Sebičnost..

jaka svrha postavljanja ovakve teme.
postavis temu i onda ispadnes kao human,tema se produzi na 10 dosadnih strana gde svako prica kako je to bas strasno i kako se treba boriti protiv toga i svi su humani i fini

a ovi sto jedu mrvljeno kamenje u sosu od prasine njima mnogo pomaze to dobrocinstvo.
pevaju po ceo dan kad se otvori ovakva tema,ko u onoj reklami za bonito kafu.
to naravno dok svi ne pocrkaju od gladi i herpesa.
ali nastavite,jako je humano oglasiti se.

Ja sam postavila pitanje na kraju teme,na koje sam ocekivala odredjene predloge,a ne komentarisanje o tome kako je sve to strasno..
I molim te,reci mi,koja je uostalom svrha svih ostalih tema,jer se nista osim komentarisanja ni njima ne postize?

Probudiš se srećan,veseo, čil, a onda vidiš nešto ovako:

..I dok mi ovdje razgalabmo o tome šta obući za Novu godinu, neko tamo doživljava nešto ovako...ljudi, možemo li išta učiniti ???

Ja bi, al' prvo treba da dobijem na loto-tu...
...razmišljam često o njima kada vidim srpskog privatnog preduzetnika...napuštena deca i tako te ustanove...
...ima mnogo sebičnosti...iebi ga...tako je to u ovakvom svetu...

Ja sam postavila pitanje na kraju teme,na koje sam ocekivala odredjene predloge,a ne komentarisanje o tome kako je sve to strasno..
a kakvu pametnu ideju ocekujes?
sta zelis?Da iskorenis glad u svetu?Jea!zasto ne bi napravili ziro racun i svi sa krstarice koji su tako humanitarni da uplate neke pare.Pa da se posalje....i kakvu bi razliku napravili?Ne bi nahranili studentski grad,kamoli neku siromasnu zajednicu....
Ne moze se nista uraditi iz pozicije gradjana koji jedva sklapaju kraj sa krajem....a najmanje se moze uraditi na Svastari....

Ja ti samo skrecem paznju na tvoj negativan stav prema samoj temi i ljudima koji komentarisu na istoj,kao da ni svrha svh ostalih tema nije samo komentarisanje..

I nijesam mislila na otvaranja ziro racuna i sl,vec na to kako bi cijela drzava ili vise njih,mozda i svi djelovi svijeta mogli uciniti nesto da se situacija makar malo poboljsa..
Ne mislim sad direktno na tebe,da ti i nekolicina iz kosmilika uradite nesto,niti smatram da cu uciniti humano djelo ako iznesem svoje misljenje o tome ovdje,vec kako bi svi zajedno mogli uciniti makar nesto,nesto sto bi im pomoglo..

Ako cemo danas o tuznim stvarima videla sam u novinama jednu potresnu sliku iz neke od tih "jadnih" zemalja sto me je rastuzilo najvise sto svi samo pricaju a malo ko je u akciji da nesto stvarno ucini...ili se nista ne moze uciniti...Malo dalje jos jedna prica koja je bez obzira na bogatstvo i blagodet ove zemlje takodje potresna...naslikano groblje prekriveno snegom...Tekst je tesko procitati a da ne izmami suze...Zamislite kaze vecina ovih ljudi su bili sa vama proslog Bozica...Sada ih nema...To su neciji roditelji necija deca necija braca i sestre neciji bracni partneri...nesrece i bolesti ne biraju...tesko je stvarno kad se pomisli da ce sami cekati Bozic...

Mislim da ne.
iako su ove slike starsne kao i mnoge druge price i prizori koje imamo priliku da cujemo i vidimo...
To sve nestane iz nasih misli kroz par sati...ostane ,mozda urezano negde duboko u podsvesti.
navikli smo da trazimo vise.
Navikli smo da dobijemo dosta.
I tek kada,izgubimo ensto vredno....
nadjemo se u teskoj,ali jako teskoj zivotnoj situaciji....
Naucicemo da cenimo male stvari.
Da se radujemo novom danu i vedrom jutru.
Do tada .....to ce sve biti fraze.

Back