Scenario

Poruka
18.999
Pišem scenario za film koji bi trebao obuhvatiti ceo WW2. Duga je sad priča pa bi krenuo odma na poentu. Pročitao sam dosta scenaria, i sastavljam svoj tenutno, ovo je jedan isečak, pa kako vam se sviđa:

Evo još jedna, takođe Staljingrad:

EXT. STALJINGRAD, BRDO MAMAJEV KURGAN,
KOLONE VOJNIKA PRISTIŽU NA BRDO, SPREMA SE JURIŠ NA NEMAČKE POLOŽAJE, VEĆINOM MLADIĆA KOJIMA JE OVO PRVI SUSRET SA NEPRIJATELJEM, JEDAN SE IZDVAJA, IME MU JE IVAN.
IVAN SOKOLOV
Negde oko 25. Godina, nosi klasičnu svojetsku uniformu, naoružan mosin-nagantom, kreće sa svojom četom pravo u bitku.
Stižu do rovova, zauzimaju položaj, pod paljbom su haubica.

KOMANDANT
Četrdesetogodišnjak, veliki komunista i fanatista za Staljina. Odan vojsci i veruje u pobedu pomoću jake discipline.

KOMANDANT
Vojnici, ovde ste da branite svoju otadžbinu, ovo je Staljingrad, grad koji nosi ime našeg vođe, branićemo ga do poslednje kapi krvi. Staljinova naredba glasi: ’’Ni korak unazad!’’, ko ne bude poštovao tu naredbu, biće ubijen. ZA MAJKU RUSIJU, JURIŠ! (zviždi oficirskom pištaljkom)
Čitava vojska sa položaja krenula u krvavi juriš, neki se sakrivaju iza olupine, drugi bivaju ubijeni od nemačkih mitraljeza, nekolicina njih se vraća, ali ih politički komesari ubijaju. Ivan se sakrio iza kamiona i priča sa jednim vojnikom.

IVAN
Ovo je samoubilački! Svi ćemo da izginemo!

VOJNIK (Prezime mu je Voronjin)
Takođe mlad čovek, rodom iz Staljingrada, željan osvete zbog rušenja rodnog grada, odlično poznaje lokacije, mudar i vješt strelac.
VORONJIN
Poznajem ovaj grad. Rođen sam u njemu, živeo sam u njemu. Ima tu jedna kafana, preko nje možemo prodreti na sprat kuće i eliminisati mitraljeze, pođi samnom.

Oni prolaze do ulaza kafane, u međuvremenu meci lete na sve strane, ubijaju vojnike oko njih.

VORONJIN (priča Ivanu)
Vidiš ovo mesto druže, ovde su se nekada okupljali mladi parovi, prijatelji, bilo je uvek veselja, ali nekad bilo... Vidiš šta rade našoj zemlji, ali polako, stvari se menjaju... Doćemo mi do njihove zemlje, njihovg naroda, njihove krvi... Evo nam prolaza, brže! Ovo nam je pozicija, brže da ih neutrališemo!
( On i Ivan pucaju, ubijaju nemačke mitraljezce, prolaz je otvoren, sovjetske trupe oslobađaju trg)
IVAN
Krenimo za vojskom, da zauzmemo opet brdo!

KAMERA IZ PTIČIJE PERSPEKTIVE PRIKAZUJE STOTINE VOJNIKA KAKO KREĆU U DALJE OSLOBAĐANJE!

Ovo me podseca na igru Call of Duty i ovaj film http://www.imdb.com/title/tt0215750/
koji je posluzio kao inspiracija za pocetak Sovjetske kampanje u igri.

Nije mi namera da te obeshrabrim ali Staljingradska bitka je najpoznatija bitka na istocnom frontu u drugom svetskom ratu.
Probaj da iskopas neki detalj po kom bi se razlikovao od vecine slicnih.

Poslednja izmena:
Ovo me podseca na igru Call of Duty i ovaj film http://www.imdb.com/title/tt0215750/
koji je posluzio kao inspiracija za pocetak Sovjetske kampanje u igri.

Nije mi namera da te obeshrabrim ali Staljingradska bitka je najpoznatija bitka na istocnom frontu u drugom svetskom ratu.
Probaj da iskopas neki detalj po kom bi se razlikovao od vecine slicnih.

Ma to je samo isečak, primetio sam da slabo spominju Pavlovljevu kuću, pa sam hteo tome posvetiti deo.

'Esi prob'o da sam sebi glumiš Pavelića...?
Kao, kren'o Pavelić jednog lepog dana ka Staljingradu.
Onako, službeno, ali će iskoristiti i da snimi neke predele.
Probaj.
Može to i fino ispast' ....!

'Esi prob'o da sam sebi glumiš Pavelića...?
Kao, kren'o Pavelić jednog lepog dana ka Staljingradu.
Onako, službeno, ali će iskoristiti i da snimi neke predele.
Probaj.
Može to i fino ispast' ....!

Ma kakav pavelic, ja sebi nekad glumim tog Ivana, pa kad me uhvati inspiracija pisem, inave ne pisem stalno istocni front, imam i delova sa prvog zapadnog, africkog, pacifickog, drugog zapadmog tj. Overlord, balkanskog, invazija na poljsku, prva invazija na grcku i talijanskog od 1943. pa ako hoces mogu i odatle nesto postaviti, mada se sad koncentrisem da zavrsim Staljingrad.

Poslednja izmena:

Back