Seksualna revolucija 1953?

Dionys

Iskusan
Poruka
5.135
Uvijek me iznenadi kako se stvari za kratko vrijeme promijene. Kako sad izgleda sve bolesne stvari ce da budu legalizovane, i zanimljivo je sa koliko malo otpora to ide...

Bitno je reci da Kinsijev izvjestaj, koji je posluzio za dekriminalizaciju seksualnih delikata i plejboj izlaze iste godine.

Danas koga kod cujes da misli da su "ljudi samo vise zivotinje" ne mozes cuti da se nize zivotinje u svom ponasanju rukovode bilo kakvom logikom ili razumom... simpromaticno.

Film se zive Kinsijev sindrom i ima srpski prevod.

Mislim da je više besmisleno diskutovati o novom seksualnom poretku i Kinsiju kada su ljudi već uveliko pobili ceo njegov rad. I budali je jasno da je svrha Kinsijevog istraživanja bila puko sredstvo seksualno poremećenih grupa ljudi za ostaviranje svojih ciljeva - toleranciju prema istim. I u tome su vraški uspeli. No bez brige, čim se i naučno dokaže da su svi ******, biseksualci, sadomazohisti i ostali devijanti umno oboleli, stvari će se rapidno vratiti u svoju prvobitnu ravnotežu.

A, pa ja sam ti seljak covek, orijentisan na praksu, a teorijska potpora ako se nadje - jes' dobro, a i ako izostane, nema veze, samo da se bude zivo i zdravo toliko da moze da se drnda bez zastoja i trzavica, jer ako ja necu, ne umem ili ne mogu, ima ko hoce, ne bave se baje proucavanjem strucne literature, nego uhvate i tucaju sve one cice koje nema ko. :lol:

znaci ne odricem nekih svojih prevrezija zbog nekih debila :mrgreen:

nisam pogledo ceo video ali kontam da je za takvo bolesno stanje nacije u velikoj meri zasluzena politika SAD

drugo seksualne devijacije smatram i prirodnom kako bi se sprecilo radjanje bolesene dece

homoseksualnost je jedan od takvih mehanizama, problem je sto drustvo to forsira na neki nacin pa tako dodje do kurslusa

1953. nema veze sa SEKSUALNOm revolucijom već revolucijem modernog stupnja ljudske evolucije uopšte, sa pravima građana i slobodom govora i izbora.
sve su revolucije počele poleratno
kinsijeve knjige i istraživanja su bili neminovni u to vreme, to su pedesete, u prvom svetu težilo se apsolutnoj slobodi i raskoši svega tako i uma i znanja, da bi se anulirala ratna atmosfera.
pa je seks izašao iz tabu okvira i postao topik naučne diskusije
nije kinsi započeo ništa što se do tada nije dešavalo ili rekao ono što se do tada nije prećutno znalo, samo je izvadio kostura iz ormara, to je očekivano za period koji sluti demistifikacije

ubrzo za vreme i nakon pedesetih (hronološki):
konzervatizam je potpuno postao aut.
advertajzing koristi žensku erotiku kao definiciju za uspešne reklame
feminizam je uzeo maha.
toliko smo ambiciozni da oćemo na mesec
otkriven je hiv
homoseksualizam je skinut sa liste bolesti više nije smatran za poremećaj ličnosti
tačno pedeset godina nakon kinsija seksualna sloboda je toliko prisutna u svakoj životnoj sferi kao glavno jelo ili sporedan začin ali je u zenitu
počelo je opovrgavanje njegove ideologije pre nekih petnaest godina

prema pravilu
još 30ak godina i kinsijev istraživački rad ostaće samo simbol jedne prošle epohe.
zameniće je epoha koja poništava prethodnu
uvek novo razdoblje poništi prethodno kontrirajući u nekim od karakteristika

društvene konvencije su fleksibilne
od kinsijevog bunta uzeće se najbolje: tolerancija (iskristalisaće se u svojim zdravim okvirima), seksualna iskrenost i eksperiment
a škart se odbacuje: incest, pedofilija itd jer su njegov rad argumentovano diskretiovali njegovom poremećenom prirodom

Back