Sedma kuća/Vaga/Venera

meduse

Ističe se
Poruka
2.616
Bezveze razmišljam o nekim vezama sa velikom razlikom u godinama, i razlozima za to...

Kako ja vidim DC, sedmu kuću... Partnere.

Sedma kuća je ono što projektujemo, jer to želimo da privučemo, pa se delimično i pretvaramo da smo to, ne bismo li privukli to, jer to je ono što nemamo.

Vaga/Venera/sedma kuća predstavlja ono što privlačimo, a prema prirodi stvari uvek kao osmoza usisavamo i privlačimo ono što nam fali.

Pa, tako recimo ako nismo imali majku, privlačimo osobe koje će prema nama biti kao majka, koja će nas štititi i negovati, maziti i paziti (Mesec/Rak)... Ako nam je falio autoritet oca (Saturn/Jarac), privlačimo osobe koje će nam to nadomestiti... Pa, privlačimo možda i zrelije, starije ljude, koji deluju kao otac... Strogi, racionalni... Ako smo imali razoren dom, tj. nismo imali sigurnost porodice, nismo pripadali nigde, onda privlačimo nekoga ko će zbog nas sve ostaviti i mi ćemo mu biti jedina porodica, sve na svetu.

Ako smo recimo nečega imali previše, recimo autoritativnog oca (previše Saturna), onda privlačimo osobe kojima toga fali, možda mlađe, kojima ćemo mi sada biti taj otac, ili neki uzor, autoritet. Tj. nama fali neozbiljnosti, jer smo imali previše odgovornosti, pa nezrelost glumimo, iako takvi nismo, i to i privlačimo... Pa, je to opet Saturn/Jarac naglašen u sedmoj ili u aspektu sa Venerom.

Znači Saturn u sedmoj može da se manifestuje na bar ova dva načina, gde ili privlačimo nekoga odgovornog, ko će nas naučiti odgovornosti jer nas otac ili niko u detinjstvu nije, ili privlačimo nekog neodgovornog, ili nezrelog, koga ćemo mi naučiti da bude čovek, tj. kome ćemo mi biti taj Saturn...

U svakom slučaju, kako bismo privukli to nešto, mi se ponašamo kao to nešto što u stvari mi nemamo (naš Asc je preko puta, mi smo u stvari suprotno od toga), ali umemo da se pretvaramo (Vaga) i projektujemo na okolinu takvu sliku o sebi.

Time privlačimo to nešto u svoj život, kako bismo postali kompletni.

Tako da je istina ono da mi tražimo svoju drugu polovinu. Tj. mi tražimo taj izgubljeni deo sebe, koji nam je život uskratio. Neki delovi naše ličnosti koji nisu uspeli da se razviju zbog nekih prepreka (Saturn egzaltiran u Vagi). Kod nekih ljudi vidimo te osobine koje mi nemamo, možda ne sve, ali kada naiđemo na nekoga ko ih procentualno ima dosta, onda nas to sigurno veoma privlači.

Zbog toga u stvari je tačno da se suprotnosti privlače.

Naravno ovo je samo priča o osi Asc/DC, razne druge naglašene stvari će uticati da se to mdoifikuje, ali ovako ogoljeno...

10501912_897297363647600_7199757443909456139_n.jpg

Ako smo recimo nečega imali previše, recimo autoritativnog oca (previše Saturna), onda privlačimo osobe kojima toga fali, možda mlađe, kojima ćemo mi sada biti taj otac, ili neki uzor, autoritet. Tj. nama fali neozbiljnosti, jer smo imali previše odgovornosti, pa nezrelost glumimo, iako takvi nismo, i to i privlačimo... Pa, je to opet Saturn/Jarac naglašen u sedmoj ili u aspektu sa Venerom.

Znači Saturn u sedmoj može da se manifestuje na bar ova dva načina, gde ili privlačimo nekoga odgovornog, ko će nas naučiti odgovornosti jer nas otac ili niko u detinjstvu nije, ili privlačimo nekog neodgovornog, ili nezrelog, koga ćemo mi naučiti da bude čovek, tj. kome ćemo mi biti taj Saturn...

U svakom slučaju, kako bismo privukli to nešto, mi se ponašamo kao to nešto što u stvari mi nemamo (naš Asc je preko puta, mi smo u stvari suprotno od toga), ali umemo da se pretvaramo (Vaga) i projektujemo na okolinu takvu sliku o sebi.

Tačno, s tim što mi to oduvek imamo u karti, ali se manifestuje preko drugih(VII) koje nemamo ili sa kojima nismo ni bili, ili koji sami to nisu imali. Sa Saturnom ekskluzivno dajemo prethodno stečeno Iskustvo ili sopstveno nemanje nečega pružamo drugima, a izuzetno smo kritični prema osobi jer želimo da pomognemo osobi, a da često toga nismo ni svesni. Ovo je nešto što svaki roditelj poseduje pre ili kasnije. :ok:

Time privlačimo to nešto u svoj život, kako bismo postali kompletni.

Onoliko koliko je to dobro i poželjno, takođe je i veoma o p a s n o jer time završavamo ciklus i aktiviramo kuću da funkcioniše, efektivno dobijajući saznanje da smo svoj život skratili. (ako treba da ovo objasnim dublje, objasniću)

Tako da je istina ono da mi tražimo svoju drugu polovinu. Tj. mi tražimo taj izgubljeni deo sebe, koji nam je život uskratio. Neki delovi naše ličnosti koji nisu uspeli da se razviju zbog nekih prepreka (Saturn egzaltiran u Vagi). Kod nekih ljudi vidimo te osobine koje mi nemamo, možda ne sve, ali kada naiđemo na nekoga ko ih procentualno ima dosta, onda nas to sigurno veoma privlači.

Zbog toga u stvari je tačno da se suprotnosti privlače.

Naravno ovo je samo priča o osi Asc/DC, razne druge naglašene stvari će uticati da se to mdoifikuje, ali ovako ogoljeno...

Sviđa mi se tema.

Suprotnosti se dinamički privlače i bez podele na znakove zodijaka ili 1 i 7 kuću jer je to priroda, sama kreacija, apsolutna istina naše opipljive forme koja se ogleda u dvanaestici koja se deli na četiri dela.

Sad, tu su i druge stvari problematične sa Saturnom u VII, a ona glasi - Neprijatelj Društva ili neko ko tokom tranzita takvog Saturna bude neko koga drugi ne mogu da trpe, stalni konflikti ili ružne reči.

Onoliko koliko je to dobro i poželjno, takođe je i veoma o p a s n o jer time završavamo ciklus i aktiviramo kuću da funkcioniše, efektivno dobijajući saznanje da smo svoj život skratili. (ako treba da ovo objasnim dublje, objasniću)

Pa nije ovo neka misterija, u znaku Vage koji simbolise partnetstva, kralj Sunce je pao sa trona, i kosa Saturna je egzaltirana.
Ali taj krug se mora proci.

Pa nije ovo neka misterija, u znaku Vage koji simbolise partnetstva, kralj Sunce je pao sa trona, i kosa Saturna je egzaltirana.
Ali taj krug se mora proci.

Zanimljiv pogled.

NPR ja na Saturn posmatram isključivo kao na lobanju i skelet u kontekstu smrti, ali ne i aktuelnu smrt. NPR kod tebe, ako Saturn vezuješ za osmo polje, sedma kuća je efektivno početak kraja.

Kod mene je sedmica nešto drugačije ispoljena, jer posmatram preko egzaltacija tačke gde se nečija uloga okonča. Ako je Saturn veza koja je ozakonjena preko egzaltacije Saturna, onda je konačan kraj u 12oj kući Riba gde je Venera, lađica ljubavi, egzaltirana.

Iz tog razloga je ljubav neuhvatljiva, nerazumljiva, veoma delikatna, teško uhvatljiva, često povezana sa lepim, umetnošću, muzikom, prijatnim osećanjima i iznad svega - nesebičnim davanjem, što je uska simbolika znaka Riba.

Iz te egzaltacije se javlja i potreba da napustimo svoje Ja i budemo više od sebe, zarad Dvoje.

Iz ugla realnog stanja, krug se završava na broju 12 u Zaboravu, ali je aktivacija osmog polja moguća jedino ako se prethodne kuće aktiviraju.

Što više aktiviraš sopstvena polja u horoskopu, tim pre završavaš životnu ulogu. Drugim i poprilično uprošćenim rečima, ako brzo živiš brzo i - umireš.
Trećim rečima, ne može sve sad i odmah. ITD
Dobro, nije dovoljno samo aktivirati, treba i popuniti. Ako završiš životnu ulogu ne znači da tada umireš, možeš življeti i bez uloge, bez obaveza, jednostavno...postojati. Možeš umrijeti na pola posla, ne može smrt da se predvidi, može samo opasnost (valjda). Možeš življeti a da zanemariš ulogu.

Ja u svojoj karti ne mogu ništa da nadjem što bi ukazalo na mnogo starijeg partnera...čak su mi "prognozirali" 4-7 godina starijeg muža:-D
A mm stariji od mene 20😂

Навикли смо да обично Сатурна поистовећујемо са старошћу и партнерима 7+ година старијим. Међутим, традиционално се у те сврхе већи акценат ставља на фазу планете и квадрант у ком се налази. Па, ако је планета оријентална од Сунца и у оријенталној четврти неба, обично симболише нешто што је младо, у пуној снази (посебно ако је планета у свом хелијачком изласку), а када је окцидентална и у окциденталној четврти на зрелије, старије. Што је планета ближе крају свог животног циклуса, то и особа којом је представљена може бити старија.
Твој Јупитер као главни владар је окциденталан од Сунца и у окциденталној четврти тако да може да буде показатељ доста старијег мушкарца :)

Poslednja izmena:
Навикли смо да обично Сатурна поистовећујемо са старошћу и партнерима 7+ година старијим. Међутим, традиционално се у те сврхе већи акценат ставља на фазу планете и квадрант у ком се налази. Па, ако је планета оријентална од Сунца и у оријенталној четврти неба, обично симболише нешто што је младо, у пуној снази (посебно ако је планета у свом хелијачком изласку), а када је окцидентална и у окциденталној четврти на зрелије, старије. Што је планета ближе крају свог животног циклуса, то и особа којом је представљена може бити старија.
Твој Јупитер као главни владар је окциденталан од Сунца и у окциденталној четврти тако да може да буде показатељ доста старијег мушкарца :)
Hvala puno na odgovoru ,da jeste mi Ju vladar 7.kuće,to ste verovatno videli na drugoj temi :)i hvala na objašnjenju jer ta dva astrologa su me baš zbunila pogrešnim tumačenjima:)

@Hararit Није правило. Знам пар девојака са Сатурном као владаром партнера које су се удале за млађе мушкарце. Они имају сатурнијанске карактеристике, чак већина и изгледа старије за своје године, али крштеница каже да су млађи :)

А што се тиче Сатурна где би био згодан, ако је баш квалитетан може у 10, 11, 3, 4, 9. кући, па чак и у 1. кући, посебно ако је у добром аспекту са Јупитером. Ако је оштећен и у неповољном знаку, онда је најбоље имати га негде у кадентној кући, да прави што мање штете.

Dobro, nije dovoljno samo aktivirati, treba i popuniti. Ako završiš životnu ulogu ne znači da tada umireš, možeš življeti i bez uloge, bez obaveza, jednostavno...postojati. Možeš umrijeti na pola posla, ne može smrt da se predvidi, može samo opasnost (valjda). Možeš življeti a da zanemariš ulogu.

Kako-kad, moze da se veoma brzo popuni ako su uslovi idealni, tek povrsno. To je ono sto zna da poprilicno zezne prilikom tumacenja.

Back