Sedam strela kroz ključaonicu od 10 mm

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.778
Majstor streljaštva nedavno je postavio novi Ginisov rekord ispalivši sedam uzastopnih strela kroz malu ključaonicu koristeći tradicionalni otomanski luk.

Lars Andersen je često hvaljen kao vrhunski strelac na svetu, koji izvodi podvige o kojima većina nas običnih smrtnika može samo da sanja. On je jedina osoba sposobna da ispali 10 strela za samo 4,9 sekundi, može da ispuca strele koje se okreću usred leta i da puca držeći više strela u ruci za izvlačenje.

Nedavno je Andersen dodao još jedno pero svojoj već impresivnoj kapici ispalivši sedam uzastopnih strela kroz ključaonicu manju od 10 mm, čime je postavio novi Ginisov rekord.

archery-record.jpg

Nedavno je Andersen dodao još jedno pero svojoj već impresivnoj kapici ispalivši sedam uzastopnih strela kroz ključaonicu manju od 10 mm, čime je postavio novi Ginisov rekord.
Nešto ne verujem u to.
1. Zašto baš 7 strela?
... Zašto nije ispaljivao dok ne promaši prvi put?
2. Gde je snimak kamere iza njega? Gde je usporeni snimak?
... Šta mi znači snimak njega spreda i snimak strele koja leti u nepoznatom pravcu i onda (navodno) proleće
... kroz ključaonicu i to sve snimljeno punom brzinom?
3. Da li znaš šta je 10mm i koliki je prečnik strele?
... Koliko vidim, rastojanje ne može biti manje od 5-6 metara, ako je za prolazak kroz ključaonicu maksimalno dozvoljeno
... rasipanje 5mm od centra, to znači da minimalna potrebna preciznost iznosi 99.9%.

Na toj udaljenosti čovek jednostavno ne može biti toliko precizan 7 puta uzastopce, nema trika.
Ende.

Nešto ne verujem u to.
1. Zašto baš 7 strela?
... Šta mi znači snimak njega spreda i snimak strele koja leti u nepoznatom pravcu i onda (navodno) proleće
... Koliko vidim, rastojanje ne može biti manje od 5-6 metara, ako je za prolazak kroz ključaonicu maksimalno dozvoljeno
... rasipanje 5mm od centra, to znači da minimalna potrebna preciznost iznosi 99.9%.

Na toj udaljenosti čovek jednostavno ne može biti toliko precizan 7 puta uzastopce, nema trika.
Ende.
a ipak je ušao u Ginisovu knjigu rekorda što znači da je potvrdjeno na terenu

Nešto ne verujem u to.
1. Zašto baš 7 strela?

Ende.

ako je postavio ginisov rekord onda je tu morala da bude i komisija.
Ajmo ovako:
Lik je imao tačno 7 strela, ispalio tačno 7 strela i tačno 7 strela je prošlo kroz rupicu prečnika manjeg od 10mm.
Zašto baš 7? Zašto nije imao 10, 20, 30 strela, pa koliko pogodi?

Gde stoji kolika je bila njegova udaljenost od mete? 5m? 10m? 25m?

Prečnik cigarete je otprilike toliki, oko 8mm, postavi cigaretu na samo 5-6m udaljenosti i zamisli da treba da je pogodiš.
I to 7 puta zaredom, bez greške.

P.S.
Ja pirgavima ne verujem ni današnji datum.

Poslednja izmena:
prvo proveri kako se nešto kvalifikuje za Ginisov rekord.
Ja znam kako.
A ti odgledaj par videa iz takmičenja u streličarstvu.
I kakvi su to lukovi i čime i koliko dugo se uopšte nišani kod takmičenja - slično važi i za gađanje iz vazdušnog pištolja.

I još jednom:
Nema šanse da je on sa tim lukom i takvim (ne)nišanjenjem pogodio 7 puta zaredom rupicu prečnika manjeg od 10mm.
Ej, sedam od sedam i to bez nišanske sprave!?
Čak i da je nišanio bravu iznad ključaonice kao reper.
Pa šta je on - robot?

Ja znam kako.
A ti odgledaj par videa iz takmičenja u streličarstvu.
I kakvi su to lukovi i čime i koliko dugo se uopšte nišani kod takmičenja - slično važi i za gađanje iz vazdušnog pištolja.

I još jednom:
Nema šanse da je on sa tim lukom i takvim (ne)nišanjenjem pogodio 7 puta zaredom rupicu prečnika manjeg od 10mm.
Ej, sedam od sedam i to bez nišanske sprave!?
Čak i da je nišanio bravu iznad ključaonice kao reper.
Pa šta je on - robot?
očigledno da "nije normalan". Pre toga je imao neke druge rekorde da se uvatiš za glavu. Zato se i kvalifikovao u moj forum Zanimljivosti :)

očigledno da "nije normalan". Pre toga je imao neke druge rekorde da se uvatiš za glavu. Zato se i kvalifikovao u moj forum Zanimljivosti :)
Odgledao sam neke sada, lik stvarno izvodi par stvari koje su zadivljujuće.
Ali za ovih 7 strela ostajem pri tvrdnji da to jednostavno nije realno.
Vidi, ne znam koliko se razumeš u streličarstvo, ali ovde je glavna stvar koja me zbunjuje u vrsti luka, natezanju i nišanjenju.
Ima običan luk, znači, svaki put mora da ga nategne tačno istom snagom, ali u delić milimetra tačno, nije to compound
luk, pa da imaš granicu.
Takvu preciznost običan čovek jednostavno ne poseduje.
Plus, nema nišansku spravu, znači mora za takav minijaturni cilj da nišani nešto iznad, ali tu se opet vraćamo na tačnu i ponovljivu
silu natezanja.
Compound luk, nišanska sprava, natezanje do preskoka, pažljivo nišanjenje, pa da prihvatim.
Ali ovako - jednostavno nerealno, da ne kažem nemoguće...

Зато што 7 погодака обара рекорд и поставља нови, а за обарање следећег пута ће требати само 8 погодака. Да је погодио више пута, морао би следећи пут да погоди поново толико и један више. Овако може стално да обара рекорде, много више пута.

Ja ne znam da postoji stari rekord sa 6 pogodaka, može link?
Не знам ни ја, само ми делује логично да не поставља превише висок рекорд да би могао сваке године изнова да га обара и узима награду.

A lik je znao unapred da će da pogodi 7 puta sa 7 strela, pa je zato uzeo samo 7?
Можда је једноставно стао после 7 погодака, можда је осми промашио?

Nije, pogledaj bolje, samo sedam strela su bile u onom tobolcu ili kojem već q...
Нисам ни гледао, тек сад видим. Можда није хтео да буде превисок рекорд да би инспирисао што више људи да тренирају, усавршавају технику и покушају да оборе рекорд. Тако одржава такмичарски дух и не обесхрабрује друге тиме што ће погодити 20 пута, што не би требало да му представља проблем. Ако следеће године поново он буде постављао нови рекорд, вероватно неће превелику разлику направити.

Back