Schwepps

Umri_muski

Legenda
Poruka
72.271
Svi trce da prave ekolosku i zdravu zamenu za koka kolu , ima milion recepata...
Meni zbog necega odgovara Schwepps

1750648951141.png

E sad, meni se cini da je sveps kao od sok od grejpfruta , sad ne znam da li crvenog ili zutog, meni lepsi crveni , a i opasniji , a po gorcini je mozda blizi zutom..
Ali neki kazu da osecaju limun u svepsu..

Sta vi mislite, vredi li praviti sveps, sa obzirom da je grejp na listi opasnog voca, zbog cudnih reakcija sa lekovima za pritisak..., koje svi pominju a ne znam da li je bas toliko ekstremno , i tako cesto , ali svi kazu da je jedan od jacih remetilaca rada lekova..

Mada ako cu po sebi , meni mleko , sir , totalno ubijaju jedan lek, znaci kao da ga nisam ni uzeo...a inace mi telu trebaju i navikao sam na sir i na mleko , ali mora da se kriju jedan od drugog , lek i sir...

Eto i poziva za neki recept...

Inace ja sveps volim iz sledeg prakticnog razloga. Mogu da probam gutljaj i onda mi ostane ukus u ustima jos sat ili dva....i nemam potrebu da pijem...tako da mi mnogo vise traje nego kad pijem sok ili kad pijem koka kolu , pepsi i slicno ili oranzade, posto nekima sveps jeste oranzada kao jupi...

448000162_1l.jpg

Samo Schweppes Indian Tonic Water, omiljen od najranijeg detinjstva, mada je onda imao bolji ukus, sadrži i kinin koji preventira mnoge bolesti. Kažu da su Britanci u Indiji pili Schweppes i zbog kinina nisu oboljevali od malarije.

Pa ovaj sadasnji sveps nema veze sa onim od pre 35-40 godina.

Bitter lemon je imao malo pulpe na dnu kao da kazemo neki dokaz da je tu bilo nekog voca.

I to je bio najbolji sok koji je postojao.

To narucujes kad odes u restoran da se pocastis i da uzivas.

A ovaj danasnji to je cista hemija. To vazi i za sve ostale sokove.

Kad je pocela masovna proizvodnja i pakovanje u plastiku od 1,5 litara tu je bio kraj svakog kvaliteta.

Tonic i džin je super kombinacija

Ovo grejp je valjda potreba tržišta da se nešto novo izmišlja

Probao sam ga par puta, ne sećam se dal mi se svideo

Biter lemon Volim ponekad ali samo iz konzerve jer u flaši gubi svežinu

Meni se sviđa ovaj novi, ljubičasti (sa crnom ribizlom i tropskim voćem), ali nije ga baš lako naći u radnjama; tek ponegde ga ima. Običan Šveps mi je gorak.

da schwepps je odlican za cinculiranje....ali ga nema po klubovima, ja trazio , nego uvale ti koka kolu kao i zenama za cinculiranje...ono kad 2h cedis jedno pice...
Pa sam prestao , navika sta ces...ali dobar je za cinculiranje i kad ima leda...totalno drugaciji utisak nego koka kola sa ledom, koji takodje menja ukus pica...

Eto neko ce mozda reci schwepps i sprite, a meni su totalno razliciti , nebo i zemlja...cudno je to , sprite sam gustirao kad sam bio u vojsci odmorim se u podne u velikom kaficu , 2 sprata, i tu su zbog necega imali koka kolu sto mi nije bas za svaki dan i prijatan sprite i tako je to neko vreme trajalo...a onda pocese da dolaze ugovorci i da dobacuju vulgarno devojkama i izvinjavajuci se gazda licno me zamoli da ne dolazim vise jer se ugovorci bune kad vide mene a nece njih da puste...Donosili sprite , limun krisku , i poneku vocku onako gratis da probam, visnju , borovnicu ,kivi , parce pomorandze, nisam siguran da li je to po redu ili su mi ugadjali barmeni...kao ratluk matorcima, a meni su pomislili da ide vockica...i bili su u pravu...

Nema nikakve slicnosti izmedju schwepps-a, sprite-a i 7up-a.
Schwepps jedini ima pravi secer, ali ima i zasladjivace, 7up ima zasladjivace tipa aspartam, a Sprite ima visoko fruktozni kukuruzov sirup.
Tako da ne moze nikad da bude isti ukus.

U mom detinjstvu, prošlog veka, pravio se šveps u kućnim uslovima
Išao je u njega i svež kvasac, mislim limun i još ponešto. Imam negde zapisano , ali mi nije palo na pamet da ga pravim, možda bi i bilo dobro.

Кинин је мутаген, а већина свих тих пића су пуна шећера, фруктозног сирупа кукуруза и стабилизатора. Не постоји "здравија" опција када говоримо о алтернативама.

Сад на који начин неко може сам да прави Швепс?

Ja sam vec najavio kroz druge teme da trazim neki sokic koji sluzi da caknem jezikom, kao nekad cista borovnica sto je sluzila...

Tako da schwepps mi je u tom nizu , ne insistiram na gaziranosti , i mislim da moze i bez gaziranosti , za razliku od koka kole koja nije nista bez gaziranosti...
Zato mi mozda i ne bi bilo lose i recept....bilo bi negazirano , ako moze i onda manje stetno...a jos sta mi pada na pamet, moze da se blago provri , to je ono kao kod shire, tj slatkog vina, pa imate na jeziku ukus kao da je gazirano , a ima vrlo malo alkohola a ne mora da utice na ukus..

Vino za decu , npr,ima ispod 0.2% alkohola, znaci nista, a ima osecaj gaziranosti....jos se niko nije napio od tog mladog vina...od nedelju dana..

Evo ,iskopah recept iz neke stare sveske pa javite ako je jestivo 😁

1/2 kockice kvasca
0,5 li vode razmutiti
Dodati
3,5 l vode
400 gr šećera
2 limuntusa
2 narendana limuna (valjda zamrznuta pa narendana)
Staviti na šporet da struji na tihoj vatri, otprilike dva sata, pa procediti.

Back