SEAT ibiza 1.4 16v 2005.

djura 68

Početnik
Poruka
1
Nedavno sam imao jedan veoma zanimljiv slucaj sa autom. Naime, auto je poceo da signalizira ABS lampicu zajedno sa crvenom lampicom upozorenja (tri duga bipa kod paljenja),pri tom se nije primetio ni jedan nedostatak u voznji.Moj mehanicar je ukljucio lap top i postavio dijagnostiku .00301 - ABS povratna pumpa. Dobronamerno me je uputio kod nekog auto-elektricara (po mom izboru) da mi proveri elektro instalacije jer je posumnjao da je to u pitanju. Pronasao sa jednog auto-elektricara koji mi je dijagnostikom utvrdio da je crkla ABS pumpa i da moram da je kupim (novu 280e ili polovnu 50-80e) pa plus demontaza stare i montaza nove ,ozracivanje sistema...Pao mi mrak na oci.Vrteo sam po internetu nase i strane sajtove i u vecini slucajeva sam saznao da je ta pumpa izuzetno trajan deo i da veoma retko crkava.Vec sam bio pred kupovinu jedne od polovnih kad u razgovoru sa bratom on predlozi da pita svog auto-mehanicara sta bi mogao da bude problem.Majstor je bez gledanja ,telefonski tvrdio da je ne moguce da je pumpa crklai da doteram auto da pogleda.Tako je i bilo,odmah je otvorio poklopac na akumulatoru i pokazao mi limene osigurace i jedan od njih koji je u prekidu.Tu je odmah stajao i rezervni , zamenio ga i naravno posle voznje od oko 20-ak metara sve lampice su se ugasile i sve je bilo ok.Na moje pitanje majstore ,koliko sam duzan odgovor je bio "nista,u redu je". Od minimum 100e do "nista u redu je".Naravno da sam ga pocastio.
Ukoliko imate slican problem , obavezno proverite sve osigurace i ne verujte samo jednom majstoru!:bye:

Back