Seat Leon 2010 - Centralna Brava

darkomtc

Početnik
Poruka
3
Zdravo,
posto nisam siguran za terminologiju, poksacu da objasnjavam detaljno stvari, da bi se bolje razumeli.
Auto ima originalnu elektroniku centralne brave, ali nadogradjen je sistem za daljinsko otkljucavanje/zakljucavanje. Tako kaze serviser.
To znaci da kljuc nije originalan, nego taj neki koji je vezan za taj nadogradjeni sistem.
Poenta je: centralna brava (otkljucavanje/zakljucavanje sva 4/5 vrata uz migavce) radi, ali samo 30-60s (nisam brojao) nakon sto je auto bio vozen/u kontaktu, a zatim zakljucan. Nakon tog vremena, ne mogu da otkljucam auto na dugme, ali mogu da (ponovno, ukoliko vec jeste) zakljucam auto na dugme.
Kljuc u bravi se ponasa apsolutno isto: Mogu da zakljucam, upale se migavci, cuje se brava, ali ne mogu da otkljucam. (Otkljucaju se naravno vozaceva vrata, fizicki, jer sam gurnuo kljuc i to je jedini nacin da udjem u auto).
Da li neko ima iskustva s ovim? Majstor nije uspeo da sredi, ne zna sta je u pitanju, pa rekoh mozda neko imao slicno iskustvo.

Ukratko: Vozim, izadjem, zakljucam (na dugme ili kljucem) - radi. Ukoliko probam u roku od 60s da otkljucam - radi. Zakljucam opet, i probam otkljucavanje posle vise od 60s - ne radi (ni dugme ni kljuc).

Cujem kliktanje releja kada probam da otkljucam, ali se vrata ne otkljucaju (ni migavci).

Hvala.

Nisam siguran sta izlazi serviserima kao greska, ali s obzirom da niko nije znao kako da resi, verujem da nema dovoljno informacija na dijagnostici.
Jedan mi je rekao da on to ne moze da popravi, a jos dva su radili samo dijagnostiku, jedan mi nije rekao nista, a drugi je rekao za sva vrata da nisu povezana sa sistemom i da je slab akumulator.

Back