Šta mislite da li je spisak od Sedam smrtnih grehova dovoljan da opiše čovekove grehove koje ga vode u Pakao? Sedam smrtnih grehova predstavljaju učenje Katoličke crkve, a na osnovu sedam demona koje je Gospod naš Isus Hristos izgonio iz Marije Magdalene, pa na osnovu toga postoji i učenje o Sedam prinčeva tame. Postoji učenje i Pravoslavne crkve o Mitarstvima, mada mislim da je to preopširno, jer je nešto sadržano i u Deset Božjih zapovesti, a ja mislim da nema potrebe, jer ko ne poštuje Deset Božjih zapovesti u startu je u minusu.
Cilj je da običnom verujućem čoveku približi religija i da mu se daju kratka usmerenja u životu. Ali ja mislim da Deset smrtnih grehova ne obuhvataju sve grehove koji čoveka vuku ka provaliji, a kao što rekoh neka Mitarstva u Pravoslavnoj crkvi se preklapaju sa Deset Božjih zapovesti, ili se pak podrzumevaju na osnovu prethodnih.
Sedam smrtnih grehova, prema učenju Katoličke crkve, su:
- Požuda, blud
- Gordost, oholost
- Pohlepa, škrtost
- Zavist
- Proždrljivost
- Gnev
- Lenjost
Cilj je da običnom verujućem čoveku približi religija i da mu se daju kratka usmerenja u životu. Ali ja mislim da Deset smrtnih grehova ne obuhvataju sve grehove koji čoveka vuku ka provaliji, a kao što rekoh neka Mitarstva u Pravoslavnoj crkvi se preklapaju sa Deset Božjih zapovesti, ili se pak podrzumevaju na osnovu prethodnih.
Sedam smrtnih grehova, prema učenju Katoličke crkve, su:
- Požuda, blud
- Gordost, oholost
- Pohlepa, škrtost
- Zavist
- Proždrljivost
- Gnev
- Lenjost