Savrsen

HYBRID

Primećen član
Poruka
522
Imam sledecu masinu:

Intel Pentium 4 2.60 GhZ,800 FSb,512 cache
Asus p4p800 GD sa Intel chipsetom
Kingston 512 MB/ 400MhZ dual channel
Ati RAdeon 9000 64 MB
40 GB MAXTOR
Creative Live 5.1
Windows XP Service Pack 1

Ako moze neko da mi kaze:

1.Sta bi trebalo da menjam od komponenti da bi
ovaj PC bio za igrice apsolutno SAVRSEN?
2.I te komponente koje su za promenu,za koliko
bih mogao da ih prodam pojedinacno? U evrima?

☺☺ :shock: :lol:

Već ti je i sada dobar, ali ako imaš pare uzmi još 512 RAM-a i Grafičku( GF FX5600 ili ATI radeon 9600pro, više para- GF FX 5950 ultra)
Mada, napominjem, već ti je i sada računar dobar za igre.

RAM memorije nikad nije dovoljno... secam se kad sam imao 16MB, pa 64MB, pa 256MB... sad imam 1GB, i mislim da bi mi odgovaralo 2GB... A 'sutra' kad imam 2GB, i 4GB ce mi biti malo ;)

Sto se kompa tice, hard diskovi u RAID-u ce samo ubrzati ucitavanje sa hard diska, ali nece poboljsati performanse u igrama... Zato je bolje uzeti FX5600 ili ATI 9600Pro/XT... A ako se ima para, FX5700...

Sve u svemu, RAM memorije i brze grafike nikad dosta... Perverzni game programeri ce uvek smisliti nesto sto ce prodavati te kartice, pa makar i za 1fps dobitka ;)

Problem je sto ovaj windows hebeno guta memoriju.

Jel to samo kod mene ili i drugi imaju slicnih problema? Koliko god da ubacim on toliko koristi..
a nemam previshe instaliranih programa.. Imam 512MB Rama, josh malo pa ih je progutao..

DEVIL:
Problem je sto ovaj windows hebeno guta memoriju.

Jel to samo kod mene ili i drugi imaju slicnih problema? Koliko god da ubacim on toliko koristi..
a nemam previshe instaliranih programa.. Imam 512MB Rama, josh malo pa ih je progutao..
to ti je zbog XP-ovog cache sistema :roll:

poceprkaj malo...

XP nema ogranicenu velicinu kesa, vec sve ono sto se nalazi u memoriji, a vise ne mora da bude, i dalje drzi u memoriji (pod nazivom kes). ukoliko nekom programu zatreba vise memoije nego sto ima slobodne, kes se prazni za odredjeni deo koji je potreban... zbog toga, u task manageru, smatraj velicinu memorije pod system cache takodje kao slobodnu :wink:

Back