SAX

Ja ne sviram ali znam da su duvački instrumenti jako zahtjevni ali pružaju veliko zadovoljstvo samom sviraču. Treba da imaš dobar sluh i da vježbaš svakog dana. (preskakanje ne donosi rezultate). Meni je najmiliji tenor sax ali izbor je na tebi. Srećno!

pa sta te zanima?
paaa...ja vec sviram gitaru...a u zadnje vreme me je privukao i sax...pa sam hteo da pitam prvo da li dosta zahtevan instrument (jer mislim da nemam bas snage da prolazim opet kroz bolnu pocetnicku fazu :D ).....i ako bi mogla da uporedis sa gitarom posto to moze da mi dodje sad kao referentno telo :D....(recimo gitara ne trazi ostar sluh ali zato polomis sahu za neke pocetnicke poteze idt, itd..)

Prvo i najvaznije je da naucis kako se pravilno dise,jer ako dises nepravilno moze ti se ostetiti srce!Pa treba imati sluha da bi svirao saksofon i dosta energije.Jako je zahtevan instrument,svaki dan treba da se izdrzavaju tonovi i sviraju lestvice. A mislim da ti je za saksofon potreban neko ko bi ti pokazivao kako da sviras,jer je mnogo komplikovanije ako ucis sam.

Poslednja izmena:

Back