Sećanje na Nešu Leptira – rođendan čoveka koji je širio radost

Zauz

Buduća legenda
VIP
Poruka
47.709
Objavljeno:

PRE 2 дана

Na današnji dan rodio se Nenad Radulović – Neša Leptir. Bio je pevač, autor, vođa „Poslednje igre leptira“, ali iznad svega čovek koji je umeo da život pretvori u pesmu, a svakodnevicu u šalu. Njegova vedrina i harizma činili su ga ne samo muzičarem, već i simbolom generacije koja je verovala da se svet može menjati osmehom.

Na današnji dan rodio se Nenad Radulović – Neša Leptir. Bio je pevač, autor, vođa „Poslednje igre leptira“, ali iznad svega čovek koji je umeo da život pretvori u pesmu, a svakodnevicu u šalu. Njegova vedrina i harizma činili su ga ne samo muzičarem, već i simbolom generacije koja je verovala da se svet može menjati osmehom.

Sa svojim bendom ostavio nam je pesme koje su bile i duhovite i iskrene, nežne i buntovne, lake i duboke u isto vreme. Njegovi albumi i stihovi nisu bili samo muzika – oni su bili prijateljstvo, detinjstvo, zaljubljenost, igra. „Grudi moje Balkanske“, „Opet ploča – srce od meda“, „Zajedno smo piškili u pesku“… svaka od tih pesama nosila je deo njegove duše i vedrog pogleda na svet.

Kada mu je dijagnostikovana teška bolest, Neša nije prestao da bude ono što jeste – umetnik koji se smeje, čovek koji i u najtežim trenucima pronalazi snagu da drugima donese radost. Njegova hrabrost bila je jednaka njegovom humoru – beskrajna. Čak i pred kraj života, osmeh mu nije silazio sa lica. Njegove poslednje reči – „Pa, ne mogu baš da igram fudbal…“ – ostale su svedočanstvo kakav je bio: čovek koji se nikada nije predao tami, ni kada je ona bila najgušća.

Neša je otišao prerano, ali ono što je ostavio iza sebe i dalje traje. Njegove pesme i danas pevaju i stari i mladi, a njegove šale, lik i vedrina i dalje žive u sećanjima svih koji su ga voleli. Na platou ispred Ustanove kulture „Palilula“ u Beogradu, koji danas nosi njegovo ime, svaki prolaznik zastane i seti se da je postojao jedan Leptir čija krila i dalje trepere u sećanju.

Na današnji dan se ne prisećamo samo muzičara, već i čoveka koji je pokazao da umetnost može da leči, da smeh može da bude jači od bola i da pesma može da bude veća od života.

https://pazovacke.rs/secanje-na-nesu-leptira-rodjendan-coveka-koji-je-sirio-radost/

Доста пуштају његове песме на радију те није заборављен (не пише у тексту ко има паре од ауторских права) а да ли неко овде чује некад неку његову песму и имате ли став о његовом стваралаштву?

eeee.jpg

Kad se moj brat rodio 83 služio je vojsku u mom gradu i ne znam kako su se upoznali sa mojim ocem itd te je nekako na taj dan svirao kad se okupilo ocevo drustvo kod mene kuci da proslave, celu noc onako sam neobavezno svirao i pevao uz neke pesme sa jos nekim ko je tu znao da svira...

Ja tad nisam rodjen bio jer je to stariji brat 5 godina a pricu mi je pricao otac i njegovi drugovi du spominjali dogadjaj...

Kazu da je bio opušten drustven tip, skroman i slicno...

Back