Sebična ili ne ?

gost 333986

Legenda
Poruka
58.056
Da li vam se cini da je to postala ucestala pojava kod nas...
Devojke kojima "otkucava bioloski sat" a nisu pronasle odgovarajuceg partnera sa kojim bi stupile u brak i imale decu, odlucuju da rode dete vanbacno sa nekim ko je bio samo "kombinacija" ili nesto slicno. Desava se da muskarac koji je posluzio kod pravljenja bebe nikad i ne sazna za to, ili da zna, ali ga 1) bas briga ili 2) hoce da ucestvuje u brizi o detetu, ali ona ne dozvoljava (ima tu jos pod-varijanti, da ne duzim...) Najcesce se radi o devojkama koje imaju materijalnih mogucnosti(svoj stan,dobru platu i tako dalje...)
Da li ste nekada razmisljale o tome, da li biste imale hrabrosti, ili sta je vec potrebno..?
Mislite li da je takva odluka sebicna?

...ukoliko on zna za nameru...ili ne zna a ona mu kasnije nista ne trazi jer se desilo a sama je zelela...nije sebicno, zasto bi bilo?

...licno ne bih radjala dete jer nemam potrebu za njim...za sada...na dete bih se verovatno odlucila sa njim, nekim za mene specijalnim...a i to je pitanje da li bih zaista pozelela ili bih se samo ponela...mislim, ne znam, potreban mi je partner, nisam covek za tako krupne samostalne odluke, verovatno bi me on pushnuo da rodim, ja sama se nikada necu odluciti.

Devojke kojima "otkucava bioloski sat" a nisu pronasle odgovarajuceg partnera sa kojim bi stupile u brak i imale decu, odlucuju da rode dete vanbacno sa nekim ko je bio samo "kombinacija" ili nesto slicno. Desava se da muskarac koji je posluzio kod pravljenja bebe nikad i ne sazna za to, ili da zna, ali ga 1) bas briga ili 2) hoce da ucestvuje u brizi o detetu, ali ona ne dozvoljava (ima tu jos pod-varijanti, da ne duzim...) Najcesce se radi o devojkama koje imaju materijalnih mogucnosti(svoj stan,dobru platu i tako dalje...)
Da li ste nekada razmisljale o tome, da li biste imale hrabrosti, ili sta je vec potrebno..?
jesam, i slazem se samo onda kada bi mi nesto falilo pa ne bih mogla da nadjem nekog tipa za brak,
a sa druge strane to nije sebicno nego glupo i bezvezno
najlakse je tako roditi dete nego se samo pitam u kakvu osobu ce to dete izrasti
ali moze da izrastei u ok osobu, jer vece traume imaju ovi sa razvedenim roditeljima
ne znam, nisam pametna

Mislim da je sebicno. Iako mi je to najveca zivotna greska, opet bih ocu svoga sina rekla da sam trudna jer ne mozemo unapred znati kakav ce neko otac biti i zasluzuje da to zna.
Medjutim, da zatrudnim a taj neko insistira na abortusu, za njega bih abortirala. A to dete ipak rodila, sebi. Sebi? Kako to ruzno zvuci. Rodila ga da ga volim :)

Mislim da je sebicno. Iako mi je to najveca zivotna greska, opet bih ocu svoga sina rekla da sam trudna jer ne mozemo unapred znati kakav ce neko otac biti i zasluzuje da to zna.
Medjutim, da zatrudnim a taj neko insistira na abortusu, za njega bih abortirala. A to dete ipak rodila, sebi. Sebi? Kako to ruzno zvuci. Rodila ga da ga volim :)

kako se zove?

sin?

Poslednja izmena:

Pa kako sad to?Nije dete macka da ga gajis i pazis samo zato sto si ti star/a i dosadno ti je i hoces da uneses malo promena u svoj zivot.Hoces da zivis kao sav normalan svet ali opet neces da zivis kao sav normalan svet.
Mislim,kapiram da takve stvari,to jest,zene postoje ali meni je to vise suludo nego sebicno.Sa kojim pravom ti uskracujes tom detetu pravo da odrasta sa ocem,pravo da zna ko mu je otac,pravo da oseti i ocevu ljubav...I jos ga svesno stavljas u rizik da,recimo,jednog dana trpi podsmeh i zadirkivanje vrsnjaka da je on dete koje nezna ni ko mu je otac.Suludo!

da kazu mudri umovi sebicno jer si ga rodila sebe radi da se igras...kao naruceno
a sta je onda to kad ste u braku pa odlucite da ga napravite...tad nije vas radi jel
gluposti
radjanje deteta jeste neki vid kalkulacije ako cemo banalno...
mislim da je nazvati zenu koja samostalni rodi sebicnom vrlo nepromisljeno i seksisticki
neka rodi ako istinski zeli i zna da moze i bude dobra mama zasto je napadati....to je prirodna pojava zelja za detetom....ko je ima neka je ispuni
sad ide ona druga prica a de je tata kako objasniti detetu i nije dobro za detd...jeli a dobro je kad se u braku rodi pa se raxvedu rodutelji.....to je zdravije jel :lol:
bila tema pa se prisecam raznih argumenata :lol:
elem poenta nista nije manje sebicno od odluke da se napravi u braku...odnosno ne moze biti sebicno ako se ima potreba i bude se dobar roditelj sa partnetom ili bez

da kazu mudri umovi sebicno jer si ga rodila sebe radi da se igras...kao naruceno
a sta je onda to kad ste u braku pa odlucite da ga napravite...tad nije vas radi jel
gluposti
radjanje deteta jeste neki vid kalkulacije ako cemo banalno...
mislim da je nazvati zenu koja samostalni rodi sebicnom vrlo nepromisljeno i seksisticki
neka rodi ako istinski zeli i zna da moze i bude dobra mama zasto je napadati....to je prirodna pojava zelja za detetom....ko je ima neka je ispuni
sad ide ona druga prica a de je tata kako objasniti detetu i nije dobro za detd...jeli a dobro je kad se u braku rodi pa se raxvedu rodutelji.....to je zdravije jel :lol:
bila tema pa se prisecam raznih argumenata :lol:
elem poenta nista nije manje sebicno od odluke da se napravi u braku...odnosno ne moze biti sebicno ako se ima potreba i bude se dobar roditelj sa partnetom ili bez
slicna?

dobro bre dobro!!!!!

Poslednja izmena:
Pa kako sad to?Nije dete macka da ga gajis i pazis samo zato sto si ti star/a i dosadno ti je i hoces da uneses malo promena u svoj zivot.Hoces da zivis kao sav normalan svet ali opet neces da zivis kao sav normalan svet.
Mislim,kapiram da takve stvari,to jest,zene postoje ali meni je to vise suludo nego sebicno.Sa kojim pravom ti uskracujes tom detetu pravo da odrasta sa ocem,pravo da zna ko mu je otac,pravo da oseti i ocevu ljubav...I jos ga svesno stavljas u rizik da,recimo,jednog dana trpi podsmeh i zadirkivanje vrsnjaka da je on dete koje nezna ni ko mu je otac.Suludo!

evo vis miler....sve isti komentari :lol:

ni macka se ne cuva radi cuvanja i iz dosade....kao ni dete
ko rodi iz dosade taj je kreten bio u braku ili ne...a ima takvih
ko rodi iz prirodne potrebe i ljubavi taj je pravi roditelj

Rodila bih dete na taj način, samo što to nikada ne bih krila to od oca deteta. Znao bi za dete i mogao bi da bira da li će da učestvuje u njegovom odgajanju ili ne, ali nikada na tome ne bih insistirala.

ti nikad nisi radjala

ja ne volim decu...nisam radjala niti cu jos duuugo godina
ne mogu da kazem nikad jer je za bilo sta reci nikad je glupo....svesna sam da je to biologija i da moze da se desi da hormoni polude.....ali za 27 god nista osim gadjenja prema deci nisam osetila :lol: cak se ni ko mala nisam igrala sa beba lutkama da imam decu....samo sam vezbala spricanje na njima i operacije kad mi ih neko neupucen pokloni :zkez:

ne mogu da kazem nikad jer je za bilo sta reci nikad je glupo....svesna sam da je to biologija i da moze da se desi da hormoni polude.....ali za 27 god nista osim gadjenja prema deci nisam osetila :lol: cak se ni ko mala nisam igrala sa beba lutkama da imam decu....samo sam vezbala spricanje na njima i operacije kad mi ih neko neupucen pokloni :zkez:

И ја сам била иста таква. И још увек сам. Једино ме моја деца занимају.

27 :ispale mi oči:

ja mislio ti imas 40

- - - - - - - - - -

dobro

A sta je onda ona sto resi da se razvede a ima decu?

Jel i ona sebicna jer ne zeli da zivi sa ocem svoje dece?

Sebicna je ako ocu tog deteta ne dozvoljava da ucestvuje u odgajanju deteta.To sto se ona udala pa pokajala joj ne daje za pravo da uskrati ocevu paznju koju to dete treba.

- - - - - - - - - -

evo vis miler....sve isti komentari :lol:

ni macka se ne cuva radi cuvanja i iz dosade....kao ni dete
ko rodi iz dosade taj je kreten bio u braku ili ne...a ima takvih
ko rodi iz prirodne potrebe i ljubavi taj je pravi roditelj

Da li se moze reci da je neko rodio iz ljubavi ako je za oca tog deteta izabrao tek tamo nekog onako nasumice izabranog muskarca koji je dovoljno lud da napravi dete i da ga nikad ne vidi u zivotu?

pa sta je tu onda sebicno? missim, u cemu je sustinska razlika?
kao mozda taj partner zeli to dijete...mozda
da ga zeli vjerojatno ne bi bio kombinacija vec bi vec razmisljali o tome, zajedno
a ona ga, eto, zeli i sto bi rizikovala da prolazi i kroz trudnocu i kroz njegove napade...samospoznaje
istovremeno...
znam vise od jedne price gdje je bilo tako
znam i za slucaj da su on i njegov otac vrsili pritisak na zenu da abortira
pakao joj od zivota napravili
sad su najbolji tata i najsladji deda na svijetu
ebo ti to
ja im u zivotu ne bi dala da pridju djetetu
ime mu znali ne bi
nakon svih tih s.ranja
kad odraste nek ide pa nek kuca ocu na vrata i upoznaje se ako bas zeli
ali moj prag te dvije nakaze nikad presle ne bi

Sebicna je ako ocu tog deteta ne dozvoljava da ucestvuje u odgajanju deteta.To sto se ona udala pa pokajala joj ne daje za pravo da uskrati ocevu paznju koju to dete treba.

- - - - - - - - - -

Da li se moze reci da je neko rodio iz ljubavi ako je za oca tog deteta izabrao tek tamo nekog onako nasumice izabranog muskarca koji je dovoljno lud da napravi dete i da ga nikad ne vidi u zivotu?

Ljubavi prema kome/cemu?

Ako voli dete onda iz ljubavi prema detetu, sto mora da se voli roditelj ako se voli dete?

pa sta je tu onda sebicno? missim, u cemu je sustinska razlika?
kao mozda taj partner zeli to dijete...mozda
da ga zeli vjerojatno ne bi bio kombinacija vec bi vec razmisljali o tome, zajedno
a ona ga, eto, zeli i sto bi rizikovala da prolazi i kroz trudnocu i kroz njegove napade...samospoznaje
istovremeno...
znam vise od jedne price gdje je bilo tako
znam i za slucaj da su on i njegov otac vrsili pritisak na zenu da abortira
pakao joj od zivota napravili
sad su najbolji tata i najsladji deda na svijetu
ebo ti to
ja im u zivotu ne bi dala da pridju djetetu
ime mu znali ne bi
nakon svih tih s.ranja
kad odraste nek ide pa nek kuca ocu na vrata i upoznaje se ako bas zeli
ali moj prag te dvije nakaze nikad presle ne bi
mamicu im njihovu