Seks

tab503

Daj link
Administrator
Poruka
130.181
Zasto je seks toliki tabu u religiji?
zasto postoje i svestenici koji se ne zene?.

ako je Bog stvorio polne organe i njima omogucio jedini nacin reprodukcije, zasto je onda seks toliki tabuu medju vernicima i ne pricaju o njemu i gleda se kao na greh i slicno kad su nam polni organi od Boga dati da se koriste?

ako je Bog stvorio polne organe i njima omogucio jedini nacin reprodukcije, zasto je onda seks toliki tabuu medju vernicima i ne pricaju o njemu i gleda se kao na greh i slicno kad su nam polni organi od Boga dati da se koriste?
Искључиво за размножавање, не и за задовољство. Ал сад же верници боље да објасне..

:prpa:

Tema je ozbiljna
Mogu da odgovorim samo iz ličnog iskustva

Seks je vitalna energija u kojoj itekako učestvuju duše i tela, ukoliko je iz ljubavi. Zato se i kaže vođenje ljubavi. Kompletne ličnosti dvoje zaljubljenih su u jedinstvu.
Meni baš nije jasno što se kreativna energija zove seksualnom. Ona se može
koristiti za seks, kao i za bilo šta drugo.

Meni baš nije jasno što se kreativna energija zove seksualnom. Ona se može
koristiti za seks, kao i za bilo šta drugo.
Ne znam
Ali sam se ja lično opekao o pojedine stavove Crkve u vezi sexa
Shvatio sam ih bukvalno, ultimativno i automatski sam minirao svoj prethodni brak.
Isto kao da staviš 18kg dinamita na Brankov most, stisneš okidač i šta ostane... To ti je.. Tako je prošao moj brak

Tako da...

Ma veći mi je gušt da urnišem ovu tvoju drugu.

Jer, kada smo već na religiji i duhovnosti, onda o seksu ne bi trebali ni
da pričamo. Ne da u njemu ima nečeg lošeg, već samo nema ničeg
duhovnog. Duša u njemu ne učestvuje. Tu su samo dva tela koja
se fizički zadovoljavaju.
hoces da kazes da u seksu samo radis fizicki?
nema one duhovne pripadanosti i privlacnosti?

Bog ne brani sex u braku.
To je crkvena politika jer kada svestenik umre na primer katolicki, sve njegovo pripada crkvi.
Inace bi deci i zeni.
Tako crkva povecava bigatstvo.
Sprema se za vreme kada sekularizam prodje i mracnji srednji vek zaboravi
Mada ko sam be teli da se zeni ne mora .
Ali takvih bi mogao na prste da nabrojis.

Back