Sektasko delovanje

Jedan primer:
Udjes u pekaru i narucis burek i jogurt, sto podrazumeva vruc burek i hladan jogurt.
Prodavacica tvrdoglavo tvrdi i daje ti hladan burek i vruc jogurt, na silu.

- vredjanje ujedno i Institucije i inteligencije.
Jasno sad? :)

Нисам баш разумео питање. Јер мислиш да ли је секта ако неки човек мисли друкчије од Православне Цркве, а ипак каже да је православац? Рецимо, на пример каже да је Свети Дух женско. Сад лупам, прво ми паде на памет. Нешто налик томе.

Нисам баш разумео питање. Јер мислиш да ли је секта ако неки човек мисли друкчије од Православне Цркве, а ипак каже да је православац? Рецимо, на пример каже да је Свети Дух женско. Сад лупам, прво ми паде на памет. Нешто налик томе.

Pa tako nekako, moze se uzeti tvoj primer u obzir, mada si otisao na globalno na pitanje Sekte, kao naziv, dok ja pitam za delo, sektastvo, nacin pristupa jednog lica prema drugom. ;)

BigZexy2000 je bas zivi primer, jedno od nacina. :)

Јел можда ако нас неко убеђује у супротно од оног што стварно јесте, а ми видимо да није тако, то је секташко деловање?

moja izjava je da uopste ne razumem o cemu pricas, a da sam jako skeptican da je i tebi jasno ono sto si napisao... procitaj jos jednom to sto si napisao, pa ako je tebi jasno, ok, objasni nama nizim bicima :D
Ti si svojom primedbom u proslom postu, dao jedan od pravih primera uvrede initilegencije i institucije :)
Ne vredjaj se, samo primer, slucajan ;)

PS
Ne tvrdim u ovom slucaju da je sektaski :)

Poslednja izmena:
Da, samo ako je to na odredjen specifican nacin sprovedeno, izreceno... :)

Јел то рецимо када нам неко приђе са великим осмехом на лицу и нежно нам каже да је Свети Дух женско (опет тај пример :mrgreen: ), а нама у глави брује речи: Није тако, ложи те, али ипак прихватимо јер нам је лепо и нежно то саопштио? :per:

U svakoj zemlji imamo vise religija, zajednica.

Slicno partijama.

I sada svaka partija tvrdi za onu drugu da je neispravna i da je sekta?
Tako je i sa religijom?

Medjutim, sekta je ono sto kontrolise covekov um i organizacija, kler misli za njega a on nesme.

Kod nekih, kaze da im crkva, zajednica, organizacija, tumaci Bibliju i niko to nemoze sam.

Tako ga kontrolise i drzi u svojim kadzama.

To je na primer sekta.

Back