Sećate li se lepe Vesne Pećanac?

Soradze

Elita
Moderator
Poruka
21.212
Malo koja tema može ovoliko da me deprimira, ovoliko koliko me deprimira i unesrećuje
teška, užasna životna priča naše divne Vesne Pećanac.

Bila je poznata i veoma draga generacijama koje su pratili našu filmsku scenu krajem
prošlog veka. Vesnu pamtim kao izrazito lepu crnku sa krupnim očima, senzualnu, pametnu,
darovitu glumicu. Trajala je godinama i naglo nestala...

Screenshot_6.png

Mediji su ponekad, škrto objavljivali vesti o njoj i njenom životu sa rediteljem Živkom Nikolićem,
sa kojim je imala dva sina...

I - onda tajac... decenijama... do pre neki dan...

Na Fejsbuku je njen sin napisao:

Screenshot_4.png

Iz štampe smo saznali da Vesna živi u prihvatilištu zbog porodičnog nasilja, da je godinama gladovala,
da je ostala bez svih dragih koje je imala, da živi od penzije od 7.000.- dinara...

Screenshot_5.png

Poslednja izmena:
Ovih dana... Vesna na ulicama Beograda...

Screenshot_9.png

Nemam reči da izrazim koliko se divim Vesni koja je tešku životnu priču i režiju odigrala kako je znala
i umela... Teško mi je bilo šta da kažem o divnoj Vesni koja je klošarila ulicama Beograda, neprepoznatljiva
i nevoljena onoliko koliko je zaslužila kao žena, majka, umetnica i heroj sopstvenog života...

https://www.blic.rs/zabava/vesna-pecanac-korona-saobracajka-sin/j3gztml

:vzagrljaj:
:vzagrljaj: :vzagrljaj: :vzagrljaj: :vzagrljaj:

ne znam da li je živela sad u prihvatilištu ili je u jednom momentu tamo bila, tipa 2016. ili 2006 (kad se malo pretraže stariji tekstovi). ne znam d anije imala i ćerku? imala je ona sad i neku monodramu ili u nekim zadnjim godinama, moguće da je išla i po inostranstvu (pretražite)

sina su možda pomenuli zbog poruke ;)

Ovih dana... Vesna na ulicama Beograda...

Pogledajte prilog 1025380

Nemam reči da izrazim koliko se divim Vesni koja je tešku životnu priču i režiju odigrala kako je znala
i umela... Teško mi je bilo šta da kažem o divnoj Vesni koja je klošarila ulicama Beograda, neprepoznatljiva
i nevoljena onoliko koliko je zaslužila kao žena, majka, umetnica i heroj sopstvenog života...

https://www.blic.rs/zabava/vesna-pecanac-korona-saobracajka-sin/j3gztml

:vzagrljaj:
:vzagrljaj: :vzagrljaj: :vzagrljaj: :vzagrljaj:

Malo je reći da sam šokiran, iznenadjen, zatečen.. kako god. Čovjeku tako malo treba za neki pristojan i normalan život, ali ovo.. ne znam, nemam riječi. :eek:

ne znam da li je živela sad u prihvatilištu ili je u jednom momentu tamo bila, tipa 2016. ili 2006 (kad se malo pretraže stariji tekstovi). ne znam d anije imala i ćerku? imala je ona sad i neku monodramu ili u nekim zadnjim godinama, moguće da je išla i po inostranstvu (pretražite)

sina su možda pomenuli zbog poruke ;)
2013 sam gledao
Sreo sam je tad u Ateljeu 212 jer sam isao na ono "Pošto pašteta" (i to je bila dobra brutalna predstava) i pozvala me da dodjem na njenu monodramu
Odem ja
Krene ta monodrama
Reko sta je ovo... u početku sve nekako kao neko čavrljanje ali neobavezno
Međutim
Pretvori se to u neverovatno opipljivu i životnu povest o njenom celom životu od školskih, preko studentskih do današnjih dana.
I dan danas se sećam svih detalja sa sve jednom dirljivom ispovednom kulminacijom koja je opet ljudski iznesena.

Duhovito, životno, zabavno, ljudski, da se rasplačeš!

Poslednja izmena:
Iz poštovanja prema Vesni
Zamolio bih svakoga da se suzdrži od nekih prozivki, osuda i slično.
Lako je komentarisati a mnogo je teže biti "hrana Aždaji zvanoj Javnost"!
Iskusio sam kako izgleda kada se lična intima baca za hranu toj Aždaji koja poooooojma nema kako stvarno stvari stoje i šta ljudi prolaze u životu!

Poslednja izmena:

Back