Seksualna hemija

sokvisnja

Iskusan
Poruka
5.908
Bas nesto razmisljam o toj seksualnoj privlacnosti, koja i razdvaja prijatelja od ljubavnika. Kada se prica o vezama, uvek ljudi kazu "imamo toliko toga zajednickog, interesovanja, hobije". Ali sve pocinje od seksualne hemije, zar ne? Zasto onda ona proradi sa ljudima sa kojima nemamo bas nista zajednicko, sa kojima nikada ne bi bili prijatelji?

Da li mi sve vreme radimo protiv sebe i prirode, kada biramo seksualnog i zivotnog partnera zbog drugih osobina a ne zbog toga da li smo osetili hemiju ili ne? Da li zbog pogresnog ucenja i usmeravanja ima toliko seksualnih problema u brakovima i vezama, jer se vestacki pokusava izazvati ono sto je stvar hemije? Nekada se potrefi i jedno i drugo, ali ne uvek.

Sta vi mislite o tome?

bez hemije ni u ludilu ne pocinjem nista. osim hemije, mora da ima kefalo, da bude duhovit, i da ne bude smarac.
jedno dva puta kad sam izabrala nekog "pristojnog" to se zavrsilo kao totalani fijasko.
posto odavno ne razmisljam o ozbiljnom vezivanju, slabo me zanimaju drugi segmenti zivota.
verujem da cu onog trenutka kad pored hemije osetim i prijateljstvo i poverenje, biti spremna ponovo da budem sa nekim zaista.

verovatno, to su feromoni koji veze sa mozgom nemaju, znaci to telo samo bira..
osim sto kad smo sa reprodukcijom zavrsili, pomalo se gubi smisao.
sa ocem moje dece sam imala neverovatnu hemiju, i deca su divna ..poametn ai dobra. fizicki lepa, i sve to..nije sto su moja:)
ali brak nije opstao, pa eto mozda i nije najbolji izbor.
a opet, mozda i jeste..sto faktora ima u nekom odnosu, sto nacina da se nesto shebe, i nema te hemije koja to moze da spreci.

A da li ta hemija govori da je ta osoba ustvari bioloski najbolji partner za reprodukciju? Verovatno i to ima svoju svrhu?

Odgovor na ovo pitanje nije na nivou naučnog, tako da i ne mora da bude tačno. Jer nema toga koji ti može reći ko ti je "najbolji partner za reprodukciju", a ti sama isto možeš samo da pretpostaviš. A dok ne probaš drugoga u istom smislu, nećeš ni znati ko je bolji.

- - - - - - - - - -

Da li zbog pogresnog ucenja i usmeravanja ima toliko seksualnih problema u brakovima i vezama, jer se vestacki pokusava izazvati ono sto je stvar hemije? Nekada se potrefi i jedno i drugo, ali ne uvek.

Sta vi mislite o tome?

Sve dolazi iz mozga. Lažu oni koji tvrde da hormoni mogu nešto više da učine. Jer da je do hormona ili nekakve hemije, onda ni post-op ne bi mogao da svrši.
Sve je samo i jedino iz mozga.

ja ne mogu da budem u vezi ako pored seksualne hemije ne postoji i jako prijateljstvo.oba cine da sam zaljubljena.ako je samo seksualna privlacnost,a nema poverenja,zajednicko provedeno vreme koje nema veze sa seksom u kome pricamo,zezamo se,mene brzo prodje

Hemija je slozan pojam, ja bih time nazvao ako ima neke reakcije izmedju vas dvoje na fizickom, psihickom i emotivnom planu.
Znam devojke koje su mi privlacne, ok kao drugari, delimo interesovanja, ali nema hemije, ne pokazuju da ih privlacim, nema reakcije, flerta, nicega.
S druge strane, desilo mi s da me fizicki privuce neka devojka, da flertuje sa mnom, daje signale, ali sto je vise upoznajem kapiram da me samo fizicki privlaci i zanima, i opet nema tu hemije, samo fizicke reakcije.

ja ne mogu da budem u vezi ako pored seksualne hemije ne postoji i jako prijateljstvo.oba cine da sam zaljubljena.ako je samo seksualna privlacnost,a nema poverenja,zajednicko provedeno vreme koje nema veze sa seksom u kome pricamo,zezamo se,mene brzo prodje
u vezi ne mozes , a u braku mozes?:)
da li bi svoj odnos sa muzem definisala kao prijateljstvo i poverenje?

Ne pricam o kandidatu ili kandidatkinji za vezu. Pricam o cisto seksualnoj zelji, koju osetis prema osobi koja se mozda nikako ne uklapa u tvoju sliku onoga sto bi trebalo da ti se svidja. Ne svidja ti se kao osoba, nemate nista zajednicko ali zelis seks, vise nego sa nekim ko ti se dopada kao osoba i sa kojim imas sta da pricas, recimo.

Onda se pitam, koliko mi mozgom idemo protiv prirode i da li bi trebali u tom smislu mnogo vise da se rukovodimo hemijom?

Ne pricam o kandidatu ili kandidatkinji za vezu. Pricam o cisto seksualnoj zelji, koju osetis prema osobi koja se mozda nikako ne uklapa u tvoju sliku onoga sto bi trebalo da ti se svidja. Ne svidja ti se kao osoba, nemate nista zajednicko ali zelis seks, vise nego sa nekim ko ti se dopada kao osoba i sa kojim imas sta da pricas, recimo.

Onda se pitam, koliko mi mozgom idemo protiv prirode i da li bi trebali u tom smislu mnogo vise da se rukovodimo hemijom?
cek bre.
kako osetis hem,iju ako ti se neko prvo nije dopao, na bilo koji nacin?
hemija je stvar koye, mirisa, ukusa..kako pustis nekog sebi u intimni prostor ako ti se nije dopao prvoi,l na bilo koji nacin_
misims da to moye da se odvoji tako strogo?
muskarci padaju na vizuelne utiske, kod njih je jos i moguce..
ali kod zena?

cek bre.
kako osetis hem,iju ako ti se neko prvo nije dopao, na bilo koji nacin?
hemija je stvar koye, mirisa, ukusa..kako pustis nekog sebi u intimni prostor ako ti se nije dopao prvoi,l na bilo koji nacin_
misims da to moye da se odvoji tako strogo?
muskarci padaju na vizuelne utiske, kod njih je jos i moguce..
ali kod zena?

Mozda se nisam dobro izrazila...cim te neko seksualno privlaci, naravno da ti se dopada fizicki. Ne pustas ti u intimni prostor, ali imas svakodnevnu interakciju sa ljudima. Samo ne mora da ti se dopada kao osoba, kao tip za vezu, ne moras mozda ni da znas mnogo o toj osobi, samo ta neka hemija, koja se oseti u pogledu, slucajnom dodiru, kako god i oseti se ta tenzija seksualna, koja nema veze sa razumom.

Koje prirode srećo. Ako ti se hebe sa tom osobom samo navali. Jednom se živi. Nećeš pokvariti prirodnu ravnotežu.

Ima li ovde homo sapiensa?

Slažem se.Zato malo muškaraca ''ima mozak'' i ne ide na prvu.
ma nema veze, umocis, mozak proradi, ides dalje..boli te tambura..:)

Mozda se nisam dobro izrazila...cim te neko seksualno privlaci, naravno da ti se dopada fizicki. Ne pustas ti u intimni prostor, ali imas svakodnevnu interakciju sa ljudima. Samo ne mora da ti se dopada kao osoba, kao tip za vezu, ne moras mozda ni da znas mnogo o toj osobi, samo ta neka hemija, koja se oseti u pogledu, slucajnom dodiru, kako god i oseti se ta tenzija seksualna, koja nema veze sa razumom.
e al ta hemija bez pipanja uopste ne mora da bude prava..moze da bude corak prvi put kad ga poljubis. gori more tope se planine, i aj ti sad..super si bio:))))
ne priznajem hemiju dok se ne rastope boje od samo jednog poljupca..

ma nema veze, umocis, mozak proradi, ides dalje..boli te tambura..:)

e al ta hemija bez pipanja uopste ne mora da bude prava..moze da bude corak prvi put kad ga poljubis. gori more tope se planine, i aj ti sad..super si bio:))))
ne priznajem hemiju dok se ne rastope boje od samo jednog poljupca..

Mozda :)

- - - - - - - - - -

Mešaš nauku i seksualno zadovoljstvo. Zato i ne možeš da nađeš pravi odgovor.

E jbg :)

Back