Seksanje nije greh

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Бели Архангел

Poznat
Banovan
Poruka
7.475
Вечито питање да ли је сексање пре брека или уопште грех?

Ја као верник често разговарам са Богом кроз молитве и Он ми даје одговоре на моја питања не увек одмах, али кроз неко време. Тако само разговарали о на ову тему.

Сексање пре брака и уопште није грех. Сексање је Божји чин стварања живота. Ти на тај начин учествујеш у давању живота. Зашто сви толико желимо секс и зашто уживамо док траје секс? Управо зато што је то Божји чин.

Шта ви мислите о овом приступу?

Nikad nije bilo ništa loše u seksu. Ko misli da je to greh sigurno ima nekih problema sa sopstvenom biologijom i psihologijom.
A to da si razgovarao sa Bogom teško da je moguće s obzirom da nema dokaza da on postoji. Zapravo si razgovarao sa samim sobom, i sa svojom podsvesti, koja ti je govorila da nema ništa loše u seksu

Ја као верник често разговарам са Богом кроз молитве и Он ми даје одговоре на моја питања не увек одмах, али кроз неко време. Тако само разговарали о на ову тему.

Сексање пре брака и уопште није грех. Сексање је Божји чин стварања живота. Ти на тај начин учествујеш у давању живота. Зашто сви толико желимо секс и зашто уживамо док траје секс? Управо зато што је то Божји чин.

A da ipak malo porazgovaras sa nekim strucnim za ovo?:think:

Mislim da nema ništa loše u sexanju pre braka, ali nije problem u muškracima problem je u ženama, jer postoji gomila primera gde je žena ta koja neće sex pre braka.

Ako se momak i devojka vole i osećaju da su našli pravu osobu-treba da se opuste i da uživaju u životu-pa i u sexu

Вечито питање да ли је сексање пре брaка или уопште грех?
Грех јесте пре брака а може бити и у браку. Секс у браку није грех само онда када се обавља ради прављења деце, али и тад треба пазити да није у посне дане, велике празнике..

Грех јесте пре брака а може бити и у браку. Секс у браку није грех само онда када се обавља ради прављења деце, али и тад треба пазити да није у посне дане, велике празнике..

Да је сексање грех не би га нико толико желео. Прељуба јесте грех, али сексање не.

znam samo da bog nije predvideo cum shot kao čin stvaranja :rotf:

Poslednja izmena:
Taj sa kime si razgovarao sigurno nije Bog.

Jer on je stvorio seks samo u braku...

1.Mo 2:23 A Adam reče: Sada eto kost od mojih kosti, i telo od mog tela. Neka joj bude ime čovečica, jer je uzeta od čoveka.
1.Mo 2:24 Zato će ostaviti čovek oca svog i mater svoju, i prilepiće se k ženi svojoj, i biće dvoje jedno telo
.

Taj sa kime si razgovarao sigurno nije Bog.

Jer on je stvorio seks samo u braku...

1.Mo 2:23 A Adam reče: Sada eto kost od mojih kosti, i telo od mog tela. Neka joj bude ime čovečica, jer je uzeta od čoveka.
1.Mo 2:24 Zato će ostaviti čovek oca svog i mater svoju, i prilepiće se k ženi svojoj, i biće dvoje jedno telo
.

И нигде ту не пише да је сексање грех.

- - - - - - - - - -

znam samo da bog nije predvideo cum shot kao čin stvaranja :rotf:

Предвидео и то добро Само то не кажњава.

U braku.
Sa jednom osobom koju si izabrao.

Sve ostale varijante su neprihvatljive za Boga.

Prvo,tema je na mestu,a drugo nije dobro da se ovako javno otvaras na forumu,ima veoma neozbiljnih likova koji od svega prave sprdnju.

Seksanje,sta to znaci,ako te kapiram to gledas kao neko zadovoljstvo,a po meni svako preterivanje sa tim vodi u zavist,dakle,u svemu treba biti umeren pa i sa tim,jer zbog cega nam je dat razum ako ne zbog toga.

Poz

Али пре брака јесте, то је поента.

Нигде то нисам прочитао осим у католичким фалсификатима.

- - - - - - - - - -

U braku.
Sa jednom osobom koju si izabrao.

Sve ostale varijante su neprihvatljive za Boga.

Немам тако објашњење од Бога.

Нигде то нисам прочитао осим у католичким фалсификатима.

Ма какви католички фалсификати, то је Православни став, став Православне Цркве. Ево, прочитај:

Сексуални односи пре брака су снажно осућени као блудничење, светогрдно прљање Храма Духа Светога, проневеравање будуће супруге и штетни су за развијање будућег, стабилног брака. Није случајно да пораст предбрачног секса иде упоредо са порастом развода и брачне несреће. Узети веома узвишене ствари брака ван њиховог благодатног вида, вечите оданости и благослова Цркве јесте рецепт за катастрофу.
http://www.pravoslavniroditelj.org/polni-odnosi/

Са истог линка:

Треће, полни односи су добри само онда када се упражњавају према плану Творца. Бог је створио телесне односе из три основна разлога: да се избегне блудничење, да сједини мужа и жену у снашниј вези и да се рађају деца, која ће се подизати да обожавају Бога и за подизање Цркве. Свети Павле пише, „Добро је за човека да не дира жену. Ипак, да избегне блуд, нека сваки човек има своју жену, и свака жена има сопственог мужа.“

Дакле, само у браку је секс дозвољен. Пре брака није. То је став Православне Цркве, на основу њеног Учења.

Isto to misle i sodomista i nekrofil i pedofil i onaj koji ima seks sa životinjama. Za njega to nije greh, kao ni za kurvara koji leže sa kurvom nije greh, on ''uživa'', al to u čemu ''uživa'' to će mu pasti ko kamenje na glavu.

Ljudi koji ulaze u seksualne odnose, ne sa prvobitnom namerom i ciljem da svore dublje veze, da grade na čvrstim temeljimaj na kojima će nazidati nešto, su ljudi koji grade na pesku, vetrovi sve to odnose, dok na kraju, ne odnesu.i njih same.

Mislim tako i krmak nađe prasicu, povaljaju se u blatu, i onda nastave da ronjaju i rškaju, grokću, obžderu se, onda prasica nađe drugog krmka,pa sve ispočetka itd.,, ako vam je to cilj i sreća u životu, neka vam je na čast i taj život i taj obor u kome živite.

Isto to misle i sodomista i nekrofil i pedofil i onaj koji ima seks sa životinjama. Za njega to nije greh, kao ni za kurvara koji leže sa kurvom nije greh, on ''uživa'', al to u čemu ''uživa'' to će mu pasti ko kamenje na glavu.

Ljudi koji ulaze u seksualne odnose, ne sa prvobitnom namerom i ciljem da svore dublje veze, da grade na čvrstim temeljimaj na kojima će nazidati nešto, su ljudi koji grade na pesku, vetrovi sve to odnose, dok na kraju, ne odnesu.i njih same.

Mislim tako i krmak nađe prasicu, povaljaju se u blatu, i onda nastave da ronjaju i rškaju, grokću, obžderu se, onda prasica nađe drugog krmka,pa sve ispočetka itd.,, ako vam je to cilj i sreća u životu, neka vam je na čast i taj život i taj obor u kome živite.

Тачно тако.

Е онда сам ја већ одавно и паклу и за мене нема спасења.

Zašto se ne oženiš, osnuješ porodicu i smiriš. Nema spasenja bez smirenja
Ako si mlad, razumem da su ti nagoni jači to je prirodno, al ne možeš postati rob nagona, nikad se nećeš osloboditi, nego ti kontroliši svoje nagone, koristi ti njih, a ne oni tebe, postani čovek, muž, otac.

Mislim ako si normalan i žene te privlače, šta ti je problem da nađeš jednu koju ćeš da voliš, i sa kojom ćeš da osnuješ porodicu. Ljubav zahteva vernost i žrtvu, a daje mnogo dugotrajnije zadovoljstvo i dugotrajniju sreću.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back