Seat Ibiza 1.4 16v

ostoja-91

Zainteresovan član
Poruka
126
Mnogo mi se svidja auto.Naleteo sam na ovu verziju,sa 5-oro vrata i 52 000predjenih km...auto je 2005...nikada pre se nisam susreo sa Seatom,zanima me koliko trosi ovaj motor,kakve su cene delova i tako to.......u odnosu na Punta,kojega sada vozim.....Hvala unapred...

Nemoj da me drzis za rec, ali ako je taj motor od 100 konja, onda znam da njih ljudi izbegavaju kod polovnjaka, imaju neko konstrukcijsko resenje zbog koga ne moze da se uradi generalna na motoru, pa ako dodje do toga, mozes samo da ga bacis i da kupis drugi. Ipak, proveri ovo sto sam napisao, ne bih da ti kvarim dozivljaj dezinformacijom. Najbolje da odes na forum cbc.rs ili VW forum, nas srpski, pa pitaj njih. Ja sam tako nesto procitao pre par meseci negde na CBC...

Ja sam takav motor imao u Leonu i bio mi je jednom kupac sa majstorom koji ga je nahvalio i rekao da se ne kvari i da je zahvalan za odrzavanje mada je veliki servis negde oko 200 eura ako sam ga ja dobro razumeo posto ima dva zupcasta kaisa ili tako nesto.
Kupac ga oterao i vozio i onda se u servisu ustanovilo da se zacapio dovod ulja od pumpe ka bregastoj osovini.Srecom pa su to otkrili na vreme pa stete nije bilo.
Obrati paznju na taj detalj.
Inace ja sam Cordobu 1,4 TDI 2004 a prva registracija je bila 2005 kupljenu kod nas u besprekornom stanju prodao za 5700 tako da ti vidi koliko onda vredi Ibiza.

Znaci, nije taj motor koji sam ja mislio. I meni se svidja ova Ibiza, sve osim boje. A ako je stvarno toliko presla, onda mozda i vredi taj novac, ili skoro toliko :) (posto pise da nije fiksna cena)

Hvala na predlogu ali ne bih uzimao auto koji je presao vise od 60 000km...

Moram da ti kazem da to nema mnogo veze i da je u pitanju samo psiholoska sigurnost.
Naravno, ti za svoje pare odlucujes sam, ali imaj u vidu da sama kilometraza ne govori o tome kako je auto vozen, a posebno ne o tome kako je odrzavan
Postoje vozaci koji za tu kilometrazu umeju veoma da upropaste motor, a postoje i drugi koji su pedantni i normalni pa ce i sa duplom kilometrazom njihov auto biti izvanredan

Back