Sebičnost u vezi

LastGentleman

Primećen član
Poruka
911
Ćao svima,da li ste nekada bili u vezi sa nekom onako baš sebičnom osobom?

Tipa ne direktno rečima da se pokaže nego delima:moja osećanja su najbitnija,moje brige su najveće,tebi je lako itd da ne nabrajam baš
sve.Zar to nije odvratno?

U vezama u kojima sam ja bio uvek se pokazalo da je devojka baš sebična,ne kažem ja da sve one ne valjaju a ja sam neki dobrica car,ali
bez lažne skromnosti mogu da tvrdim da nikada nisam sebe stavljao ispred nekoga do koga mi je stalo,ja se uvek trudim da ta osoba bude zadovoljena u svakom smislu
kako fizičkom tako i emotivnom i umesto da cene to jednostavno se ubezobraze i traže još više,kao da ih moja preterana pažnja razmazi,da li je u tome moja greška?
Možda bih trebao da se odreknem iluzije bezuslovne nesebične ljubavi i da počnem da marim za sebe i prestanem da se posvećujem 100 nekome,možda je to kao neka klackalica i jednostavno potreban balans! Oh bože ako vidim još jedan post na fejsbuku idealistički o ljubavi ima da potpuno izludim!!! Zbog sebičnosti ne možemo da volimo bez maske,već moramo da igramo dečije igrice!

Deluje kao klasicna papucarska zamka za muskarce. Prati pdf Muskarci od sda i sta se tamo pise. Upravo se najvise pise o MZ odnosima, njihovoj nekorektnosti i tome kako jedna strana, obicno zene, iskoriscavaju drugu stranu koja je nekako precutno to prihvatila.

Ima nacina da lako postavis pravila igre, sta se moze, a sta ne moze.

Tipa ne direktno rečima da se pokaže nego delima:moja osećanja su najbitnija,moje brige su najveće,tebi je lako itd da ne nabrajam baš

U vezama u kojima sam ja bio uvek se pokazalo da je devojka baš sebična,ne kažem ja da sve one ne valjaju a ja sam neki dobrica car,ali
bez lažne skromnosti mogu da tvrdim da nikada nisam sebe stavljao ispred nekoga do koga mi je stalo,ja se uvek trudim da ta osoba bude zadovoljena u svakom smislu
kako fizičkom tako i emotivnom i umesto da cene to jednostavno se ubezobraze i traže još više,kao da ih moja preterana pažnja razmazi,da li je u tome moja greška?
Možda bih trebao da se odreknem iluzije bezuslovne nesebične ljubavi i da počnem da marim za sebe i prestanem da se posvećujem 100 nekome,možda je to kao neka klackalica i jednostavno potreban balans! Oh bože ako vidim još jedan post na fejsbuku idealistički o ljubavi ima da potpuno izludim!!! Zbog sebičnosti ne možemo da volimo bez maske,već moramo da igramo dečije igrice!

Ne otkrivaj svoje sve :)
Ne mora ona sve da zna, nauči da budeš malo tajanstven.
Moje mišljenje.

- - - - - - - - - -

Deluje kao klasicna papucarska zamka za muskarce. Prati pdf Muskarci od sda i sta se tamo pise. Upravo se najvise pise o MZ odnosima, njihovoj nekorektnosti i tome kako jedna strana, obicno zene, iskoriscavaju drugu stranu koja je nekako precutno to prihvatila.

Ima nacina da lako postavis pravila igre, sta se moze, a sta ne moze.

Tamo je edukacija a :lol:
Joj menjaj nisk, vrati se na stari. :lol:
E i što bre da tolko mrziš žene, ono oma nas raznih ali opet, nađeš sebi nešto, malo pogledaj oko sebe. :)

Ako pocnes maris za sebe izgubices i ono malo devojaka koje si imao.
Najbolje je da promenis sredinu ili da budes super fin, a onda kada se dobro najjebes (*****) oteras to u tri lepe i zavrsis posao.

da, nije bilo to toliko drastičan sebičluk,
ali obično ženska guz.ica ide ispred muške :lol:
Zavisi od toga šta ti se sviđa :lol: i njoj :D

Ako pocnes maris za sebe izgubices i ono malo devojaka koje si imao.
Najbolje je da promenis sredinu ili da budes super fin, a onda kada se dobro najjebes (*****) oteras to u tri lepe i zavrsis posao.
Super stav. :klap:

Ti si fin momak, zato to i radis tako, gledas ja cu da budem super prema njoj, da joj dajem sve a ona ce da ceni i isto tako da se ponasa prema meni. To zvuci razumno, kako ja sa tobom, tako ti sa mnom i svi srecni, ali ne funkcionisu ljudski odnosi uvek tako.
Vidis, ja cenim da muskarac (u ovom slucaju) svoje potrebe treba da stavlja na prvo mesto.

Glup primer, ali recimo radis drugu smenu, dosao si u 8 sati kuci, umoran si, gledas da se odmoris, jedes, istusiras, gledas TV i u krevet. Legnes u krevet, taman zadremao i devojka ti salje SMS "e sta radis, gladna sam, hoces da pojedemo nesto". Tebi se spava, umoran si, ali ne ide da je odbijes, mozda ce da se naljuti, ustajes iz kreveta i sedas u auto da se nadjes sa njom. Jednostavno, radis na svoju stetu, a cemu to? Stoji, neka devojka mozda to ceni, ali realno mi ljudi ne vidimo zrtve koje drugi prave zbog nas, i cim nam cine cenimo da nam cine jer nas gotive.

Veza je investicija, jer ako ti nemas koristi, nisi srecan u njoj, ne dobijas od nje ono sto ocekujes, zasto investiras vreme u takvu vezu? Nekada je i dobro biti "sebican" u vezi, necu to, ne mogu to, ne zelim to, ne odgovara mi, pa cak i da se ona naljuti na tebe, da ti kaze da si sebicna skotina, djubre.
Zasto je dobro, pa zato sto si uradio onako kako se osecas. Stoji, mozda popijes nogu, ali bitno je da ne radis ono sto ne zelis, a vecinu stvari koje radimo u vezama radimo jer se bojimo da druga strana ne ode, i onda se predstavljamo finima i cinimo sve samo da ona bude srecna. Ne kazem da je to lose, mora se i u vezi davati, ne biti sebicnjak, ali ako samo dajes, dajes (iako ti se ne daje, tj. radis nesto sto ti ne odgovara) a ne dobijes ista zauzvrat, nisi srecan sto dajes i dajes, lepo kazes, "ne mogu to da radim, ne odogovara mi", pa ako te napusi i ode, neka joj. Bitno je samo biti iskren, gledati i svoje potrebe, da li tebi nesto odgovara, jesi li ti srecan sto radis to, i dajes li iskreno sto zelis da dajes ili samo da je impresioniras, zadrzis.

Kako ona sa tobom, tako ti i sa njom, to je sve, ako se ti cimas i lomis oko nje, a ona nista, mozda i ne trebas toliko da gledas njene potrebe i zelje, vec svoje. A i ona verovatno treba i tvoje potrebe da zadovolji, tako funkcionise normalna veza.
A to, "moja osecanja su najbitnija, tebi je sve lako, meni je sve tesko" moze lako da bude neki vid emotivnog zlostavljanja i manipulacije.

Back