Seks u crvenom

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da se ubaci neki link sa mišljenjem lekara.
Seks za vreme menstruacije: Prednosti i mane

Prednosti

Lekari kažu: Što da ne

“Ako je ženi seks za vreme menstruacije ugodan i ne oseća bolove – to je sasvim prirodna stvar”, kaže doktor Tara Rid iz Medicinskog centra za žensku seksualnost u Njujorku. Ona dodaje da ne treba brinuti oko eventualne tamne krvi i ugrušaka, jer, kako objašnjava, to je samo starija krv i to je sve normalno. Ipak, kako bi se izbeglo obilnije krvarenje, najbolje je uzdržati se od seksa prvi ili drugi dan perioda.

Pomaže kod grčeva
Tokom orgazma telo oslobađa endorfin i dopamin koji deluju kao prirodni analgetici.
Velik broj žena u tim danima ima jači libido

Kod žena s urednim menstrualnim ciklusom, trećeg dana ciklusa obično rastu nivoi hormona testosterona i estrogena, koje upravljaju seksualnom željom. Zbog toga je kod velikog broja žena libido tih dana pojačan.

Nedostaci

Neuredan je. Realnost je kako će pri seksu s menstruacijom biti krvavih mrlja, zbog toga se savetuje ispod tuša ili na krevetu, ali s peškirom.

Ograničene poze
Zbog krvarenja, najčešće se praktikuje misionarska poza u kojoj je muškarac gore, a žena manje – više statična.

Ne štiti od trudnoće
Velik broj ljudi pogrešno veruje kako za vreme menstruacije nema rizika od trudnoće, a to se naročito odnosi na žene koje nemaju pravilne cikluse.

Objektiv.rs, Huffpost.com

Vidi. Nije da imam nesto protiv u smislu sad se gadim i sl. Cisto na to gledam kao malo odmora od seksa. Jedino ako njoj to bas znaci, tipa pomaze pri ciklusu i to. Al ajd sad da ne idemo u detalje.

ok....

lije prvi dan ali situacija.kljuca , ja nisam gadljiv ok mi skroz ...i onda carobne reci" nemoj sad da ti smeta" ...ali ta boja glasa ....uf...jedan od top 5 sexova ikada...i kad sam zavrsio po stomaku grudima samo sam se spustio izmedju nogu, volim liz , sta cu, i ...meni super ona me nije terala jer je jos bila u orgazmu koji je pucao ... ma svi srecni i crveni :mrgreen:

Statistički podaci govore da se seksu za vrijeme menstruacije prepušta 20 posto ljudi, a seksualni odnos za vrijeme menstruacije nema ništa protiv ni 50 posto žena i 60 posto muškaraca. To kažu statistički podaci..
Ipak, veliki broj žena izbjegava seksualne odnose za vrijeme menstruacije jer im nije ugodan, imaju grčeve, krvare, dok većini muškaraca to ne smeta.
Seks i menstruacija ne idu zajedno, ili..? Dok je nekima to odvratno , drugima je to uzbudljivije jer je "nije normalno". ILi jednostavno strast prevlada sve predrasude i neugodnosti.
Lično mi ne smeta, ali ok ako ona neće.
Ja pročitala prvu riječ satanisticki kad ono statistički ........

Back