Seksualna buducnost savremene civilizacije

Inspiracija iz filma Deception.:P

Mozda je to negde vec stvarnost, nebitno, ali zamislite buducnost u kojoj covek vise nema vremena da bude slobodan da upoznaje i srece ljude, stvara prijateljstva i veze, posto je rob svog posla tj. kapitalisticko drustvo ga cedi do poslednje kapi. Zato je covek izmislio "sex klub" u kome su clanovi anonimni, samo se pozivaju telefonom radi ugovaranja sex sastanaka. Bez imena, bez price o poslu, bilo kakvog razgovora ili produbljivanja odnosa.
Nije nemoguce, otudjenost je vec teska boljka.

Da li bi vam takvo drustvo odgovaralo, redovan sex bez mnogo muke?
Ili bi jednostavno dali otkaz? Poludeli mozda?
Pazi, nije zezanje, bilo bi daleko manje nedoyebanih.
Al' je realno pitanje, kako to moze da funkcionise bez produbljivanja odnosa? Osim samodisciplinovano.
A trece i najbitnije, tako nesto na neki nacin vec i postoji.

Imas jako malo cinjenica da bilo sta zakljucis + parcijalno pratis ono sto mislis da je neko moje razmisljanje, i kao slag na tortu imaginarno ti slaka previse. I sad ja treba s tobom da se zamlacujem.
E ***!:P

Ne trebaju mi cinjenice, samo citam sta pises.
I cudim se kako uvek izvuces neku negativu nasuprot toliko dobrih primera i onda upres u njih prstom i uvek imas istu poentu da je svet otisao u q (ili neminovno odlazi), osim vas par odabranih koji i dalje propagirate "prave" vrednosti. :confused:

I nikad ne odes dalje od sitnog prepucavanja, umesto da, akd si vec otvorila temu, iskoristis je za malo dublje misli od tog tipicnog, povrsnog moralisanja kome si sklona.

Postavila si problem, hajde ga za promenu razradi. A konfrontacije iskoristi u svoju korist (korist dobre diskusije recimo....ili ti je nesto drugo cilj, ne razumem).

Da hocu da razradjujem napisala bih knjigu. Slusam. To mi je znacajnije i vrednije.
Teme koje otvorim, ne dozivljavam kao svoje, uopste.
Uvodan post nema veze sa bilo kakvim mojim razmisljanjem. Nisam cak ni moralista. Mogu samo tako da delujem povrsnim ljudima.
To se tebi pricinjava, jer te nesto debelo vredja kad me citas, a ne znas ni sama sta je. :lol:
Izvini, al' ne bavim se ni javnom psihoanalizom.
Samo mogu da primetim, da to sto pokusavas, lose ide...:P

Inspiracija iz filma Deception.:P

Mozda je to negde vec stvarnost, nebitno, ali zamislite buducnost u kojoj covek vise nema vremena da bude slobodan da upoznaje i srece ljude, stvara prijateljstva i veze, posto je rob svog posla tj. kapitalisticko drustvo ga cedi do poslednje kapi. Zato je covek izmislio "sex klub" u kome su clanovi anonimni, samo se pozivaju telefonom radi ugovaranja sex sastanaka. Bez imena, bez price o poslu, bilo kakvog razgovora ili produbljivanja odnosa.
Nije nemoguce, otudjenost je vec teska boljka.

Da li bi vam takvo drustvo odgovaralo, redovan sex bez mnogo muke?
Ili bi jednostavno dali otkaz? Poludeli mozda?

e gledala film nije los

ja sam ubedjena da to sve necu da dozivim...a posle neka ljudi rade sta hoce :)
plus to je mnogo bolje opisano u 1984 (Orvel)...zaista verujem da jednom nece biti daleko od toga..samo da ja to ne gledam

Da hocu da razradjujem napisala bih knjigu. Slusam. To mi je znacajnije i vrednije.
Teme koje otvorim, ne dozivljavam kao svoje, uopste.
Uvodan post nema veze sa bilo kakvim mojim razmisljanjem. Nisam cak ni moralista. Mogu samo tako da delujem povrsnim ljudima.
To se tebi pricinjava, jer te nesto debelo vredja kad me citas, a ne znas ni sama sta je. :lol:
Izvini, al' ne bavim se ni javnom psihoanalizom.
Samo mogu da primetim, da to sto pokusavas, lose ide...:P

Pokusavam da te navedem da razvijes stav, i da, lose mi ide.

Da...i onda ćeš tako vlažna i vruća da izađeš na ovu 'ladnoću...
a015.gif

Back