Šef ove bande ima 15 godina. I upravo je izbo dva čoveka

antitiranin

Aktivan član
Poruka
1.933
Maloletni S. N. iz Čačka konačno je uhapšen, i to zbog pokušaja ubistva dvojice sugrađana R. O. (23) i A. Z. (27).

Ovaj tinejdžer (15) koji godinama teroriše vršnjake u subotu na centralnom trgu u Čačku nožem je izbo dvojicu mladića. Maloletni S. N. je predvodio grupu vršnjaka koji su napali dvojicu mladića u trenutku kada je gradski trg bio prepun prolaznika. Osim S. N., uhapšen je i njegov saučesnik (16), koji se tereti za učešće u tuči. Za ostalim banditima policija traga.

Incident je pokrenuo maloletnik koji se na trgu sporečkao sa R. O. i A. Z. Kada su ga njih dvojica pojurila, on je pobegao u obližnju prodavnicu sportske opreme odakle je mobilnim telefonom pozvao drugove.
511508_cacak03-grupa-maloletnika-naoruzana-do-zuba-foto-fb_f.jpg

- Ubrzo na trg su uletela sedmorica-osmorica dečaka. Odmah su napali R. O. i A. Z. Izbila je žestoka tuča. Začuo se jauk, pa su se svi razbežali, a na betonu je u lokvi krvi ostao da leži jedan od napadnutih momaka - navodi očevidac napada.
Vozilom Hitne pomoći, R. O. je sa ubodima u stomak i grudi prevezen na odeljenje intenzivne nege čačanske bolnice. Lekari navode da i pored teških povreda, mladićev život nije u opasnosti. Njegov drug A. Z. je pušten na kućno lečenje sa posekotinama po licu.

Maloletni S. N. je odranije poznat kao problematičan dečak. Međutim, nikada nije uhapšen. Iako je već napunio 14 godina, kada je postao krivično odgovoran, nije dobio nijednu policijsku prijavu zbog krađa ili nasilničkog ponašanja.

Dok je pohađao Osnovnu školu “Dr Dragiša Mišović”, otimao je novac od drugih đaka, maltretirao ih i prisiljavao da kradu za njega. Sa sobom je uvek nosio nož ili neki bodež. Ima veliki broj sledbenika i u svakom trenutku je mogao da okupi bandu vršnjaka spremnih za obračun. Iako je cela banda tek završili ili još ide u osnovnu školu, većina je istetovirana, a skloni su alkoholu i drogama. Čačani objašnjavaju da grupa S. N. ne preza ni od čega, pa ni od krađa usred dana.

- Oko pola pet su došli u prodavnicu i počeli da se došaptavaju, a jedan od njih je pokušao da me zagovara. Videla sam da su ukrali nekoliko stvari, a kada sam ih upozorila da to ne rade, izvadili su na mene šrafciger. Zaledila sam se od straha. Jedan od lopova je bio S. N. - priča Marija Zorić, radnica u prodavnici u blizini škole “Filip Filipović”

„Kalašnjikovi“
Na Fejsbuku je nedavno osvanula fotografija na kojoj grupa maloletnika u maskirnim uniformama drži automatske puške “kalašnjikov”, a među njima je i S. N. (drugi zdesna u gornjem redu, sa najviše podignuta tri prsta)

Roditelji: Svi okreću glavu
Roditelji učenika škole “Dr Dragiša Mišović” koju je S. N. nedavno završio, mislili su da će odahnuti kada problematični dečak pređe u srednjoškolce.
- On je tokom odmora nastavio da dolazi u svoju staru školu i da maltretira decu. Neverovatno je da niko dosad nije reagovao - kaže Milena Stević, majka jednog od đaka iz “Dr Dragiša Mišović”.

U školi samo ukori
Direktor OŠ “Dr Dragiša Mišović” Stana Šipetić kaže da je S. N. dok je bio njihov đak često pravio probleme koji su prevazilazili obične nestašluke.
- Dobijao je ukore zbog neopravdanih izostanaka i nekorektnog odnosa prema nastavnicima, ali je najveće probleme pravio van školskog dvorišta. Policija je u nekoliko navrata dolazila i interesovala se za S. N. - objašnjava direktorka.
I pored permanentnog incidentnog ponašanja, Centar za socijalni rad u Čačku, kako saznajemo, nije mu izrekao čak ni meru pojačanog nadzora.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/493557/Sef-ove-bande-ima-15-godina-I-upravo-je-izbo-dva-coveka

srpko.gif

Нагласак је да ГОДИНАМА ТЕРОРИШЕ по Чачку!
Па, кад је кренуо!? :eek:
Још у пеленама?
Родитељи?

Чекало се годинама, док није избо људе. Немар државе на нивоу. Социјални радници, седите 1.

Milim da nisu socijalni radnici. U državi koja prihvati kapitalizam kao što smo mi to uradili, treba to obaviti u celini. Znači sud odluči da se malom kriminalcu sudi kao odraslom. To je jedino rešenje jer su se banditi svih kalibara u ex-yugoslaviji dosetili i u krimilan uveli decu. Starosna granica je svedena na 7 godina.

Neće me čuditi ako plaćeni ubice počnu da se regrutuju među desetogodišnjacima?

Kavka drzava, takvi ljudi, takva deca.

Ovo je ekstremni primer, ali ovakvih delikvenata ima u svakom gradu i u svakoj strucnoj skoli.
Policija bi trebala sa takvima od najranijih dana da se obracunava, bez igranja na kartu maloletnosti i popustanja, za primer drugima kao sto su oni.

Znam momka koji je napao nozem nekog usred bela dana dok je bio u srednjoj, policija bila, kao privodili ga, dva dana kasnije seta po gradu, kao da nista nije bilo.

Jednostavno mama i tata imaju para, imaju vezu, a policija je korumpirana samo tako, zato se i ovakvi provlace.
Od ovog malog treba napraviti primer, posteno ga kazniti, jer cisto sumnjam da se ovakvi delikventi mogu integrisati i postati normalni i produktivni clanovi drustva.

Ljude ne treba pustati iz zatvora posle odsluzene kazne, dok ne prodju psihicke testove i dok strucnjaci ne prosude da li su spremni za pustanje, tj. da li ce se ponovo vratiti ovim aktivnostima. Mada, ko tada ne garantuje da nece folirati i koristiti rupe u sistemu.

Ali i ja i vi znamo da nema vajde od toga.

Проблем је што не придајемо томе пажњу, колико другим баналностима.
Деца су нам будућност земље, али са оваквим третманом, криминал ће им бити једино занимање.
Све је измишљено у свету, тако да можемо копи пејст урадити(летњи кампови, друштвоне користан рад и сл.), само да НЕ БУДУ ЗАЛУДНИ!

Nije sve u zaludnosti, ovi posle kradje, droge i sl. sigurno nece da idu na selo i vade krompir i da ce ih radna terapija vratiti u normalu.
Gvozdje se kuje dok je vruce, red, rad, disciplina, to pravi normalnog coveka.

Mama i tata gledali svoja posla, kakva disciplina, kakvo vaspitanje, a vidjao sam to i u siromasnim porodicama, gde nema roditeljskog autoriteta, nije retkost da se deca uhvate u lose drustvo, hoce da ispadnu kul i sta vec, i onda imamo ovakvu omladinu.

Milim da nisu socijalni radnici. U državi koja prihvati kapitalizam kao što smo mi to uradili, treba to obaviti u celini. Znači sud odluči da se malom kriminalcu sudi kao odraslom. To je jedino rešenje jer su se banditi svih kalibara u ex-yugoslaviji dosetili i u krimilan uveli decu. Starosna granica je svedena na 7 godina.

Neće me čuditi ako plaćeni ubice počnu da se regrutuju među desetogodišnjacima?

Bravo, evo, i ja sa tobom da se slozim.

Glupo je to nekome "suditi kao detetu".

Ok je suditi nekome kao detetu ako ono nije svesno posledica svojih dela. Ali ovaj je svestan.

Nije sve u zaludnosti, ovi posle kradje, droge i sl. sigurno nece da idu na selo i vade krompir i da ce ih radna terapija vratiti u normalu.
Gvozdje se kuje dok je vruce, red, rad, disciplina, to pravi normalnog coveka.

Mama i tata gledali svoja posla, kakva disciplina, kakvo vaspitanje, a vidjao sam to i u siromasnim porodicama, gde nema roditeljskog autoriteta, nije retkost da se deca uhvate u lose drustvo, hoce da ispadnu kul i sta vec, i onda imamo ovakvu omladinu.

Лолол, прави си НЕМАЦ!:hahaha:

Bravo momci, bravo!
Tako se radi, neće vama niko da staje na put niti da vas zajebava
Niste vi pitchke ko onaj tamo što ste ga makljali...
Nego da se nagodimo mi nešto za smanjnje kazne...
Vidite sutra će sindikat da organizuje narod kao teško žive male penzije i plate i ta sranja
vaše je da se neprimećeno ušunjate i bacate kamenice na policiju i da se izgubite u roku od 5 minuta nakon toga
jer ćemo da krenemo sa suzavcem

ako vas navataju iz sindikata, mi ćemo se pravimo da ništa ne znamo
a ovde ćete dobiti po kenjari samo tako što ste zasrali

Има клинаца који су једноставно лоши. Има и оних које су пореметиле породичне или друге околности, али има и оних који се роде такви, чак и у нормалним, имућним друштвима. Анамнеза проблема није много битна, међутим - битно је шта радити са њима, таквим какви су, без лажне сентименталности.

Србија бира да не ради ништа. Наравно, можда и не треба очекивати нешто друго од друштва у коме се многи диве насилном, криминалном полусвету, јер је несумњиво да многи имају симпатија и за овакве дечачке несташлуке.

Back