arhandjel
Početnik
- Poruka
- 21
evo ovako kao sto naslov teme kaze imam sbb internet,do sada najbolji koji sam imao,brz ekonomican kompaktan itd.. ali do proslih nedelju dana je krenuo malo da serucka,uglavnom sitne stvari odjednom se ugasi pa mu ponekad treba i do 2 sata ponovo da se konektuje (restartovao sam ga nekoliko puta ali i dalje nije hteo da se konektuje) ali kada se ponovo konektuje onda je sve ok.ja sam kupio nov racunar pre jedno 2-3 nedelje i iznenadio sam se jer je komp namestio sam konekciju sa sbb netom nisam morao da zovem servisera,sve je lepo radilo (rusio sam sistem cim sam ga uzeo) znaci sve je lepo radilo dok pre jedno 2-3 dana se nije restartovao i kada se ponovo ukljucio postao je neverovatno spor ponekad ni ne otvori stranicu ali uglavnom je jako spor moram da imam samo jedan tab ako otvorim vise tabova pola se nece ni otvoriti a druga polovina ce se ucitavati pola sata.naime kada sam pogledao u podesavanjima za net u control panelu nije ipv6 ukljucen nego radi samo ovaj ipv4 ja sada znam ponesto samo o tome sta je ipv6 i ipv4 tj osnove ali ne znam da li je mozda to problem je je meni se cini oba bila ukljucena i radila a sada radi samo ipv4 a koliko sam citao taj protokol ili tako da ga nazovem je sporiji od ipv6 protokola to mi je odmah ubolo oci.ipv6 je postavljeno naravno da automatski trazi dns server i ip adresu kao i ipv4 ali samo je ipv4 uspeo da nadje te podatke ali ipv6 nije.probao sam da pingujem trenutnu dns adresu i ping je savrsen.stvarno ne znam u cemu je problem ako neko ima slicna iskustva ili je imao takva iskustva i ima resenje neka postuje ovde,hvala u napred,pozdrav.