Seksualno uznemiravanje

Kosta2

Legenda
Poruka
65.144
Da se odma razumemo. Ovde nije reč o silovanju, o drkanju pred nekom osobom, o pokušaju dobijanja seksa ucenama, pretnjom.

Šta je to seksualno uznemiravanje? Kako ga sprečiti? Kako ga lečiti?

Da li je to dodirivanje osobe istog ili suprotnog pola? Naprimer kao slučajni zagrljaji, dodirivanje ruke, kose, lica, kolena? (Dodirivanje grudi, guze, spolnih organa ne spominjem, to bi već bilo uznemiravanje.)

Da li je to izazovno oblačenje? Naprimer ne nosite grudnjak a bradavice strše ko toranj na Avali, nosite minić bez gaćica, nosite tesne pantalone a majstor (možda i krastavac z:mrgreen:) se jasno ocrtava i vidi iz aviona. z:lol:

Da li je to direktno nuđenje ili traženje seksa?

Ili je ovo sve gore navedeno samo očijukanje, flertovanje, izazivanje pažnje?

Da li ste bili seksualno uznemiravani ili ste možda vi od tih koji seksualno uznemiravaju?

skoro gledah snimak gde devojka seta bez icega na gornjo polovini tela,

i tip pridje i pipnu je za grudi

a ona se vrati i lupi mu 2 samara

e po meni je uznemiravanje i kad se setas izazivajuci nekog isto kao i kad pipnes nekog

ona se ljuti sto on ometa njeno telo a bas je briga sto izaziva pravu oluju u njegovoj glavi

pa ako te neko gnjavi insinuacijama možda na poslu ili komšija ili nešto... otkud ti znaš šta on ili ona ; ) hoće
e sad to valjda može da se izvitoperi pa kao pogledao me je itd pa gde je to kad je OK a gde je stvarno problem
ili masturbira pred tobom ili sl
ali ja dosadno teoretišem :hvala:

Seksualno uznemiravanje je prisila bilo kog tipa da uznemiravani pristane na sex.

Sve ovo sto si naveo je flert i nije prisila.

A recimo ne divis se nekoj devojci i njenom izgledu. Ona navikla da joj se dive i pruzaju paznju i napravi ti belaj zbog toga.Izbije tuca sa njenim mokom ili sl? Ili u krajnjem slucaju napravi tezu neprijatnost. Jel bi to bilo sexualno uznemiravanje iako mozda nije ni htela sex kao ishod?

A recimo ne divis se nekoj devojci i njenom izgledu. Ona navikla da joj se dive i pruzaju paznju i napravi ti belaj zbog toga.Izbije tuca sa njenim mokom ili sl? Ili u krajnjem slucaju napravi tezu neprijatnost. Jel bi to bilo sexualno uznemiravanje iako mozda nije ni htela sex kao ishod?

Tesko da je to sexualno uznemiravanje. Pre ce biti fizicko od njenog momka. To sto je on glup ne pravda ga.
Recimo to je isto kao da neki klinac kaze drustvu da ga neko gleda mrko i oni ga prebiju.

Tesko da je to sexualno uznemiravanje. Pre ce biti fizicko od njenog momka. To sto je on glup ne pravda ga.
Recimo to je isto kao da neki klinac kaze drustvu da ga neko gleda mrko i oni ga prebiju.

Aha. I taj klinac koji je svestan svog uticaja u drustvu nije odgovoran?
Recimo taj klinac odraste i postane vodja neke mafije. I kaze, ovaj nam je los za biznis, namigne svom gorili, gorila ode i cuskijom mu polomi noge i samo je gorila kriv?
Ili, recimo dalje. Osudjeni na sudu izjavi: Nisam ga ja ubio, pistolj je, ja sam samo pritisnuo nesto tamo na pistolju, nemam pojma sta.

e po meni je uznemiravanje i kad se setas izazivajuci nekog isto kao i kad pipnes nekog

ona se ljuti sto on ometa njeno telo a bas je briga sto izaziva pravu oluju u njegovoj glavi

Da, ali frajeri se celo leto šetaju polugoli. To feministkinje zovu "muška privilegija" - kad vam je vruće, lepo skinete majicu i igrate basket, ili sedite na klupici, a žena kad to uradi to deluje kao poziv na pipkanje ili seks... Ako vi možete da se šetate polugoli i da vas niko ne čačka, i žene bi trebalo da imaju iste uslove. Mi smo na poslu (stara priča) imali kolegu koji tako skine majicu sedi u kancelariji polugo, a ko za inat dobar frajer, pa niko nije bio ravnodušan, nego pored tebe sedi seksi razgolićen tip. Na kraju smo ga zamolili da se obuče jer nismo mogle da se skoncentrišemo na posao.

Na drugom poslu sam imala šefa koji je sve mlade koleginice hvatao za nadlakticu, i onda priča sa tobom o poslu, a pitom te steže za ruku i bulji u tebe. To može da se zove kako god, kao nije prinuda na seks, a opet je izuzetno neprijatno.... zašto bi me uopšte dodirivao? itd.

E, sad, to što je "seksualno uznemiravanje" podložno interpretaciji i zloupotrebama, to je drugi, novi, problem...

(Mušarci, ako pokušavate da zamislite seksualno uznemiravanje iz ženskog ugla, nemojte da da zamišljate seksi šeficu koja vas pipka, nego zamislite šefa, dakle pe.dera, koji je veći i jači od vas, pa vas drži za nadlakticu i ne pušta, a vi ne možete da ga ošamarite ili oterate u pm jer ćete ostati bez posla, bez stana, nećete imati od čega da kupite lekove za matorce, ili hranu za decu. Ovo sam napisala zato što većina strejt muškaraca ne vidi ništa loše u tome da ih neka žena pipka, čak i kad su nezainteresovani :) )

Golotinjom se u organizmu pokrecu hormonski procesi koji deluju na svest i ponasanje drugih. Prirodno je da zena bude pozeljna i da zavodi, ali postoje granice. Na stranu ukus i neukus, mada bi i o tome moglo da se pise.

Testosteron se ne moze obuzdati ali se moze obuzdavati i potrebno je to raditi u odredjenoj meri i u odredjenim situacijama, poput boravka na radnom mestu, zato su uvedena pravila poput pravila oblacenja.

Ako se seksualnost kod osoba suprotnog pola koristi zarad dizanja sopstvenog ega i drugih sebicnih razloga, u tezoj formi to se vraca lepsem polu preko neke vrste nasilja, u tezoj formi preko silovanja.

Back