86bogomoljka
Legenda
- Poruka
- 55.343
Mislim da je erotska energija najvaznija za m-z odnos (jer bez nje je to drugarstvo) ali nije dovoljna. Kada se nanjusimo u seksualnom smislu, potrebno je da se jos neke stvari poklope, odnosno uklope.Bas nesto razmisljam o toj seksualnoj privlacnosti, koja i razdvaja prijatelja od ljubavnika. Kada se prica o vezama, uvek ljudi kazu "imamo toliko toga zajednickog, interesovanja, hobije". Ali sve pocinje od seksualne hemije, zar ne? Zasto onda ona proradi sa ljudima sa kojima nemamo bas nista zajednicko, sa kojima nikada ne bi bili prijatelji?
Da li mi sve vreme radimo protiv sebe i prirode, kada biramo seksualnog i zivotnog partnera zbog drugih osobina a ne zbog toga da li smo osetili hemiju ili ne? Da li zbog pogresnog ucenja i usmeravanja ima toliko seksualnih problema u brakovima i vezama, jer se vestacki pokusava izazvati ono sto je stvar hemije? Nekada se potrefi i jedno i drugo, ali ne uvek.
Sta vi mislite o tome?
Ali ima ljudi kojima to nije uopste vazno. I oni biraju partnere na osnovu drugih parametara. Znam zenu koja tvrdi da obozava svog muza, nikada nije odbila odnos ali u njemu ni ne uziva, dozivljava ga iskljucivo kao bracnu obavezu. Cesto smo pricale o tome, ona mu se godinama divila iz zapecka, cekala samo njega, sa njim imala prvi odnos u zivotu (u 32-33 god.), ali nije osetila strast, bar ne onakvu kako je vecina nas tumaci i dozivljava. Inace je psiholog, sto mi je dodatno zanimljivo u celoj prici.
A gledala sam i emesiju o aseksualnom paru. Odlicno s slazu, zive vise od 20 godina zajedno ali ih seks ne vuce. Kazu, probali par puta, i vise je bilo mucenje nego uzitak pa odustali. I bolje sto su se dvoje takvih istih nasli. Strasno bi bilo da jedno ima potrebu a drugom se prevrne zeludac od toga.
Raznih nas ima