Seksualno uznemiravanje kod piramida

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
70.856
Umesto da urade nešto po pitanju bezbednosti sa lokalnim stanovništvom ograničavaju turiste? :eek:
Kako je ovo naopako...

Egipat ograničava pristup piramidama zbog seksualnog uznemiravanja?

Od jula neće svako moći da vidi čuvene egipatske piramide.

Društvenim mrežama su nedavno kružile glasine da egipatsko Ministarstvo turizma i antikviteta želi da zabrani deci mlađoj od 18 godina ulaz u područje piramida u Gizi, što su iz ministarstva demantovali. Ipak, od jula neće svi moći da pristupe ovom području, piše Egyptindependent.

Generalni sekretar Vrhovnog saveta za antikviteta Mustafa Vaziri objasnio je da se ova odluka odnosi na delimičnu zabranu ulaska u područje Velikih piramida u Gizi osobama mlađim od 16 godina petkom, subotom i praznicima, a od ove odluke će biti izuzete posetioci koji imaju ličnu kartu, kao i oni koji dođu u pratnji starije osobe.

Vaziri je dodao da će ova odluka biti sprovedena od jula.

Pre nekoliko nedelja došlo je do incidenta kada je 13 tinejdžera seksualno uznemiravalo turistikinje u ovoj regiji, što je izazvalo gnev korisnika društvenih mreža, koji su tražili da se preduzmu mere kako bi se sprečili slični incidenti.

Generalno u tom delu sveta jeste opasno za sve oduvek bilo narocito za zene. Jos uvek treba da se pazi sta se oblaci, da se ne ide sam u nekim delovima i uvece...
Opet...Ne dopiru do nas informacije na koji nacin sankcionisu svoje, sta cini da se turisti osecaju bezbednijim.

Misljenja sam da oni uopste ne sankiconisu svoje. Pogotovo u slucajevima ako se nekom naivnom turisti nesto lose desi.
Vode se parolom sam si kriv. Da nisi dosao ovde to se ne bi desilo!
I to je to. Tako da pun internet i loseg i dobrog iskustva, svima nam je poznat njihov odnos prema zenama i njihov pogled na iste koje dolaze sa zapada
Ali nisu samo oni ima jos nekih zemalja koje su turisticke destinacije a veoma lako se pretvaraju u nocnu moru.
Ne znas jezik, ne znas nepisana pravila koja tamo vaze, nivan si jer si sam i ne znas kome da verujes...i tako upadaju ljudi u razlicite nevolje.
Za nas cija ambasada - bilo sta da ti se desi nece mrdnuti ni malim prostom ne treba se neprotrebno izlagati velikim opasnostima.
Barem se meni tako cini - nije vredno jednostavno da ti se sjebe ceo zivot zato sto si u koreji hteo da glumis ludilo

Back