Језиво је шта се ради, а многи не виде или неће да виде. То ми је горе и страшније од сулуде идеју коју покушавају да спроведу. Јер ће је због таквих и спровести, ако буду већина. Због њихове наивности и предаје.
Овако злопатити народ за његово добро? Па ко још може да поверује у ту небулозу.
Поготово након оног, недавно окаченог снимка када долазе у локал по невакцинисано дете, колико њих 10-15 под пуном ратном опремом. Па тако не хапсе ни терористе, убице, силоватеље,...
Тужна сам, претужна, што толики народ никако да се освести.
Боги, људи неће слободу.
Не желе сами да праве избор, желе да други доносе одлуке за њих. Јер не желе одговорност.
И не кидај се више око тога.
Човекова природа је увек била иста. Велики умови су све то схватили и обрадили одавно. А ми обични људи сад имамо показну вежбу која њима није била потребна.
Мој омиљени цитат из "Браће Карамазових'', прича о Великом Инквизитору.
"Ti hoćeš da ideš u svet i ideš golih šaka, sa nekakvim obećanjem slobode, koje ljudi, u svojoj propasti i u svojoj urođenoj razuzdanosti, ne mogu shvatiti, i kojega se oni boje i plaše - jer ništa i nikada nije bilo za čoveka i za ljudsko društvo nepodnošljivije od slobode! A vidiš li ovo kamenje, u ovoj goloj i vreloj pustinji? Pretvori ga u hlebove i za tobom će potrčati čovečanstvo kao stado, zahvalno i poslušno, premda večito u strahu da ćeš povući ruku svoju od njih i da će im nestati tvojih hlebova. Ali ti ne htede lišiti čoveka slobode i odbio si predlog, jer kakva bi to bila sloboda - zaključio si ti - kad bi poslušnost bila kupljena hlebovima? Ti si odgovorio da čovek ne živi samo od hleba".
Симболички, разговор Христа и инквизитора (ђавола).
И нема даље.
Ствар се лако објашњава.
Западни народи не желе да изгубе комодитет и пристају на све.
У сиромашнојим земљама теже иде имплементација јер се мање има шта изгубити.
И допао ми се филм снимљен ове године, глуме Мерил Стрип и Леонардо Дикаприо.
Don't look up.
Погледај га.
Сигурно је и спирација нађена у актуелним збивањима.