Say something, i'm giving up on you...

ne bi bilo lose uvesti osnove komunikacije u prve razrede OŠ, a ne domovinske gluposti

Nije loša ideja.

zato sto kazes sve sto imas u prva 3 meseca
i omiljeno jelo da kusas svaki dan zgadilo bi ti se

Da, ali ne jedeš ni omiljeno jelo svaki dan, nego s vremena na vreme, i onda ti se nikad ne zgadi. Ako je u pitanju osoba sa kojom imaš dobru povezanost, bio to prijatelj ili bračni drug, načina za komunikaciju će uvek biti (iz iskustva govorim). Naravno, treba naći takve osobe, a to nije tako lako...

Zato što se ljudi plaše da kažu šta osećaju. :(

I/ili se plaše reakcije, plaše se da ne budu odbačeni ili osuđeni.

Da, ali ne jedeš ni omiljeno jelo svaki dan, nego s vremena na vreme, i onda ti se nikad ne zgadi. Ako je u pitanju osoba sa kojom imaš dobru povezanost, bio to prijatelj ili bračni drug, načina za komunikaciju će uvek biti (iz iskustva govorim). Naravno, treba naći takve osobe, a to nije tako lako...
Pa jes, ja najbolju komunikaciju imam sa osobom koju znam otkad znam za sebe i vidjam je svaki dan. I nikad nam nije dosadno, niti ostanemo bez teme za razgovor.

zato sto retki znaju da komuniciraju
ne bi bilo lose uvesti osnove komunikacije u prve razrede OŠ, a ne domovinske gluposti

Bravo!
Predpostavljam da se vecina nece sloziti samnom ali ja smatram da bi srpski jezik (kao skolski predmet) trebao mnogo vise da se bavi nacinom komunikacije,kulturom izrazavanja i slicnim stvarima a manje hajduckim pesmama i nekom knjizevnoscu koja nikome nikada u zivotu nece trebati.Citav nas jezik se pretvorio u nekakav sleng i zargon a sto 80% nacije nezna ni prostu recenicu da sastavi da ne pominjem.Bitno je da smo mi ucili o Cucuk Stani,Mandusic Vuku i Starcu Focu od stotinu ljeta...

Promasio sam temu,znam.Nego cisto da se nadovezem na ovaj post.

Kako to da se komunikacija toliko iskvari?

Oiga Kaminero, postoje i srecnici kojima fino ide i bez komunikacije, fokusiracu se samo na ucenje mog gurua NoveIste, na njenu famoznu izreku "cuti i 'ebi", oni koji zive u skladu s tom filozofijom nemaju tih komunikacionih smetnji, ali matori, brate, zato ti tipovi imaju neke vrlo vazne odlike, neka svojstva koja su preduslov takvog bitisanja... :lol:

Back