim tim go*no.
tacka.

Leba ti,po čemu sam ja rasista.Nisam ovde došao da propagiram neku ideologiju o veri ili protiv Jevreja.Nikada nisam niti ću ikada biti rasista na bilo kojoj osnovi.Jednostavno uvidjam šta se dešava oko nas na šta je većina kojoj ti pripadaš slepa.Od Jevreja je sve pošlo i na njima će da se zavirši,pa čak i ceo svet.Ako nekada bude smak sveta Izrael će biti jedina zemlja koja će preživeti jer je tako bilo u prošlosti i tako će i ostati.Oni su poput buba-švaba.Opstaju ne birajući način.
Što se tiče sekti kojih ima sve više kod nas,činjenica je da nisu nastale vodjene ideologijama i uverenjima Hrišćanstva iako mnoge za sebe govore o Bogu i Isusu.Meni izgleda logično da je sve poteklo od Jevreja.Prvobitno hrišćanstvo je vezano za njih,Mojsija i ostalu družinu.Hrišćanstvo i Judaizam su bili jedno te isto.Kada su navodno izdali Hrista prihvatili su religiju na svojstven način što će kasnije uzrokovati svakodnevna menjanja mišljena o smislu Hrišćanstva.Tako su i sekte nikle na teorijama Hrišćanstva samo što su malo ili mnogo preinačile stvari na svoj način
Kada se pogleda danas ko su glavne sukobljenje strane što se religije tiče,mnogi bi rekli da su to hrišćanstvo i islam.Jedna stvar je sigurna,to su dve vere u jednoj,nastale jedna u drugoj sa istim smislom i ideologijom.Naravno,sa obe strane postoje idioti koji kvare ceo utisak,sejući mržnju prema onim drugima.Inače da se vratim na temu.U svetu se vodi hladan rat izmedju hrišćana i juda gde ovi drugi dobijaju .Jude su se prilagodile i sada prilagodjavaju svet svom mišljenju i željama.
Ako budete vredni i malo istraživali o ovome što sam rekao,naćićete dokaze kojih postoje.Pričam o pisanim dokazima,pismima,dnevnicima i svedočanstvima odredjenih ljudi koji su bili svedoci promena u društvima i svetu o čemu istorija,naravno, ne piše.Ja imamte dokaze i sasvim sam uveren u ono o čemu govorim.
Zato mi nemoj pričati da sam rasista kada ne znaš u šta si se upustio.Neću da te vredjam kaošto ti mene vredjaš ali dokazao si da si škrt na rečima i to je sve.Da si barem pokušao da definišeš šta si rekao onda bih te poštovao.

drbob:
Једина права вера је православна,ови што лупају глупости имају право на то.

Slazem se takodje, a ko zeli da siri mrznju, zavist, ljubomoru, pakost i ostalo samo neka rade......sve sto rade , rade sebi ponajvise. Samo sto toga nisu sami svesni!
Zato je Isus i rekao Bogu ; "Oce oprosti im, jer neznaju sta rade"

Back